Karolína Plíšková titul v Pattaye nezískala, podlehla Makarovové

2. 2. 2014, 12:53
Aktuality 11
Karolína Plíšková na turnaji v thajské Pattaye na druhý titul v kariéře nedosáhla. Ve finále podlehla jednadvacetiletá tenistka 3-6 a 6-7 Rusce Jekatěrině Makarovové, jež už v semifinále vyřadila jinou Češku Andreu Hlaváčkovou.
Karolína Plíšková

Plíšková navzdory finálové porážce prožila jeden z nejlepších týdnů na WTA Tour. Úspěšnější než nyní v Thajsku byla pouze loni v sousední Malajsii, v jejíž metropoli Kuala Lumpur získala svůj první titul.

Se čtvrtou nasazenou Makarovovou měla Karolína Plíšková v prvním setu šanci jít do vedené ve třetí hře, kdy na returnu vedla 40-0. Plíšková ale nevyužila ani jeden ze tří brejkbolů a navíc v osmé hře ztratila své podání. Jekatěrina Makarovová brejk potvrdila čistou hrou a vyhrála tak první set 6-3.

Ve druhém setu si obě hráčky bezpečně držely gamy na servisu, vyjímkou byla pouze šestá hra. V ní měla česká hráčka dva brejkboly, které ale opět zůstaly bez využití a tak musela rozhodnout zkrácená hra.

Jekatěrina MakarovováV tie-breaku druhé sady měla vítězka juniorky z Australian Open 2010 dvě šance na zisk sady, ale pětadvacetiletá Ruska dokázala obě odvrátit a sama využila první mečbol na 9-7. Po třech a půl letech tak získala druhý turnajový titul, dosud jedinkrát triumfovala v roce 2010 na trávě v Eastbourne.

"Ona (Makarovová) hrála celý zápas lépe než já. Já se snažila udržet v zápase a bojovat," řekla Plíšková po utkání.

Česká hráčka v turnaji dvakrát otočila téměř ztracený zápas. V druhém kole prohrávala v třetí sadě s Ruskou Allou Kudrjavcevovou 0-3, ale set otočila a postoupila. Ve čtvrtfinále ovrátila proti třetí nasazené Rumunce Soraně Cirsteaové dva mečboly. "Doufala jsem, že bych to mohla dokázat i ve finále, ale do třetice se to nepovedlo," uzavřela Plíšková.

Výsledky - Pattaya (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Makarovová (4-Rus.) - Karolína Plíšková (ČR) 6-3 7-6 (9-7)
Čtyřhra - finále:
Pcheng Šuaj, Čang Šuaj (4-Čína) - Kudrjavcevová, Rodionovová (3-Rus./Austr.) 3-6 7-6 (7-5) 10-6

Komentáře

11
Přidat komentář
dadaft
zaber Nastěnko.
Reagovat
smazaný uživatel
hobluj pekne dal... malicka:)
Reagovat
smazaný uživatel
FH winners 8:6 pro malickou:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nasťa pěkně, Sára a ty její dropshoty :) Já ani nevím, komu fandit, jen si spíš užívám bez nervů :)
Reagovat
dadaft
udolat Sáru není žádná prdel, ale půjde to...
Reagovat
smazaný uživatel
obrovská gratulka, s přehledem dopodávala, krásné údery, sympaťačka s velmi milým obličejem. :)
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace zaslouzena:)

....eh....ale malicka byla blizko:)
Reagovat
smazaný uživatel
Sice už je to pár měsíců, co jsem viděl tuhle fotku, ale pořád mi to připadá srandovní... Tohle je opravdu jediná možnost, jak můžu ségry rozeznat. :D
http://www.tennisgrandstand.com/wp-content/gallery/wtt-pliskova-twins/dsc_1008.jpg
Reagovat
Fandina
Hezké, otázka je, jestli si to holky správně oblékly ... úsměv. Ale Karolína má asi tetování a hraje pravou rukou, to vím určitě ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí Makarovová je silná, ale jen tak dál!!!
Reagovat
Fandina
škoda, finále není špatné, ale výhra nebyla tak daleko. Tak příště a držím palce do další sezony, přeji úspěch. Pojď, Kájo, pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist