Južnyj v Malajsii vyhrál čtyři třísetové bitvy a zůstal nezdolán

3. 10. 2010, 14:43
Aktuality 4
ATP KUALA LUMPUR - Ruský tenista Michail Južnyj si pomohl v boji o premiérový start na Turnaji mistrů. Tento týden získal titul v hale v Kuala Lumpuru, když zvládl vyhrát čtyři zápasy ve třech setech. Ve finále si poradil s Kazachem Golubjovem.
Profily hráčů
Michail Južnyj

Michail Južnyj v Kuala Lumpuru odehrál čtyři zápasy a ve všech zvítězil ve třech setech. Přitom proti Baghdatisovi, Andrejevovi i v dnešním finále s Andrejem Golubjovem prohrával 0-1 na sety.

Ale také čtvrté vzájemné střetnutí osmadvacetiletý Rus nad o pět let mladším Kazachem a po výhře 6-7 6-2 7-6 si ve čtvrtém letošním finále připsal druhý titul. Celkově vyhrál sedmý turnaj.

Moskevský rodák si tak vylepší pozici ve hře o premiérový start na Turnaji mistrů, aktuálně mu v žebříčku této sezony patří desátá příčka. Letos si mj. zahrál semifinále na US Open a čtvrtfinále na Roland Garros.

Golubjov v Malajsii vyřadil například Söderlinga a Ferrera a do finále se dostal bez ztráty setu. Na okruhu ATP byl dosud jen třikrát ve čtvrtfinále, vždy pak ale postoupil až do finále. Letos na antuce v Hamburku dokonce získal jako kvalifikant svůj jediný titul.

Třiadvacetiletý Kazach letos patří k hráčům s největším zlepšením, neboť v žebříčku za necelý rok vyletěl přibližně o 100 míst. Skvělé období dokumentuje také úspěch v Davis Cupu, když před 14 dny pomohl své zemi k premiérovému postupu mezi elitu. A příští rok pravděpodobně Kazachstán povede proti Čechům.

"Davis Cup mi dodal hodně energie a zadostiučinění. To je to, proč se teď cítím tak uvolněně a jsem ve formě," konstatoval už v sobotu mladý Kazach.

Soutěž deblistů vyhrál česko-slovenský pár Čermák/Mertiňák.

- ATP 250 KUALA LUMPUR (Malajsie, tv. povrch / hala, 850.000 dolarů) -
nedělní výsledky (03. 10. 2010)

Dvouhra - finále:
Južnyj (4-Rus.) - Golubjov (8-Kaz.) 6-7(7) 6-2 7-6(3)

Čtyřhra - finále:
Čermák/Mertiňák (2-ČR/SR) - Fyrstenberg/Matkowski (1-Pol.) 7-6(3) 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
steve79
Nevíte jetsli dávaj na nějaký televizi živé zápasy z turnajů Tokia a z Pekingu?
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, Južnyj patří mezi mé oblíbence a jsem rád, že ten titul urval a doufám, že turnaj mistrů si ujít nenechá.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se tyce finale, jako milovnik vyrovnaneho a dramatickeho tenisu jsem byl spokojen. Tie-break prvniho setu byl uchvatny, Golubev ani za neprizniveho stavu 3:6 nic nevzdaval a otocil v nem na 9:7. Bylo zajimave sledovat, jak se Youzhny ve druhem setu rozehral, povedlo se mu dvakrat ziskat podani Golubeva a druhy set patril jemu. Par micku na servisu ale Golubev svemu souperi daroval. Treti set byl tim spravnym vyvrcholenim celeho turnaje. Nesmirne dramaticky a vyrovnany, neni divu, ze dospel do tie-breaku. Ten uz Youzhny ovladl, tak, jako cely turnaj.
Celkovy dojem z Youzhneho:Tento tyden hral v K. Lumpuru ctyri zapasy, vsechny na tri sety, z toho trikrat obracel z 0:1. Nechci rikat, ze podaval spatne vykony, naopak, otocit tri zapasy za sebou ve trech dnech, je zasluha hlavne Rusovy bojovnosti, ale priznejme si, ze v zapase s Baghdatisem jej od vyrazeni delilo par micu. Nicmene ma formu, v Pekingu startuji krome nej i takova jmena, jako Murray nebo Djokovic, obhajit lonske finale nebude jednoduche, ja mu to ale preju.
Reagovat
misoSK
v Pekingu to vyzera opat na suboj Youzhneho s Baghdatisom...to moze byt opat krasny zapas, verim ze tentokrat so stastnym koncom pre Marcosa
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist