Karolína Plíšková je ve finále turnaje v Pattaye, Hlaváčková končí v semifinále

1. 2. 2014, 12:29
Aktuality 42
Karolína Plíšková postoupila do finále turnaje v Pattaye a zahraje si o druhý titul v kariéře. Němku Julii Görgesovou zdolala 6-3 4-6 6-3. V druhém semifinále prohrála Andrea Hlaváčková se čtvrtou nasazenou Jekatěrinou Makarovovou z Ruska 3-6 6-0 4-6 a tak na české finále v Pattaye nedojde.
Karolína Plíšková

Jednadvacetiletá Karolína Plíšková postoupila na okruhu WTA do finále podruhé, loni v Kuala Lumpuru získala premiérový titul. Proti Julii Görgesové jí nevyšel závěr druhé sady, ale ve třetím setu dvakrát získala soupeřčino podání a čistou hrou při svém servisu zápas ukončila.

Německá tenistka, bývalá světová patnáctka, která však nyní klesla do druhé stovky žebříčku, udělala v zápase 48 chyb, Plíšková jen 26. Obě hráčky spoléhaly na tvrdé podání, Görgesová vyhrála na esa 16-13.

Klíčové v zápase bylo podání druhé. Zatímco česká hráčka téměř polovinu výměn po druhém servisu vyhrála, Görgesová byla úspěšná jen v devíti z 32 případů a i díky tomu si Plíšková vybojovala dvakrát více brejkbolů a zaslouženě zvítězila.

"Nehrály se žádné výměny, protože jsme obě dobře podávaly a máme podobný styl hry, takže to bylo náročné," řekla Plíšková. "Ve druhém setu Julia podávala fantasticky, nemohla jsem s tím nic dělat. Snažila jsem se zůstat klidná, hrát svoji hru a počkat si na své šance," dodala vítězka.

Také Andrea Hlaváčková, držitelka dvou grandslamových titulů v deblu, v Thajsku usilovala o druhou finálovou účast ve dvouhře v kariéře. S Jekatěrinou Makarovovou z Ruska ale česká tenistka prohrála.

Makarovová v úrvním setu fantasticky podávala. Ruska dokázala hned čtyři gamy na servisu vyhrát čistou hrou a první sadu získala vítězstvím 6-3 po rovné půlhodině hry.

Ve druhé sadě ale Makarovová polevila a Hlaváčková toho dokázala využít. Ve druhém i čtvrtém gamu pokaždé Ruska dvojchybou pustila soupeřku k brejkbolům, česká hráčka nabídnutými šancemi nepohrdla a brzy vedla už 4-0. Také další dva gamy patřily české fedcupové reprezentantce a tak o postupující musel rozhodnout třetí set.

V něm ale k lítosti českých fanoušků byla opět lepší Makarovová, která brzy získala servis soupeřky a taky vedení 3-1. V šesté hře se při brejkbolu do hry mohla vrátit Hlaváčková, ale tentokrát šanci nevyužila. V závěru setu česká hráčka sice dokázala na servisu odvrátit tři mečboly, Makarovová ale utkání při vlastním podání ukončila.

Vítězka ocenila, že Hlaváčková hrála agresivně a dobře podávala. "Na returnu to bylo obtížné. Ale já jsem bojovala, to bylo na mojí hře nejlepší. Už jsem tady předtím hrála dva třísetové zápasy, další jsem už nechtěla, jenže v druhém setu jsem opravdu nemohla nic dělat," prohlásila Makarovová. Stejně jako Plíšková bude i pětadvacetiletá Makarovová bojovat o druhý titul v kariéře, v roce 2010 triumfovala v Eastbourne.

Výsledky - Pattaya (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (ČR) - Görgesová (Něm.) 6-3 4-6 6-3
Makarovová (4-Rus.) - Hlaváčková (ČR) 6-3 0-6 6-4

Komentáře

42
Přidat komentář
tommr
Pavlyuchenkový jsem tu výhru sice přál, ale bojím se, že to otevře cestu k titulu pro tu upinkanou Erraniovou ...
Reagovat
PetaM
Nestraš :D Sáře stačí, aby narazila na trochu silnější soupeřku a už má problém. Stačí, aby si soupeřka věřila a Sára nemá šanci :D Ale takovým soupeřek je (kupodivu) málo. Sice je Sára neuvěřitelně statečná, vytrvalá a houževnatá, ale tak kruci, když si trochu věřím, tak to jde. Navíc jí jde podle mě celkem lehce zlomit ...
Reagovat
Michaelus
Souhlas.
Když jde hráčka na kurt se vztyčenou hlavou a odhodláním uspět, má proti Saře šanci....
Ale když je s prominutím vystrašená už 2 hodiny předtím a nezmůže se na 1 pořádný úder, je to zlé... naopak když si jde tvrdě a vyrovnaně za svým, zbytečně nechybuje, zachovává chladnou hlavu, tak má velkou šanci.
Reagovat
tommr
no právě - takovejch hráček co se z toho jejího pinkání nesloží je málo a Sharapovová je jedna z nich. Naopak Pavlyuchenkový v tomhle ohledu moc nevěřím ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No je zvláštní, jak tady Sáru podceňujete, pinkálistka a ještě pomalu labilní. Já v ní vidím velmi kvalitní hráčku s neskutečným pohybem, pestrou hrou, bojovností a při její malé výšce i s relativně ucházejícím servisem a přesnými údery. Vím, že tady nikdo moc Sáru nemusí, ale mně nevadí, až na její hlasitost. A že by Sára hned z někoho sesypala si teda určitě nemyslím.
Reagovat
smazaný uživatel
"se sesypala"..
Reagovat
Fandina
Mně se na Saře líbí její pohyb a hra na síti a i jinak je mi celkem sympatická, ale pokud vyhraje, tak ve finále budu fandit Pavlju. Její styl hry se mi víc líbí a většinou jí fandím, když nehraje proti mým nejoblíbenější.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mně je to jedno, Nasťa je taky sympaťačka, jen jsem měla potřebu se zastat hráčky, která neplýtvá svým talentem a je podceňovaná jen proto, že může předběhnout Petru..
Reagovat
PetaM
Ale Lunej, vždyť je to pravda. Konec loňské a začátek letošní sezóny byl otřesný. Po pár prohrách jsem jí viděl, jak šla na kurtu a vypadala jako předem poražená. Pokaždé, když jsem zapnul její zápas, tak vypadala, že to chce vzdát. Ano, když se jí daří a cítí šanci, tak bojuje a jde to vidět, ale po neúspěšné šňůře už fakt vypadala, že prohrála už před losem. Všichni jsou labilní, jen se toho slova příliš zneužívá. Když prohraješ 5 zápasů v řadě, tak to prostě máš v hlavě, a když nevstoupíš do dalšího zápasu dobře, tak se ti to v hlavě okamžitě objeví a jen těžko s tím něco děláš. Nebylo to nic proti Sáře, ale labilky jsou všechny. I Serena, ta se pravidelně minimálně v jednom gamu na servisu za set sesype. Sice to u ní nejde tolik poznat, ale je to tak. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsi, jak tenkrát mluvila na té tiskovce? Zlomená, unavená, kde říkala, jak se to náročné, vyčerpávající atd. atd.? Tehdy mi byla hodně sympatická, že to dala najevo a bylo mi jí líto. Každá hráčka má právo holt mít slabé období, mezi námi, co si budeme povídat o Petře, kdyby nevyhrála vloni své dva tituly, tak její sezona je taky dost hrozná. Ale Petra plýtvá svým talentem, kdežto Sára sice hraje v mezích svého maxima, ale bojuje. Já jsem Petry fanynka, to víš, ale jistě taky víš, jak se Petra kolikrát tvářila nebo chovala na kurtu, poraženecky, otráveně, nešťastně. Takže bych byla v těch soudech mírnější..:)
Reagovat
PetaM
Tak mě teďkom nejde o Petru :D Nemusím jí tahat všude :D Tak jasně, nikdo z nás si nedovede představit, jaké to je, být celý rok na cestách a hrát tenis :D Jasně, nám to přijde jako dovolená, ale to si prostě nejde představit, pod jakým tlakem jsou hráči ... My si jdeme pinknout tenis jednou, dvakrát do týdne a máme toho dost :D Navíc každý den to samé, posilka, trénink, zdravé jídlo .. :D :D Hrůza :D Já bych ani neřekl, že jsou tenistky labilní, spíše jsou to jenom lidé a všichni míváme "slabší chvilku" :D Někdo tříská talířema, někdo křičí a někteří jsou pod dohledy kamer a musí hrát tenis :D Bych jim ty kamery roztřískal, kdybych chytl rapl :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak psali jste tu o Sáře, proto reaguju na Sáru, protože zrovna ji jako pinkálistku neberu, vzhledem k tomu, jak využívá v singlu zkušenost z debla, to mám radši její tenis, než nezajímavý tenis Mašeny a to nepíšu proto, že ji nemusím, ale že se mi její tenis opravdu nelíbí, ale takových hráček je víc. Ano, máš pravdu, nikdo z nás si to neumí představit, proto tu postrádám občas trochu respektu k něčemu, co někdo umí a já ne. Už to tu psal Freedom, ale opravdu jsou tu někdy hráčky v souvislosti s Petrou dost podceňované, Petra je leckdy probírána jak se dostane do finále, což je samozřejmě i moje vroucné přání, jak která hráčka hraje blbě, jak Petra má na tu a na tu, která musí vypadnout, aby to měla Petra umetené a snazší a pak je všechno jinak. Myslím, že mi rozumíš ne? :)
Reagovat
PetaM
Jasně :) Já si taky někdy podvědomě přeji, aby vypadly ty nejlepší a Petra získala titul, ale pak si to uvědomím a v duchu seřvu sám sebe :D Protože vyhrát titul je jedna věc, ale vyhrát titul po poražení lepších hráček je něco výjimečného. Takže pak přeju Petře co nejlepší výsledky a taky co nejlepší protihráčky. Protože pak ten tenis stojí za to :D Když zrovna Petra hraje proti hodně níže postavené hráčce, je to často utrpení :D Ale proti Top je to lahůdka :D Ale tak každý je sobecký a chce pro svého koně to nejlepší :D
Reagovat
smazaný uživatel
obrovská gratulka, to je velmi cenný skalp, zápas jsem neviděla, ale jsi fakt dobrá :D
Reagovat
Bob
Dobře Nasťa :D
Reagovat
babolat.cz
ty jo,super!
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
Maria v tom 2. setu neudělala téměř nic špatně, ale Nasťa prostě byla na servisu neskutečná!! Po 1. servisu neztratila ani míček ve 2. setu!!
Ale ted má ve 3. setu Maruš break, tak snad to udrží!!
Dobrý zápas! :-))
Reagovat
dadaft
jj, paráda.
na hrubý pytel hrubá záplata.
Nasťa má na returnu možnost to ukončit...........
Reagovat
smazaný uživatel
Ty volee.. Tak to byl teda konec!!
Reagovat
dadaft
double double Maruš?
kdy se ti něco takového naposledy stalo???
Reagovat
dadaft
no, Milas si bude rvát vlasy. ))
Reagovat
VlS
hrála moc dobře, překvapila mě velice slušným servisem. Základní udery jsou holt trošku slabší, ale s tím už těžko bude něco dělat. Trochu jsem se ve třetím divil, že za ní neskočil trenér, zbytečně se Kátě cpala do FH, jako by nevěděla, že hraje s levorukou hráčkou, navíc ty rány po lajně měly málo top spinu a lítaly proto za. Ale fakt mě mile překvapila, Káťa je výborná hráčka a Andy jí vesměs stačila.
Reagovat
Frick
Bylo někdy?
Reagovat
smazaný uživatel
Já si pamatuju naposledy Petry Kvitové první titul na okruhu WTA v Hobartu, kdy porazila Ivetu Benešovou. Tehdy ještě obě trénoval Kotyza.
Reagovat
PetaM
Bylo bylo :) Vyjma Petry s Ivetou byla v českém finále ještě Lucka Š., ale už nevím, s kým tam byla a hledat se mi to moc nechce :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle se zrovna docela dobře hledá na Wikipedii. Bylo to v roce 2005 v 's-Hertogenboschi a Lucka tehdy prohrála s Klárou, tehdy ještě Koukalovou.
Reagovat
aligo
Tehdy Lucka prohlrála se Zakopalovou...
Reagovat
smazaný uživatel
na USO Navratilova-Sukova , urcite jeste nejake Navratilova-Mandlikova AO?
Reagovat
tommr
finále s Navrátilovou se nedají počítat, protože ta už hrála za USA ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
prdlajs :)
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Martina je pořád naše, jako Ivan, jsou naši ... úsměv
Reagovat
PetaM
My si to sice počítat můžeme, ale celosvětově se to počítat nebude, protože tehdy měli jiné občanství a hráli za jinou zemi ;) To si rovnou můžeme i počítat vítězství Vaška Pospíšila (Kanada), protože má české rodiče ... Není to sice to samé, ale proč ne že :D :D
Reagovat
Frick
Vašek mne mrzí. Sec jenom, vždyť trénoval v Prostějově, nějaká vazba na nás tam byla. Škoda, že o něj kanadskej tenisovej svaz tak stál.
Reagovat
Fandina
Vašek Pospíšil nikdy za Českou republiku nehrál, ale Navrátilová a Lendl ano. Takže se to srovnávat nedá.
Reagovat
tommr
ale svedla s Makarovovou naprosto vyrovnanej zápas. Pokud bude takhle hrát i nadále tak se brzy vrátí do první stovky ... :)
Reagovat
tommr
první set sice hladce ztratila, ale ve druhým se chytla a už v něm vede 5:0. To už by snad měla dotáhnout ... :)
Reagovat
PetaM
Jak dala Andrea Kátě kanára? :D To se Káťa tak zhoršila, nebo Andrea tak zlepšila? :D
Reagovat
EllNino
Kaťa byla ke konci setu už odevzdaná, po setu šla do šatny, tak uvidíme, Andy už vyhrála 7 her za sebou :)
Reagovat
tommr
obojí - Andrea se zlepšila a Makarovová se zhoršila. Pro třetí set to ale nemusí nic znamenat, protože Makarovová něco podobnýho předvedla i proti Date-Krumm a pak to stejně vyhrála ...
Reagovat
BooOoo
bojoval aža do konce, ale v závěru už bylo těch chyb trošku víc
Reagovat
nouma
Gratulace a teď drží, palečky abychom měli v Pattay české finále :D i když jak koukám tak v Thajsku to dobře vře, tak snad holky odletí po turnaji? :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist