Junior Mrva vyhrál své první finále mezi dospělými, v Pardubicích porazil Slováka Karola

DNES, 12:22
Aktuality 2
ITF M15 PARDUBICE - Maxim Mrva (17) si zahrál na domácím podniku M15 v Pardubicích své první semifinále i finále na profesionální tour a nakonec dokráčel až k premiérovému triumfu na dospělých turnajích. Aktuálně šestý nejlepší junior světa porazil ve finále 6:4, 7:5 Slováka Miloše Karola (21) a dosáhl na velmi důležitý kariérní milník.
Maxim Mrva zvládl své první finále mezi profesionály (© PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia)

Mrva – Karol 6:4, 7:5

Maxim Mrva vyhrál v letošním roce dva větší juniorské turnaje kategorie J500 a J300 a také chlapeckou čtyřhru na nedávném US Open. Na domácí akci M15 v Pardubicích ovšem posunul svou kariéru na úplně jinou úroveň, když teprve podruhé v kariéře prošel do čtvrtfinále profesionálních turnajů, poprvé postoupil do semifinále a nakonec to dotáhl až k titulu.

Sedmnáctiletý talent, který figuruje na šestém místě juniorského žebříčku, zdolal v semifinále po odvráceném mečbolu na returnu nasazenou jedničku Olega Prihodka z Ukrajiny a ve finále přemohl o čtyři roky staršího Miloše Karola.

V koncovce utkání pochopitelně znervózněl a ve druhé sadě ztratil náskok 4:1. Rozhodující set ovšem nepřipustil a v závěrečném gamu sebral Slovákovi servis čistou hrou. Do žebříčku zapíše po triumfu 15 bodů, čímž si zajistil debut v první tisícovce světového pořadí.

Julie Štruplová na třetí pokus zvládla finále v aktuální sezoně a upravila svou bilanci v soubojích o titul na profesionální tour na 4:7. Devatenáctiletá Češka uspěla na podniku W35 v Itálii proti domácí nasazené jedničce Nurii Brancacciové, ačkoli prohrávala o dva brejky 2:5 ve druhém setu a čelila celkem třem mečbolům. Po vydřeném vítězství 5:7, 7:6, 6:2 zapsala svůj nejcennější triumf.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
A211
Velká gratulace k vítězství v turnaji Maximu M a i Julii Struplove.Julie soupeřku ve finále udělala na kondici a to dává dobré předpoklady do dalšího zlepšení. Vítězové jen tak dál a přidávat vítězství. smilesmilesmile
Reagovat
Fransoas
Náš nadějný mladý hráč dokázal na turnaji,který nebyl juniorským turnajem, získat titul nad lépe zkušeným protivníkem. Patří mu právem gratulace k zisku prvního titulu mezi
dospělými. .
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist