Jsem v pořádku, ale začínejme dřív, žádá Andy Murray. Zrušil by i dlouhé pauzy

28. 8. 2023, 13:30
Aktuality 8
Andy Murray (36) sice předčasně opustil turnaj v Torontu a chyběl i na tradiční generálce před US Open v Cincinnati, fanoušky ale v průběhu nedělní tiskové konference ujistil, že je zdravotně vše v pořádku.
Profily hráčů
Andy Murray

Murray na Rogers Cupu nenastoupil do utkání s Jannikem Sinnerem a spekulovalo se o jeho dalším zranění. Skotský tenista nyní připustil, že měl problémy s břišním svalem. “Posledních pět nebo šest dní tréninku se už ale cítím velmi dobře. Ani s podáním jsem neměl žádné problémy,” vysvětluje pro web Tennis Majors.

Radost mu ale udělalo i nasazení zápasů. Do hry se dostane až v úterý a tak ještě další den se může dát jeho tělo do pořádku. Dalším bonusem je pro něj i to, že organizátoři US Open zařadili jeho souboj s Francouzem Corentinem Moutetem na odpolední čas. I tak si ale Murray opět postěžoval, že na grandslamových turnajích musí tenisté velmi často podstupovat náročné bitvy, končící po půlnoci.

“Je to něco, co se v jiných sportech nevidí a je to zjevně špatně. Ten důvod je čistě ekonomický. Není to proto, že by si lidé, kteří řídí turnaje, mysleli, že je to dobré pro hráče. Dělají to z ekonomických důvodů,“ myslí si.

Dvojnásobný olympijský vítěz připomněl například na střet s Thanassim Kokkinakisem v Melbourne, který končil ve 4 hodiny ráno. Organizátorům nabízí řešení: „Pokud má na grandslamech začínat večerní program v 19:30 a odehrají se dva ženské zápasy, je to v pořádku. Pokud se ale má hrát mužský zápas, měl by být jen jeden.”

Už v pondělí může v New Yorku nastat krizová situace. Zápas Miloše Raoniča a Stefanose Tsitsipase nemá začít dříve než v 19 hodin. A po něm má následovat ještě utkání Caroline Wozniacké s Tatianou Prozorovovou.

Časové kolize byly často vidět i na letošním Wimbledonu. “Tam se příště musí změnit časy začátků zápasů. Je potřeba, posunout je dopředu a také zrušit povinnou 20 minutovou pauzu mezi zápasy,” myslí si Murray.

“Vím, že když si hráči na něco stěžují, tak lidé občas říkají, ať mlčíme, nebo jdeme pracovat do skladu. Chápu to a vím, že mám štěstí, že hraju tenis. Ale ani lidem, kteří na tenis chodí, se to přece moc nelíbí. Když se dohrává v noci, zůstane na tribunách 10 procent diváků, protože skoro všichni stihnout poslední metro, aby se včas dostali domů,” tvrdí Andy Murray.

 

Komentáře

8
Přidat komentář
Holahej
Trapné komentáře, ...obecně mluví o tom, aby zápasy nezačínaly pozdě, nekončily k ránu..., hráč nastupuje do zápasu a neví, jak dlouho bude hrát, to umožňuje rozmanitost tenisu, způsob počítání, hra je napínavá, diváci to mají rádi, ale cca do přijatelné doby by samozřejmě stačilo.
Každý není jako někteří cz hráči, hráčky, které to při negativním skóre brzy zabalí, odchodí nebo nemají náladu bojovat. 
Na Andyho bývá plné hlediště, divákyTP nikdo nenutí někdy dlouhé, bojovné zápasy sledovat.
Reagovat
Patik
Mohol by k tomu prispieť trosku a nehrat stále 5 setove maratóny..potom budú stíhať aj dva mužské zápasy.
Reagovat
EllNino
Ale vyžívá se v nich celou kariéru a je jedno, jestli se hraje na dva sety ...
Reagovat
hanz
Tenhle brblal hraje jen na 5 setů, nudnějšího pinkalistu neznám...
Reagovat
soloo
smile
Reagovat
Nola
ale v tomto ma pravdu, aj ked je Andy taky maly pokrytec

najlepsie bolo ako zahlasil, ze zeny maju hrat na GS 5 setov, aby si zasluzili PM, casom otocil o 360 stupnov a stal sa z neho najzarytejsi podporovatel zien smile

nedavno som citala jeden prispevok na Twitteri :
News: Sir Andy Murray Says 'Just Stop Oil': Tennis flop; Europhile, BLM, LGBTQ+, Scottish independence and mandatory JAB supporter, Andy has now added 'Just Stop Oil' to his Marxist trophy cabinet. The Scottish 'diversity champion', insists the climate communists - stick to blocking public roads and throwing their orange powder at other events 'Just Not Wimbledon'.

Murray flies himself and his 'babysitters' all over the world and has done for the past 15 years - but he wants the end of fossil fuels. He backs gay rights - but plays in Saudi and Qatar where they behead them. Murray wants to end coal production - but plays in coal guzzling China. The hypocrisy from this dimwit is off the charts, as his career becomes as effective as an e-car, wind turbine or solar panel.

Andy Murray has been at war with Dunblane council in Stirlinghsire Scotland. Muzza aims to chop down historic woodland near Stirling in order to build a hotel and a museum to himself. Some would say this is hypocrisy, we call it wilful neglect from woke wonder weasel.

rb.gy/tht3b
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Výborný tenista jinak.....škoda slov :) Takový mix toho všeho co mám "rád" :D
Reagovat
Nola
asi mu preskocilo, inak si to nedokazem vysvetlit, nechapem, preco ma tieto aktivity za potreby....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist