Karolíně Plíškové se nepovedl ani Wimbledon, ostatní junioři jsou ve 3. kole

30. 6. 2010, 08:45
Aktuality 0
WIMBLEDON JUNIOŘI - Vítězka juniorky Australian Open Karolína Plíšková před měsícem na French Open vypadla už po úvodním zápase a jen o kolo dál se dostala ve Wimbledonu. Naopak o čtvrtfinále si zahraje její sestra Kristýna, Denisa Allertová a Jiří Veselý.
Karolína Plíšková (© pragueopen.cz)

Když Karolína Plíšková v lednu debutovala na grandslamu juniorek, dokráčela si až pro titul. Začátkem června ale vypadla už v 1. kole French Open a nyní nepotvrdila pozice turnajové čtyřky ve Wimbledonu. Ve druhém kole nestačila na Abduraimovou z Uzbekistánu, které podlehla 2-6 6-4 3-6. Je jedinou českou juniorkou, jež se v Londýně nedostala do 3. kola.

Její dvojče Kristýna, jež v Melbourne vypadla v semifinále a na Roland Garros rovněž v úvodním kole, si na travnatých kurtech vede o poznání lépe. Osmnáctiletá Češka ve dvou zápasech soupeřkám povolila uhrát celkem jen šest her, když sama dominuje na servisu - po prvním podání získala 46 ze 53 možných fiftýnů. Ve druhém kole smetla Srbku Dorotju Eričovou 6-2 6-0 a o čtvrtfinále se nasazená devítka utká s Britkou Eleanor Deanovou.

Denisa Allertová na grandslamu debutuje a vede si nad očekávání dobře. Sedmnáctiletá hráčka TK Neridé zvládla i druhý třísetový zápas, tentokráte zdolala šestou nasazenou Slovinku Nastju Kolarovou. Hráčku se zkušenostmi z okruhu WTA zdolala 2-6 6-3 6-4. Ve třetím kole bude čelit desáté nasazené Japonce Ishizuové.

Allertová na přelomu dubna a května vyhrála dva turnaje pro tenistky do 18 let ve slovenských Piešťanech a rakouském Villachu. Začátkem června se pak poprvé kvalifikovala na ženský turnaj kategorie ITF ve Zlíně a připsala si první body do žebříčku WTA.

Jedno zastoupení má český tenis i mezi chlapci a i Jiří Veselý si zatím vede velmi dobře. Šestnáctiletý rodák z Příbrami turnaj podobně jako Allertová uspěl ve druhém zápase, ve kterém musel o postup bojovat znovu ve třech sadách. Pátý nasazený Čech ve druhém setu nevyužil několik mečbolů a Američana Mitchella Franka porazil 6-2 6-7 6-4. Dalším soupeřem české naděje bude turnajová devítka Renzo Olivo z Argentiny.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
úterní výsledky juniorů (29. 06. 2010)

Chlapci:
Dvouhra - 2. kolo:
Veselý (5-ČR) - Frank (USA) 6-2 6-7(9) 6-4

Dívky:
Dvouhra - 2. kolo:
Abduraimová (Uzb.) - Kar. Plíšková (4-ČR) 6-2 4-6 6-3
Kris. Plíšková (9-ČR) - Eričová (Srb.) 6-2 6-0
Allertová (ČR) - Kolarová (6-Slovi.) 2-6 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist