Kar. Plíšková po výhře nad Ivanovičovou: Nečekala jsem to, o to víc jsem teď šťastná

28. 8. 2014, 22:03
Rozhovory 15
Karolína Plíšková si připsala jednu z dosud nejcennějších výher. Na US Open dnes porazila světovou devítku Anu Ivanovičovou a poprvé v kariéře postoupila do 3. kola grandslamového turnaje. Byla jsem překvapená z toho, jak jsem hrála, ale jsem moc ráda, že jsem vyhrála, řekla na tiskové konferenci Plíšková.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Karolíno, gratuluji ke skvělému výsledku. Pletu se, když řeknu, že je to asi vaše největší vítězství v kariéře?
Myslím, že to bylo asi moje nejlepší letošní utkání. Mám za sebou poměrně dobrý rok, hodně jsem se zlepšila, uhrála jsem solidní výsledky, ale tohle jsem opravdu nečekala. Věděla jsem, že můžu hrát dobře, ale to, že vyhraju, jsem neočekávala. Jsem velmi překvapená z toho, jak jsem hrála, ale jsem moc šťastná, že jsem zvítězila.

Ivanovičové se letos daří, v prvním kole tu odehrála skvělý zápas, je to hráčka Top 10. Po dnešním utkání ale přiznala, že nehrála dobře, zatímco vy jste předvedla dobrý výkon. Souhlasíte s ní?
Řekla bych, že byl hodně důležitý můj servis, který mi dnes hodně pomohl. Snažila jsem se hrát agresivně, trefovat míče rychle a jsem poměrně spokojená i s pohybem, hodně míčů jsem dokázala vrátit tak, že pro ni byly nepříjemné. Šla jsem bod po bodu a zůstala jsem soustředěná až do konce, to bylo dost důležité. Ona hrála taky dobře, ale udělala nějaké chyby, které zřejmě rozhodly.

Je to teprve vaše druhé vítězství nad hráčkou Top 10 a poprvé jste postoupila do třKarolína Plíškováetího kola grandslamu. Zdá se, že ve vaší kariéře opravdu nastává nějaký větší zlom, co myslíte?
Hrála jsem dobré zápasy už dříve, už několikrát jsem hrála s hráčkami z Top 10, z Top 20 a každý ten zápas mi něco dal. Jsou to zkušenosti, které jsou důležité. Hrála jsem už i třeba se Serenou. Je skvělé, že jsem dnes dotáhla ten zápas do vítězného konce, protože o to je to lepší, hodně mi to pomůže do budoucna.

Jaký je to pocit být poprvé ve třetím kole grandslamového turnaje?
Je to skvělé. Čekala jsem na to poměrně dlouho, letos jsem třeba všude hrála druhé kolo, ale dál jsem zatím nepostoupila, to se povedlo až tady v New Yorku. Jsem spokojená a šťastná.

Můžete nějak porovnat vaši hru minulý rok a letos? V čem jste se za tu dobu nejvíce zlepšila?
Jsem rozhodně starší, mám za sebou hodně zápasů a mám tedy i více zkušeností. Řekla bych, že poslední dobou věnujeme víc času přípravě, tréninku a taky pohybu. Zaměřili jsme se na servis a na hru po něm, ráda bych z něj těžila co nejvíce, protože vím, že je to jedna z věcí, které mi jdou nejlépe, je to moje největší zbraň. Samozřejmě trénujeme a vylepšujeme i ostatní údery. Jak už jsem říkala, myslím si, že mě hodně posunuly ty zápasy s Top hráčkami, doufám, že jich teď bude jen a jen více.

V čem konkrétně vám takové zápasy pomáhají?
Jsou to zkušenosti. Vidím v nich, že jsem schopná konkurovat i těm nejlepším, že proti nim mám šanci něco uhrát, nebo je i porazit jako dneska. Pokud chci vyhrávat turnaje a prorazit třeba i na grandslamu, je důležité, abych takové zápasy zvládala.

Letos se Češkám zadařilo ve Wimbledonu, kde uhrály dobrý výsledek nejen vítězka Petra Kvitová, ale i Šafářová a Záhlavová-Strýcová. Jak moc vás tohle tažení vašich krajanek povzbudilo a motivovalo?
Já se moc nedívám na ostatní hráčky. Vím, že se jim tam dařilo, že Petra hrála skvěle, ale moc jsem to nesledovala.

TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Důležité je, že si věří a že poměrně slušně uspěla. Jestli to dotáhne i dál bude to možná největší překvapení turnaje. Ale zas abych jí nepřechválil, některé její hry jsou naprosto nekoukatelné, takové to bim bam na dvorku. Snad se to teď zlepší a bude si věřit a vyhrávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano je to tak Karolína to řekla dobře , proč by se měla otáčet za krajankama má si říct dnes se jim nedaří tak v tom případě nemusím hrát dobře ani já. Navíc Fed Cup nehraje takže proč by ji to mělo zajímat hraje svoji hru a to je dobře.
Reagovat
aligo
to ohledně toho wimblu bylo ubohý... byla z toho dost cítit závist, že jí se tam nic moc nepovedlo....
Reagovat
smazaný uživatel
nic tak strašnýho neřekla
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Já bych řekl na místě Karolíny úplně to samé. Vždyť přece každá tenistka hraje sama za sebe...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Někdo nechápe, že tenis je individuální sport, Karolína není fanynka Petry, Lucky a spol., můžou být kamarádky, ale taky jsou to soupeřky a pro ní je určitě důležitější připravovat se na další turnaj, než s napětím sledovat, jak dopadne Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Karolina je pro me nejvetsi prekvapeni dneska, krasny vysledek.. :-) V souvislosti s Wimbedonem bych jeji vyrok nevnimala nijak tragicky a negativne, je to tak, holky se sleduji, pokud jsou samy ve hre a maji na sebe narazit, jinak urcite nelezi v zapasu nekoho jineho. Wimbledon je samozrejme naprosty chram tenisu, ale nic se tim nemeni.. :-)
Reagovat
VlS
Taky si myslím, že řekla pravdu a nijak špatně bych to nevnímal. Asi nebude členkou fanklubu svých konkurentek.
Reagovat
pepin
No s tím Wimblasem se mi to také nelíbí, vrchol všech vrcholů a ona sama tenistka řekne, že to nesledovala, nějaké divné.
Reagovat
Fandina
Řekla, že to moc nesledovala a že Petra hrála skvěle atd. Tak zas úplně to nezavrhla.
Reagovat
pepin
Jo to moc jsem zapomněl, ale stejně je to divné.
Reagovat
Fandina
Řekla to nějak mimochodem, ale ona tak působí i na kurtu, podle mě prostě neseděla u obrazovky, třeba měla nějaký program, ale stejně věděla o všem, vždyť tam taky hrála.
Reagovat
Fandina
Na mě to působí spíš takhle.
Reagovat
Jan
Pořád s tou závistí. Dnes je to hrozně moderní všude vytahovat.
Reagovat
Fandina
Možná proto, že se často objevuje ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist