Jsem rád, že jsem ušetřil čas, pochvaloval si Berdych

18. 1. 2016, 15:01
Aktuality 14
Pod spalujícími australskými paprsky slunce se moc dlouho nezdržoval. Tomáš Berdych dnes v prvním kole úvodního grandslamu sezony porazil Inda Bhambriho bez ztráty setu a zpátky v šatně byl za necelé dvě hodiny. "Kvůli horku a větru byly složité podmínky a jsem rád, že jsem ušetřil čas. Byl to dobrý a pozitivní den," uvedl nejlepší český tenista.
Tomáš Berdych se svým soupeřem

"Byl to solidní zápas," pochvaloval si Berdych v rozhovoru na oficiálních stránkách turnaje utkání, ve kterém dal 35 vítězných úderů a udělal jen 18 nevynucených chyb. V aréně Margaret Courtové se zdržel hodinu a tři čtvrtě.

Zápas začal ziskem podání 96. hráče žebříčku Bhambriho, ale pak také o servis sám přišel a první set byl vyrovnaný. "O mladém soupeři jsem toho moc nevěděl a musel jsem najít cestu. Po prvním setu šlo už všechno hladce," řekl Berdych.

I v dalším kole potká šestý tenista světa soupeře, kterého nezná. Bude hrát s Mirzou Bašičem z Bosny (137. v žebříčku ATP), který do soutěže postoupil z kvalifikace. "Přichází více a více nových tváří. Ale nic to nemění na tom, že se musím soustředit na svoji hru a mám dostat času zjistit, co bude fungovat," řekl Berdych.

Loni a předloni postoupil na Australian Open do semifinále. Jak dopadne letos? "To je složitá otázka, zvlášť na začátku turnaje," řekl a dodal: "Chci hrát i druhý týden a zkusit projít celým turnajem. Přede mnou je hodně kroků a je třeba dělat jeden za druhým. Jeden mám za sebou, teď je třeba být lepší každý den."

Melbournský grandslam je pro rodáka z Valašského Meziříčí jedním z nejoblíbenějších turnajů v sezoně. A to i díky fanouškům. "Mám tady Berdych Army, skupinu mladých lidí, kteří mě tady podporují a jsou opravdu úžasní. Ale i ostatní fanoušci jsou skvělí, a proto si hru v Melbourne vždy užívám," řekl.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Jiri
Australske podminky Tonovi svedci. Tady verim vic nez kdekoliv jinde na GS, ze ma sanci cely turnaj vyhrat. Kez by se to potvrdilo.
Reagovat
Kozoroh
Těžko může Berdych vyhrát GS turnaj, který 4x za posledních 5 let vyhrál No1e.
Reagovat
Denis92
Stacilo to ukoncit po tej prvej ciarke.
Reagovat
smazaný uživatel
to je takový napůl slepý na půl hluchý argument
Reagovat
VlS
Ty seš u ATP to samý, co Iqe u WTA. Já Noleho uznávám a docela mu i fandím( pokud nehraje s našima) , ale fanatismus mě děsí vždycky.
Reagovat
Kozoroh
Není pochyb, že AO je pro Berdycha nejkonzistentnějším GS, kde 5 let nechyběl v ČF a v posledních dvou ročnících hrál SF. Ale poukázal jsem na to, že je Berdychovou smůlou, že jeho nejsilnější GS je zároveň nejsilnějším GS nejlepšího hráče planety. Vzhledem k tomu, že Djoka na hardu nikdy neporazil bude pro Berdycha úkol vyhrát AO téměř nemožný. Za posledních 5 let 2x prohrál s Djokerem, dále prohrál s Nadalem a Murraym, kteří pak ve finále podlehli No1emu. Jen Wawrinka dokázal narušit Djokerovu nadvládu v Melbourne. Berdycha v SF porazil jasnějším rozdílem než Djokoviče v SF. Sečteno a podtrženo - Berdych na melbournský titul nemá!
Reagovat
Denis92
Ja som len chcel poznamenat, ze tazko moze Berdych vyhrat GS turnaj, akykolvek..
Reagovat
Nola
ani Stan do roku 2014 na GS titul nemal..... dnes je jednym z adeptom na GS tituly
Reagovat
VlS
A argument je, jak může někdo vyhrát turnaj, kterej 4x za 5 let vyhrál No1e? Nemyslím si, že Tomáš vyhraje ( ač bych mu to přál ), myslím si, že největší favorit je Novak ( jako asi 90% realisticky uvažujících lidí), ale klidně může prohrát v kterýmkoliv kole, protože bude mít den blbec, může se zranit, onemocnět ............ ty z něj děláš ikonu. Modlíš se k němu?
Reagovat
smazaný uživatel
Klokani zkrátka vědí, komu držet místo v kapse. První kolo formalitka, druhé snad taky - i když toho Basice neznám, a pak by měl konečně přijít duel, na který si přivstanu, s Kyrgiosem, pokud k tomu zápasu dojde, to teprve bude... možná i konečná zastávka.
Reagovat
tommr
obávám se, že letos Tomáš skončí dřív než obvykle - bud prohraje už s Kyrgiosem nebo potom s Cilicem/Bautistou Agutem. Los mu tentokrát opravdu nepřál ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
tipuju 3. kolo s Kyrgiosem
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň se pak bude moci utěšovat, že vypadl s celkovým vítězem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist