Južnyj: Snad se mé výkony konečně ustálí

9. 9. 2010, 17:22
Rozhovory 3
Michail Južnyj si na US Open už zahrál i v semifinále, letos je to však poprvé, co si během jediné sezony zahraje dvakrát v grandslamovém čtvrtfinále. Po vítězství nad Robredem věří, že snad konečně dokáže podávat vyrovnanější výkony.
Profily hráčů
Michail Južnyj

Přípravné turnaje na rychlém povrchu se vám příliš nevydařily. Jak si vysvětlujete váš výkon tady na US Open?
Ano, v Paříži na Roland Garros jsem měl dobré výsledky, ale pak jsem vypadl v prvním kole na trávě v Halle a ve druhém kole Wimbledonu. V Davis Cup v Moskvě jsem ztratil dva body. Hrál jsem pouze jeden turnaj na antuce v Gstaadu. Pak tady v USA jsem hrál dva turnaje Masters, ale vůbec se mi nedařilo. Vypadl jsem v druhém a prvním kole. Takže s postupem do čtvrtfinále jsem spokojený. Doufám, že před dalším zápasem svou hru ještě trochu vylepším.

Jste spokojený s vaší dnešní hrou? Výsledek se vám samozřejmě určitě líbil, ale byl jste spokojený i s tím, jak jste dnes hrál?
Ano, jsem spokojený jak s výsledkem, tak i s mojí hrou. Samozřejmě, že jsem udělal pár chyb. Ve čtvrtém setu jsem měl i trochu štěstí. Myslím, že první set hrál Tommy lépe, ve třetím jsem byl lepší zase já. V druhém setu dělal Tommy spoustu chyb.

Dostal jste se do grandslamového čtvrtfinále, co to pro vás znamená?
Je to poprvé, co jsem se během jednoho roku dostal na grandslamu dvakrát do čtvrtfinále. Snad to znamená, že se má forma trochu ustálila. Ne jen pár vydařených turnajů a pak se zase trápit.

Mezi nejlepších šestnáct tenistů se dostalo šest Španělů. Jak si to vysvětlujete, že tak malá země je tady tolik úspěšná?
Ano, spousta španělských tenistů teď hraje skvělý tenis. Proč? Protože mají spoustu kurtů a mnoho příležitostí ke trénování. Myslím, že trénovat ve Španělsku není drahé. To trénovat v Moskvě je teď mnohem dražší. Ne každý to může dělat. Španělská tenisová škola je opravdu dobrá. Dřív měli úspěchy pouze na antuce, ale teď se kurty s tvrdým povrchem stávají pomalejší a pomalejší. To je podle mě důvod, proč dokáží hrát tak dobře i na tvrdém povrchu.

Váš dnešní soupeř hrál bekhend jednoruč. Vaším příštím soupeřem může být Wawrinka, další hráč s tímto úderem. Na antuce vás dvakrát porazil, vy jste ho naopak dvakrát porazil na tvrdém povrchu, naposledy nedávno v Miami, jestli se nemýlím. Budete měnit svou herní taktiku v závislosti na tom, s kým budete hrát? Protože Querrey je naopak hráčem s obouručným bekhendem. (pozn. Južnyjho čeká Wawrinka)
Nad tímhle teď přemýšlet nechci. Stan ještě hraje a nebylo by dobré, kdybych teď o něm začal mluvit. Se Stanem jsem hrál asi čtyři zápasy a každý byl úplně jiný. Ale bekhend jednoruč má opravdu vynikající.

Neslyšel jsem vás, co jste na kurtě říkal o vašem vítězném pozdravu (pozn. salutování). Máte pro to jméno?
A jaké jméno očekáváte? (smích) Je to pouze pozdrav pro fanoušky. Každý přece děkuje svým fanouškům a posílá jim polibky. Já dělám tohle.

Trénujete to?
Jen po vítězném zápase.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Komentatori Eurosportu ted zcela popravu kritizuji Južného za tohle taktické ošetřování v půlce 5. setu. Je to hnus, doufám, že se to psychoušovi vrátí a vypadne!
Reagovat
smazaný uživatel
Tesim se na prehlidku jednorucnych bekhendu od obou hracu. Mam rada oba, tak se budu divat v klidu.At vyhraje ten lepsi pro tento zapas. Oba mohou Nadala, pokud vyhraje, potrapit. Neboji se s nim hrat a dovedou se vyhecovat k super vykonu prozi nemu.
Reagovat
smazaný uživatel
klidnou hlavu, no jako napriklad tady http://www.youtube.com/watch?v=fi-CgSO9Evw
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist