Kanára nadělila i dostala. Martincová v Miami podlehla Haddadové Maiaové

24. 3. 2023, 06:54
Aktuality 9
WTA MIAMI - Tereza Martincová na turnaji WTA 1000 v Miami na svou první letošní výhru v hlavní soutěži nenavázala. Česká tenistka ve 2. kole podlehla po divokém průběhu 6-7 6-0 0-6 světové čtrnáctce Beatriz Haddadové Maiaové z Brazílie.
Tereza Martincová (© Profimedia)

Tereza Martincová v Miami poprvé od loňského srpna vyhrála tři zápasy po sobě, když prošla dvoukolovou kvalifikací a v úterý si proti Němce Tamaře Korpatschové připsala první letošní výhru v hlavní soutěži.

Své maximum na Floridě ale překonat nedokázala. Ve 2. kole sice potrápila světovou čtrnáctku Beatriz Haddadovou Maiaovou a ve čtvrtém vzájemném duelu s ní dokonce poprvé vyhrála set, nakonec ale o dva roky mladší Brazilce podlehla 6-7 6-0 0-6.

Ve vyrovnané úvodní sadě měla 28letá rodačka z Prahy setbol za stavu 6-5 při servisu levoruké soupeřky, ale nevyužila ho a v tie-breaku nezachytila začátek. Pak sice dokázala poprvé hráčce Top 30 a podruhé člence Top 100 nadělit kanára, ovšem v rozhodujícím dějství na výkon nenavázala a naopak sama neuhrála ani game.

Nyní by se 113. žena světového žebříčku Martincová měla vrátit do Evropy a od 10. dubna ve švýcarském Chiassu zahájit antukové jaro.


Dalších sedm českých tenistek bude o postup do 3. kola bojovat v pátek. Petra Kvitová se utká s krajankou Lindou Noskovou, Karolína Plíšková s Číňankou Xinyu Wang, Barbora Krejčíková s Aliaksandrou Sasnovičovou, Marie Bouzkovou s Annou Blinkovovou a Markéta Vondroušová s Veronikou Kuděrmetovovou.

Rybakinová pokračuje na vítězné vlně
Jelena Rybakinová i potřetí v kariéře zvládla vstup do turnaje v Miami. Letos pouhých pár dní po triumfu v Indian Wells zdolala 7-5 4-6 6-3 Annu Kalinskou a zaznamenala 9. výhru v řadě.



"Nebylo to snadné, měla jsem jen dva dny na adaptaci. Byl to těžký zápas a jsem ráda, že jsem ho zvládla. Mohla jsem vyhrát ve dvou setech, ale udělala jsem tam hloupé chyby," řekla v pozápasovém rozhovoru na kurtu Rybakinová.

Rybakinová se může stát teprve pátou tenistkou, která v jedné sezoně ovládne oba prestižní březnové podniky v Indian Wells a Miami a získá takzvaný Sunshine Double. Loni to dokázala Polka Iga Šwiateková, která na Floridě kvůli zranění chybí. Předtím se to povedlo Němce Steffi Grafové, Belgičance Kim Clijstersové a Viktorii Azarenkové.

O své první osmifinále na Floridě si kazašská tenistka zahraje znovu po dvou týdnech se Španělkou Paulou Badosaovou (h2h 2-4).




Světová trojka Jessica Pegulaová přehrála snadno 6-3 6-1 osm zápasů neporaženou kanadskou kvalifikantku a přemožitelku Lindy Fruhvirtové Katherinu Sebovovou a vykročila za obhajobou loňského semifinále. Ve třetím kole se domácí favoritky utká s krajankou Danielou Collinsovou (h2h 3-0).

Coco Gauffová i na šestém letošním turnaji zvládla své úvodní vystoupení. Na domácí půdě v Miami 19letá Američanka porazila 6-4 6-3 Kanaďanku Rebeccu Marinovou a zajistila si 3. kolo proti Anastasii Potapovové (h2h 2-0).

"Dnes to byl zápas nahoru dolů. I když má Rebecca skvělý servis, dařilo se mi na returnu. Ona není snadná soupeřka, má těžké údery a nedostanete se proti ní do rytmu. Jsem se svým výkonem moc spokojená," řekla Gauffová.

Belgičanka Elise Mertensová zdolala 4-6 6-2 6-2 světovou osmičku Darju Kasatkinovou, s níž v posledních třech vzájemných duelech neuhrála ani set, a přerušila šňůru osmi porážek s hráčkami Top 10. Porazit ji dokázala podesáté v kariéře a poprvé od dubna 2021.

Viktoria Azarenková v Miami úspěšně vstoupila do turnaje, který jako jediný vyhrála celkem třikrát. Šampionka z let 2009, 2011 a 2016 odstartovala hladkým vítězstvím 6-3 6-1 nad Italkou Camilou Giorgiovou.

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
čtvrteční výsledky (23. 03. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Haddadová Maiaová (13-Braz.) - Martincová (ČR) 7-6(4) 0-6 6-0
Pegulaová (3-USA) - Sebovová (Kan.) 6-3 6-1
Gauffová (6-USA) - Marinová (Kan.) 6-4 6-3
Mertensová (Belg.) - Kasatkinová (8-Rus.) 4-6 6-2 6-2
Rybakinová (10-Kaz.) - Kalinská (Rus.) 7-5 4-6 6-3
Samsonovová (12-Rus.) - Golubicová (Švýc.) 6-1 6-1
Azarenková (14-Běl.) - Giorgiová (It.) 6-3 6-1
Badosaová (21-Šp.) - Siegemundová (Něm.) 7-6(2) 4-6 6-2
Qinwen Zheng (23-Čína) - Beguová (Rum.) 2-6 6-1 6-1
Ostapenková (24-Lot.) - Björklundová (Švéd.) 6-3 6-4
Potapovová (27-Rus.) - Kosťuková (Ukr.) 6-1 6-3
Martičová (29-Chorv.) - Xiyu Wang (Čína) 6-3 6-3
Collinsová (30-USA) - Tomovová (Bulh.) 7-6(3) 6-2
Linetteová (Pol.) - Rodinová (Rus.) 6-3 6-4
Trevisanová (It.) - Hibinová (Jap.) 6-4 6-3
Liuová (USA) - Grabherová (Rak.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
A211
Mě přijde že T.M opustila zarputilost.
Reagovat
tromas12
Tereza by příští týden měla hrát na turnaji 125 v Mexiku.
Tam by nějaký zápas uhrát mohla.
Reagovat
Mony
To rád slyším. Konečně hraje v pohodě, tak ať se brzy usadí,kam patří, tedy někde kolem TOP60
Reagovat
GaelM
Sice prohra, ale zisk setu je asi pořád nad očekávání. Možná by teď byla lepší cesta zkusit pár menších turnajů a třeba něco i vyhrát. Proti top soupeřkám jí to nikdy moc nešlo.
Reagovat
lenka258
Jj, taky si myslím, že by měla na chvilku zkusit ty menší. Ona sice vždycky říkala, že bude radši prohrávat s nejlepšími, než vyhrávat nad horšími, ale pár zápasů navíc by jí bodlo :)
Reagovat
Mony
Jo, to ona ví, ale měřit se s nejlepšími také posiluje, to ví taky
Reagovat
turista
To ano. Ale například Krejčíková nebo Muchová ty jsou tenisově výš i když mají taky výpadky.
Reagovat
turista
Hlavně titul z malého turnaje by jí mohl pomoci.
Reagovat
Krisboy
Milovnice ptactva smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist