Juncheng Shang je poprvé ve finále, o titul se utká s Musettim

23. 9., 18:47
Aktuality 2
ATP CHENGDU - Devatenáctiletý Juncheng Shang se stal druhým čínským finalistou turnaje ATP. Na domácí půdě v Chengdu porazil ve svém třetím semifinále v sezoně i kariéře německého tenistu Yannicka Hanfmanna dvakrát 6:4. O titul si zahraje s nejvýše nasazeným Italem Lorenzem Musettim.
Juncheng Shang (© ČTK / imago sportfotodienst / WU ZHIZHAO)

Postupem do finále 55. hráč světa Juncheng Shang napodobil Yibinga Wu, který se loni dostal do souboje o titul v Dallasu a turnaj vyhrál.

Nejvýše nasazený Ital Musetti v semifinále porazil 6:4, 6:2 Rusa Alibeka Kačmazova a popáté v kariéře, z toho potřetí v této sezoně a opět na jiném povrchu, postoupil do finále. V úterý bude bronzový medailista z olympiády v Paříži usilovat o třetí titul.

Dalšího finalistu má čínský tenis v Hangzhou, kde šestý nasazený Zhizhen Zhang zvítězil nad krajanem Yunchaokete Bu. 7:6 a 6:4. O premiérový titul se deblový partner Tomáše Macháče utká s chorvatským veteránem Marinem Čiličem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Mantra
Číňani vystrkují růžky. Nebude to trvat dlouho a bude jich v top 100 jako máku.
Reagovat
diskuse
Shang má opravdu skvělý forehand (opak našeho tragického TP Forehanda :)) hihi).

Je třeba, aby Shang zapracoval na kondici, protože dokud byl ok fyzicky, tak si z Ruuda dělal doslova trhací kalendář. Velice zajímavý hráč a navíc Číňan. Skvělá kombinace. Skvělé pro fanoušky a tenis obecně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist