Kariéru ukončila další Britka. I Southová se chce zaměřit na trénování

3. 12. 2013, 11:36
Stalo se... 1
Po letošní sezoně ukončila kariéru už druhá Britka, jež bývala hráčkou Top 100. Po Baltachaové se s dráhou profesionální tenistky rozloučila také Melanie Southová, která se rozhodla skončit ve věku 27 let. V budoucnosti se chce stejně jako její krajanka věnovat trénování.
Profily hráčů
Melanie Southová

"Cítím se být připravená a zároveň natěšená na přesun do další fáze života. Během své kariéry jsem prožila spoustu skvělých momentů a sem hrdá na to, jak vysoko jsem se dostala," řekla bývalá 99. hráčka světa Southová.

"Každý tenista během své kariéry zažije vzestupy a pády a i já si obojím prošla. Utrpěla jsem několik zranění, která si vybrala svou daň na mém těle. Ale celkově jsem pyšná na to, jak jsem svou kariéru prožila," dodala sedmadvacetiletá Britka.

V roce 2006 Southová při svém debutu na grandslamovém turnaji ve Wimbledonu porazila tehdejší světovou čtrnáctku Francescu Schiavoneovou, žádnou další výhru na grandslamech ale už nepřidala. Na okruhu WTA se dostala nejdál do čtvrtfinále, které si zahrála v roce 2008 na domácí trávě v Birminghamu.

Southová má celkem 6 titulů z turnajů ITF ve dvouhře, všechny trofeje získala v soutěžích s dotací maximálně 25 tisíc dolarů. Dalších 24 titulů z okruhu ITF přidala ve čtyřhře. Svůj poslední zápas odehrála v listopadu v Barnstaplu proti Češce Kateřině Siniakové. Kariéru ukončila jako hráčka sedmé světové stovky.

Svůj život však Southová od tenisu neoddělí. I její další kroky povedou na kurty, věnovat se chce trénování britských nadějí. Podobně se s kariérou před dvěma týdny rozloučila i její krajanka Elena Baltachaová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
klarat
Když už jsme u těch končících Britek, letos se rozloučila také Anne Keothavong. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist