Juniorská čtvrtfinále si zahrají tři Češi! Pavlásek, Staněk a Krejčíková

25. 1. 2012, 07:56
Aktuality 1
AUSTRALIAN OPEN junioři - Hned tři čeští junioři se dostali do čtvrtfinále Australian Open. Mezi chlapci se daří Adamu Pavláskovi a Robinu Staňkovi, v soutěži dívek ještě neztratila ani set Barbora Krejčíková.
Profily hráčů
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek hraje teprve na třetím grandslamovém turnaji juniorů, už podruhé však dokázal postoupit do čtvrtfinále. Své maximum z loňského US Open vyrovnal tento týden na Australian Open, kde startuje jako nasazená desítka. Sedmnáctiletý přítel Petry Kvitové, která je už v semifinále dvouhry žen, dnes porazil i turnajovou pětku Frederika Ferreiru Silvu. S Portugalcem si poradil hladce 6-3 6-2 a o svůj životní výsledek bude hrát se čtvrtým juniorem světa Japoncem Kaichim Uchidou.

Při ideálním scénáři může v Melbourne dojít na české finále. Ve spodní polovině pavouka totiž ještě neztratil ani set levoruký Robin Staněk. Po světové trojce Britovi Broadym dnes deklasoval i 15. nasazeného Fina Herrka Pollanena, jehož smetl 6-1 6-2. Sedmnáctiletý tenista klubu I. ČLTK Praha tak při premiéře na grandslamovém turnaji postoupil už mezi nejlepší osmičku a s Američanem Mackenziem McDonaldem se utká o semifinále.

Ze tří českých chlapců, kteří do hlavní soutěže v Melbourne zasáhli, je prvním poraženým Marek Routa. Teprve šestnáctiletý rodák z Kladna skončil při svém grandsalmovém debutu ve 3. kole na raketě Filipa Peliwa. Kanaďana, který letos ještě neochutnal hořkost porážky, přitom na přípravném turnaji čelil i světové jedničce Lukovi Savillemu.

Česká zástupkyně nebude chybět ani ve čtvrtfinále soutěže dívek. Barbora Krejčíková, jež teprve před měsícem oslavila 16. narozeniny a na Zlatém kanáru byla vyhlášena Talentem roku, ve třech zápasech neztratila ještě ani set. Dnes si poradila snadno 6-3 6-3 s Italkou Camillou Rosatellovou a s jednou favoritek turnaje čtvrtou nasazenou Ruskou Julií Putincevovou si zahraje o postup do semifinále.

Čeští junioři tak na letošním Australian Open napodobují výkony svých předchůdců. V roce 2010 triumfovala v soutěži dívek Karolína Plíšková, loni ovládl dvouhru i čtyřhru chlapců Jiří Veselý.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
středeční výsledky juniorů (25. 01. 2012)

Chlapci:
Dvouhra - 3. kolo:
Pavlásek (10-ČR) - Silva (5-Port.) 6-3 6-2
Staněk (ČR) - Pollanen (15-Fin.) 6-1 6-2
Peliwo (Kan.) - Routa (ČR) 4-6 6-3 6-3

Juniorky:
Dvouhra - 3. kolo:
Krejčíková (ČR) - Rosatellová (It.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist