Karlovič řádí na servisu. Zopakuje v Houstonu svůj jediný titul z antuky?

6. 4. 2011, 10:47
Aktuality 0
ATP HOUSTON - Ivo Karlovič se po čtyřech letech vrátil do Houstonu, aby na místní antuce zopakoval svůj jediný titul z pomalého povrchu. Vinou loňského zranění letos musel začínat už v kvalifikaci, ve čtyřech zápasech však soupeřům nenabídl jediný brejkbol. Do hlavní soutěže vstoupil výhrou nad nasazeným Benjaminem Beckerem.
Ivo Karlovič

Loňská sezona pro Iva Karloviče skončila kvůli zranění Achillovy paty už v květnu a v žebříčku se tak propadl až do třetí světové stovky. Z té se bývalá světová čtrnáctka začala šplhat především díky úspěchu v Miami, kde na místním podniku série Masters 1000 postoupil až do čtvrtfinále, ve kterém pořádně potrápil světovou jedničku Nadala.

Ale ani posun na 174. místo mu nezajistil účast v hlavní soutěži turnaje ATP 250 v Hustonu, kde při svém posledním startu v roce 2007 získal svůj jediný antukový titul. Chtě nechtě tak musel nastoupit do kvalifikace, ve které si však pstupně poradil s Kenyonem, Acasusem a Youngem, kterým nedaroval jediný brejkbol a nasázel celkem 50 es. 29 nechytatelných servisů proti Acasusovi mohlo být rekordem turnaje, nebýt kvalifikačního duelu.

V podobné jízdě vysoký Chorvat pokračoval i v duelu prvního kola proti Benjaminu Beckerovi. Pátému nasazenému Němci nastřílel dalších osm es, na servisu pustil jen osm fiftýnů a za půldruhé hodiny zvítězil 7-6 6-4.

Dvaatřicetiletý Karlovič zahájil se stejným soupeřem své tažení za triumfem i před čtyřmi lety. S o dva roky mladším Beckerem z šesti vzájemných soubojů prohrál jediný set.

Dnes byly trochu jiné podmínky, antuka nebyla tak mokrá, tak jsem se tomu ze začátku musel trochu přizpůsobit. Jsem spokojen s tím, jak tu zatím hraju," pochvaloval si Karlovič, kterého v dalším zápase čeká Rus Igor Kunicyn.

Jiný Chorvat - Franco Škugor - se o vyřazení dalšího nasazeného hráče nepostaral. Turnajová šestka Kei Nišikori z Japonska odvrátil oba brejkboly a vyhrál hladce 6-3 6-2. O čtvrtfinále se utká s Rusem Igorem Andrejevem

Wild card Ryan Sweeting uspěl v souboji dvou domácích hráčů. Tima Smyczeka, jenž byl rozehraný z kvalifikace, smetl dvakrát 6-2 a chystá se na souboj s loňským finalistou Samem Querreym. Známějšího krajana a daviscupového reprezentanta už letos koncem února v Delray Beach porazil. 

Poprvé jako americká jednička se na okruhu ATP představí Mardy Fish. Vítěz turnaje z roku 2006 a nejvýše nasazený tenista měl v úvodním kole volný los, v boji o čtvrtfinále ho vyzve Španěl Albert Ramos Vinolas. 113. hráč světa do soutěže vstoupil výhrou nad Argentincem Brianem Dabulem

"Do Houstonu jsem přijel s dobrým pocitem. V poslední době hraju opravdu skvěle a cítím se být zdravý," řekla světová jedenáctka Fish.

Osmnáct z dvaceti brejkbolů odvrátil James Blake, aby po dvou hodinách a 36 minutách udolal Carlose Berlocqa z Argentiny.

- ATP 250 HOUSTON (USA / Texas, antuka, 442.500 dolarů) -
úterní výsledky (05. 04. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Karlovič (Chorv.) - Becker (5-Něm.) 7-6(5) 6-4
Nišikori (6-Jap.) - Škugor (Chorv.) 6-3 6-2
Blake (USA) - Berlocq (Arg.) 6-7(3) 6-3 6-4
Zeballos (Arg.) - Harrison (USA) 6-4 6-3
Gabašvili (Rus.) - Capdeville (Chile) 6-4 7-6(4)
Ramos-Vinolas (Šp.) - Dabul (Arg.) 6-4 7-5
Devvarman (Ind.) - Kendrick (USA) 6-2 6-1
Kunicyn (Rus.) - Zverev (Něm.) 7-6(1) 6-2
Sweeting - Smyczek (oba USA) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist