Jsem o hodně zkušenější, říká Cibulková před svým druhým grandslamovým semifinále

22. 1. 2014, 15:32
Aktuality 4
Podruhé v kariéře se slovenská tenistka Dominika Cibulková dostala do grandslamového semifinále. Před pěti lety jako devatenáctiletá na Roland Garros do finále neprošla, tentokrát zkusí uspět na Australian Open.
Dominika Cibulková (© Tennis Australia)

"Hraju skvělý tenis, hraju co nejvíce nátlakově a chci v tom vytrvat co nejdéle," řekla nadšená Cibulková před semifinále s Agnieszkou Radwaňskou.

Drobná Cibulková se do semifinále v Melbourne probila přesvědčivě. Mimo jiné po osmifinálové výhře nad Ruskou Marií Šarapovovou, ve čtvrtfinále zase zničila svým agresivním stylem Rumunku Simonu Halepovou 6-3 a 6-0. V pěti zápasech ztratila jediný set a hned třikrát soupeřkám nadělila "kanára".

Čtyřiadvacetiletá Slovenka hrála jediné předchozí grandslamové semifinále na antuce v Paříži. Tehdy nestačila na Rusku Dinaru Safinovou. "Byla jsem mladá, hodně mladá a myslím, že teď jsem úplně jiná hráčka," porovnávala Cibulková. "Jsem o hodně zkušenější, prošla jsem si vším možným a jsem vyzrálá."

Nejlépe dvanáctá hráčka světa Cibulková získala v kariéře dosud tři tituly ve dvouhře. Ten poslední loni ve Stanfordu, kde porazila Radwaňskou. "Minulý rok ale nebyl dobrý, jen tenhle týden jsem hrála nejlépe," řekla rodačka z Bratislavy. "Vím, že mám dobrou hru, ale musím to předvést i na kurtu, což loni moc nešlo."

Proti turnajové pětce Radwaňské nebude dvacátá nasazená Cibulková favoritkou a nemusí hrát pod tlakem. "Ale už je to semifinále grandslamu a tlak je všude. Chci si udržet svoji pohodu z dosavadního průběhu turnaje. Pořád si chci hru užívat, hrát svůj tenis bez stresu a v pohodě. Ve hře chci být agresivní," řekla Cibulková.

Při výšce 160 centimetrů patří k nejmenším na okruhu. Podání není její nejsilnější zbraní, ale má jiné. "Jsem pořádně rychlá. Mám výbornou práci nohou, jsem energická a neúnavná. Mám opravdu svižný forhend," řekla o sobě.

pva, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Nola
treba zostať nohami na zemi, favoritky sú out, všetko je možné v tejto fáze turnaja, Radwanska je nepríjemná súperka, nie je to silová hráčka, Domča POME
Reagovat
Sonja
Domča se musí připravit, že se jí bude vracet cca 5 čistých winnerů:-D Bude to šíleně náročné hlavně na psychiku, ale držím palce. Pome!
Reagovat
Nola
dnes som sledovala záznam 3.setu Rad. vs Aza, Agniezska je skutočne Andy Murray v sukniach, všetko dobehne, všetko vráti a ešte aj umiestni, v 3.sete hrala úžasne, Viktoria bolo v koncoch, tak bezradnú som ju dávno nevidela....
obhajcovia titulu rupli v rovnakom kole....
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Vika se bohužel "inspirovala" Novakem... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist