Když je věk pouze číslo. Bopanna bude ve 43 letech nejstarším mužem ve finále grandslamu i deblovou jedničkou

25. 1., 09:45
Aktuality 1
Ind Rohan Bopanna se stane poprvé v kariéře světovou jedničkou. Do čela deblového žebříčku se vyhoupne ve 43 letech jako nejstarší hráč v historii po Australian Open, na kterém postoupil do finále majoru jako nejstarší muž v dějinách. Po boku domácího Matthewa Ebdena v něm bude usilovat o první grandslamový titul ve čtyřhře mužů.
Profily hráčů
Rohan Bopanna se stane nejstarší světovou jedničkou (© Profimedia)

Mezi nejlepší čtveřici na Australian Open prošel Rohan Bopanna s domácím Matthewem Ebdenem po středečním vítězství nad Argentinci Máximem Gonzálezem a Andrésem Moltenim, ve čtvrteční semifinále pak zdolali v super tie-breaku třetího setu česko-čínskou dvojicí Tomáš Macháč a Zhizhen Zhang.

Na postu nejstarší deblové jedničky Bopanna v pondělí vystřídá Američana Rajeeva Rama, který byl první předloni, když mu bylo 38 let. Právě s Ramem a Britem Joem Salisburym prohrála indicko-australská dvojice finále na nedávném turnaji v Adelaide.

Rekord v mužské čtyřhře držel Mike Bryan, který byl v čele žebříčku ve věku 41 let a 76 dní. Nejstarší deblové světové jedničce mezi ženami Lise Raymondové z USA bylo v době jejího kralování 39 let.

Bopanna byl dosud v deblovém žebříčku nejvýš na třetím místě. Během kariéry vyhrál 24 turnajů ve čtyřhře. Díky loňskému triumfu v Indian Wells se stal nejstarším vítězem deblové soutěže na turnaji Masters a patří mu také primát nejstaršího tenisty, který vyhrál zápas na Turnaji mistrů.

Bopanna v Melbourne útočí na první grandslamový titul ve čtyřhře mužů. Na US Open 2010 v závěrečném duelu neuspěl po boku Pákistánce Ajsáma Kúrešího, loni na US Open neuspěl ani na druhý pokus tentokrát s Ebdenem. Jednu grandslamovou trofej už ale ve sbírce má, na Roland Garros 2017 ovládl s Kanaďankou Gabrielou Dabrowskou mix.

V sobotním finále budou Bopanna s Ebdenem čelit italské dvojici Simone Bolelli a Andrea Vavassori.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
Neskutečnej borec. Podobně jako Paes. Škoda, že je čtyřhra obecně tak přehlížená...

Rohan
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist