Keninová vyřadila světovou jedničku Bartyovou a zahraje si poprvé finále grandslamu

30. 1. 2020, 06:02
Aktuality 202
AUSTRALIAN OPEN - Sofia Keninová si v semifinále Australian Open naprosto senzačně vyšlápla na světovou jedničku Ashleigh Bartyovou, přestože v obou setech čelila dvěma setbolům, a zajistila si premiérový posun do Top 10 žebříčku. Jednadvacetiletá Američanka, která se nikdy předtím na grandslamech nedostala dále než do osmifinále a všechna předchozí finále odehrála na nejnižších podnicích International, se o titul utká se Španělkou Garbiñe Muguruzaovou.
Sofia Keninová (© AFP)

Sofia Keninová ještě předloni nebyla členkou elitní stovky, do loňské sezony vstupovala z 56. místa a nyní má jistý debut v Top 10 žebříčku. Jednadvacetiletá Američanka na Australian Open dokonale využila zaváhání favoritek a po cestě do semifinále ztratila jediný set.

Na nasazenou soupeřku narazila až v dnešním souboji o finále. V téměř 40stupňovém vedru v Rod Laver Areně po setech 7-6(6) 7-5 zaskočila domácí favoritku a světovou jedničku Ashleigh Bartyovou, proti níž si loni v Torontu připsala premiérový kariérní skalp nad vedoucí ženou světového hodnocení.

Bartyová byla sice v obou setech lepší hráčkou, ale o dva roky mladší Keninová lépe zvládla klíčové momenty. Australanka byla v úvodním dějství úspěšnější ve všech klíčových statistikách a Američance nenabídla jediný brejkbol. Jenže sama ani jednu ze tří šancí nevyužila, v tie-breaku promarnila dva setboly a po hodině hry šla do vedení Keninová.

Ve druhé sadě už Bartyová recept našla a poprvé v utkání Keninové sebrala podání. Za stavu 5-4 měla dva setboly, ovšem ani tentokrát tíhu okamžiku neunesla, Keninovou pustila k vůbec prvním brejkbolům a ta skóre srovnala. Rodačka z Moskvy si poté udržela servis čistou hrou a v následujícím gamu proměnila druhý mečbol.

Keninová po postupu složila Bartyové poklonu. "Je to strašně těžká soupeřka, hraje opravdu úžasně a věděla jsem, že musím najít způsob jak vyhrát. Přišla s pár fakt skvělými údery, není světovou jedničkou jen tak. Takže jsem za tohle hrozně vděčná," řekla.

Bartyová se v semifinále necítila úplně nejlépe. "Přesto jsem byla pár míčů od toho, abych vyhrála ve dvou setech. Vytvořila jsem si šance, ale ty důležité body jsem nezahrála dost dobře. Musím ocenit Sofii Keninovou, která při nich zahrála agresivně a zasloužila si vyhrát," řekla třiadvacetiletá Australanka, jež na tiskovou konferenci přišla s tříměsíční neteří.

Ta jí bezprostředně po porážce vykouzlila úsměv na tváři. Navzdory vyřazení zhodnotila Bartyová úvod sezony pozitivně. "Je to zklamání, ale kdybyste mi před třemi týdny řekli, že vyhraji turnaj v Adelaide a budu v semifinále Australian Open, tak bych to brala," prohlásila Australanka.

"Sofia si zaslouží respekt a pozornost do dalších turnajů. Dnes zahrála v klíčových momentech lépe než já," řekla Bartyová, jež byla na Australian Open byla první domácí semifinalistkou od roku 1984.

Keninová, která nikdy předtím na grandslamech nepřešla přes osmifinále, loni získala své první tituly (Hobart, Mallorca, Guangzhou) a všechna čtyři dosavadní finále si zahrála na nejnižších podnicích International.

Dnešním postupem upravila několik tenisových statistik. Stala se nejmladší finalistkou Australian Open od roku 2008, kdy 20letá Maria Šarapovová ve finále porazila ještě o pár měsíců mladší Anu Ivanovičovou, nejmladší přemožitelkou světové jedničky v Melbourne Parku rovněž od roku 2008 (Šarapovová vyřadila Justine Heninovou) a na grandslamech obecně od French Open 2014 (Garbiñe Muguruzaová porazila Serenu Williamsovou).

Australané na domácí šampionku čekají už 42 let, naposledy uspěla v roce 1978 Chris O'Neilová. Úřadující vítězka French Open a Turnaje mistryň Bartyová, čtvrtfinálová přemožitelka poslední české naděje ve dvouhře Petry Kvitové, se nehledě na další výsledky letošního Australian Open udrží na postu světové jedničky.

Keninová se o svůj premiérový grandslamový vavřín popere s bývalou světovou jendičkou a dvojnásobnou grandslamovou šampionkou Garbiñe Muguruzaovou, kterou v jediném vzájemném duelu loni na podzim v Pekingu porazila ve třech setech.

Šestadvacetiletá Španělka Muguruzaová ve večerním semifinále zdolala 7-6 7-5 Rumunku Simonu Halepovou, přestože v prvním setu čelila celkem čtyřem setbolům a ve druhém prohrávala 2-5, a už podruhé tak překonala své melbournské maximum.

Do finále grandslamu nenasazená Muguruzaová postoupila počtvrté v kariéře, tituly má z French Open 2016 a Wimbledonu 2017.

Letošní Australian Open ve dvouhře žen tak pozná v sobotu novou šampionku.

• AUSTRALIAN OPEN 2020 •
Melbourne / Austrálie, tv. povrch, 49.100.000 dolarů
čtvrteční výsledky (30. 01. 2020)
• Dvouhra žen - semifinále •
Keninová (14-USA) - Bartyová (1-Austr.) 7-6(6) 7-5
Muguruzaová (Šp.) - Halepová (4-Rum.) 7-6(8) 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

202
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pěkný náhradní program - https://www.youtube.com/watch?v=aQqVaIQfXk0
Come on, Aussie :-)
Reagovat
Nola
davali tlacovku pocas zapasu s Mugu, krasny rozhovor, ocenila superku, ktora zahrala v dolezitych momentoch lepsie, aj ked mala sance v kazdom sete, Ash je diplomat, baby je nadherne, Ash to velmi pristane
Reagovat
smazaný uživatel
Koukal jsem teď zpětně na klíčové míče. Ash v 1. setu parádně na 6:4 v tb, ale Sofia pak skvěle. Ash chyběla větší důslednost.
Šance byly, budou další :-)
Reagovat
jirkaS
kde ten moula na Eurosportu vzal "Kenanová"?
Reagovat
Krisboy
Asi si ji plete s Justine :)
Reagovat
marsden
Vysledky neovlivnim, ale:
Halep se zblaznila, jeji rev docela dohani Azarenku a Marfusu. Mugu tam taky rve jak jebnuta.
Kenin nema krk? Vsimli jste si? Velika hlava k tomu. Kazdopadne takova prumerna vracecka.
Finale tipuju Mugu 6:0 6:4
Reagovat
misa
Z juniorských časů, když vyhrála v roce 2014 Orange Bowl:
https://www.youtube.com/watch?v=sZy84vfYwNM

Tisková konference po dnešním postupu do finále:
https://www.youtube.com/watch?v=LR8wlz0-oKA
Reagovat
misa
A něco z její šikovnosti:
https://www.youtube.com/watch?v=CHeGz0hv_rE
Dropšoty neumí jen Markéta Vondroušová.
Reagovat
Krisboy
Hustý!!
Chudák Elina :)
Reagovat
misa
A ještě malý příspěvek od Bethanie:
https://twitter.com/matteksands/status/1222817378544734208
Jak je roztomilá... raději už dnes končím :)
Reagovat
Pavlis
Fenomenální skalp, fakt zírám! Jo, jo, Barty party musela někdy skončit.
Reagovat
FulnekUltras
příští rok skončí až ve finále ;-)
Reagovat
Petr_Fisk
Dnešní výsledky holek potěšily. Mugu vs Kenin může být zajímavější finále než Ash vs Simona (a taky je to příjemná změna.
Teď by ještě mohl Roger "vyprovodit" Novaka...:)
Reagovat
Dobry-den
Taky mám radost. Zápasy jsem sice neviděl, ale jak Kenin tak Muguruza jsou pro mě rozhodně daleko koukatelnější než zbylé 2 semifinalistky. Takže i přesto, že letos není ve finále žádná z Češek, tak nakonec velká spokojenost, ať už to dopadne ve finále jakkoliv.
Reagovat
Petr_Fisk
Bohužel s Fedexem to nevypadá vůbec dobře v tuto chvíli.
Reagovat
Patik
Ešte že som dal tiket vyplatiť vopred už by mi to ušlo..
Reagovat
Vlk-v-trave
Den outsajderu...by mohl vklidu pokracovat, jak by jeste vyhral Fedex, tak budem na tohle AO vzpominat jeste roky:D))))
Reagovat
farr
Zápas jsem neviděl jen jsem si pustil rozhodující TB 1. setu a koncovku 2. Nejvíce k vzteku, že kdyby aspoň z poloviny tento australsky klučina takhle blbě hrál i s Petrou tak by to byl fičák dvakrát 6:2 a bylo by po pjudeli...
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz se tesim na hodnoceni finaloveho slozeni toho pana I. Nastase :D)
Reagovat
Kozoroh
To byl Tiriac, co ostře zkritizoval loňské finále RG Ash-Markéta.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jo diky Kozorohu:) Omluva... Mas pravdu to byl...Tiriac.
Co je s tim Nastasem vlastne, uz ho zavreli?:)
Reagovat
Krisboy
Do blázince.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak doufam, ze to pomuse:)
Reagovat
Krisboy
Nastasovi už nepomůže nic.
Reagovat
Petr_Fisk
Jsou to oba šílenci...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
No ti dva se fakt povedli:D)
Reagovat
Fandina
Podívám se na záznam, jak hrála Sofii s Barty a pak si tipnu vítězku. Jinak bych víc věřila Mugu, dneska hrála výborně.
Reagovat
brixner
Mugu by mi nijak zvlášť nevadila, jen kdyby u toho tolik neřvala! A Rumunka? Ježiši...
S O F I A ! ! !
Reagovat
martinek37
Sofii s Ash jsem neviděl. Ale dost slušná otočka ve druhym tedy. Garbine dnes byla aktivnější, Simona byla pasivní ve chvílích, kdy do toho měla víc jít. To rozhodlo. Sofie překvapuje, ale ve finále víc věřim Garbine. Bude to super finále doufám.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jsem dorazil do rachoty, a to Kote to zvladlo :)))
Druhy set jssem nevidel, a ani si ho radeji nepredstavuji:)

Simona Halep narazila v turnaji na prvni kvalitni souperku a je venku (a to budme jeste opatrni, nebot Garbi dokaze black-outy lepsi i nez ta Petra, neni ani prekvapeni, ze tu hraje jako nenasazena hracka)...ma ten svuj zivotni napad, no...ale jinak sympaticka holka,to nemohu rict, ale pro mne tenisove nijak zajimava...rozhodne co se ji da pricist k dobru je konzistence, ale to mela i Wozniacka.

Obecne po vypadnuti Kaji Muchove me to bylo fuk, jak to dopadne...ale jak si tu clovek cte toho byvaleho partaka misu:) s tou Sofii...

Asi jsem rad, ze ji ceka Garbina, lepe se bude snaset pripadna prohra.

Na rozdil od jinych nechavam to otevrene, je to WTA...a na druhe strane stoji Garbi, ktera se dokaze slusne bloknout, az MegaHruza. Jsem vklidu...
...takze hlavne aby v klidu byla i ta Sofie:)

Finale Garbie vs. Sofie
To podle mne nikdo necekal, tedy pokud nepocitam jedineho snad fanouska tady misu, ktery mozna i o tom finale Sofie snil, hned jak mu hukla Maruska.
S Garbinou se pochopitelne musi vzdy pocitat, akorad nikdo nevi, kdy presne v turnaji udela mene blackoutu, nez je to zdravo.
Reagovat
EllNino
ty tu Petru moc nemusíš co? :D
Reagovat
Vlk-v-trave
tenisove mimo travu ani ne....tolik me nebavi...ale jinak je to hodna holka, to jo...a v tomhle ohledu ji mam rad...uplne normalne...lepe receno, po tom co skoncila Lucy to nejak specialne neresim...ale ma strasny osud...spis uz je tam z me strany nejaka litost s ni...

ale ten Wimbledon, kdy Lucy mela zivotku, a podle mne by take vystrilela tu Evzenku ve finale...vpohode...myslim to predcasne finale Petra x Lucy...tak jiste, to zanechalo jistou stopu:D)

Lucy se tak snazila, ona si prijde, ma svuj turnaj, den, bum, bum, bum...a muzes ji tak max. podavat vodu...

Skoda tehdy toho TB...ale Petra tehdy mela servis drzak, prez to se proste nedalo projit...si pamatuji, ze uz pred zapasem jsme tusili, ze jedina cesta muze jit prez TB. Ale bylo to pekny...

To na Serenu mam opravdu pifku po tom RG :D)
Reagovat
EllNino
Jasný ... tenkrát by ten GS asi Lucy získala :)

Se Serenou to bylo spíš takový chvilkový výpadek matky, Lucka ten zápas neměla ve svých rukou
Reagovat
misa
Muška se zvedne a do Wimbledonu přijede doufám ve formě.
Reagovat
Vlk-v-trave
Hlavne abych ji videl hrat a jsem spokojeny...
...jen nehraje moc casto, nevim, jestli je to dobre nebo ne...ale aspon mam vic casu:)
Reagovat
misa
Sofii jsem teď dovedl ke skvělým výsledkům a po finále AO přenesu více pozornosti na Marušku, potřebuje výhry a body :)
Reagovat
Vlk-v-trave
No s Maruskou to budes mit prace jak na kostele....jak rikava sojka:)
Reagovat
Davor1
Simona pohnojila obidva koncovky setov. Ten druhý ešte viac. Neskutočné minely tam zahrala z jasných pozícii. Tak po tomto turnaji už neverím vôbec, že by ešte niekedy mohla vyhrať hardový GS.

Muguruza hrala výborne, vo finále jasná favoritka, ak nadviaže na ten tenis, ktorý tu hrá od zhruba tretieho kola.
Reagovat
Grape
Tak to já si myslím, že hardový GS ještě vyhrát může... Koneckonců kdo by ještě před rokem věřil, že vyhraje Wimbledon? Ten ženský tenis je hrozně nevyzpytatelný... Vždycky bude záležet, jakou zrovna ostatní hráčky budou mít formu, je fakt, že taková Bianca nebo Naomi ve své top formě budou na hardu výš.
Reagovat
Davor1
Môže, ale ja tomu neverím. USO jej nesedí celú kariéru a na ďalšom AO bude zase o rok staršia a konkurencia o rok ťažšia. Tu som jej veril, lebo v minulých kolách hrala skvele a Kenin vo finále by bola mimoriadne hrateľná, ale dnes to nezvládla v koncovkách, pritom možno stačilo premeniť jeden zo setbalov v tom prvom sete a Mugu by už v druhom odpadla.

Ten Wimbledon pre mňa ostane navždy záhadou, ale som za neho ku**a rád :)
Reagovat
tommr
je vidět, že si skutečnej "odborník" a víš přesně co by se dělo kdyby Halepka proměnila setbol a jak by dopadlo finále. Tvoje žvatlání mě neskutečně baví ...
Reagovat
tommr
ty jsi se vším hned hotovej ty "odborníku". Nevím proč by měla být Muguruza jasnou favoritkou. Šance neúnavný bojovnice Keninový jsou přinejmenším stejně veliký ...
Reagovat
Alien
Ve finále věřím 100% Kenin!
Reagovat
spaniel
Invalida je dneska nabroušený...
Reagovat
Davor1
Asi z toho, že pre neho AO skončilo vypadnutím Kvitovej a odvtedy ho nesleduje :D
Reagovat
tommr
z toho už jsem se vzpamatoval. A nic nepotěší víc než když si namachrovaný "odborníci" jako si ty nevidí do huby a plácají z frustrace jeden větší nesmysl než druhej ...
Reagovat
Davor1
Som rád, že to o mne tvrdí niekto ako ty, s tvojou povesťou tenisového analfabeta a totálneho frustráta mi to môže skôr pomôcť, ako uškodiť :)
Reagovat
Grape
Říká ten, kdo už před osmifinále věděl, že bude finále Ash - Simona :D
Reagovat
tommr
já jsem se toho finále bál. A moc nechybělo, aby se obě do toho finále skutečně neprohaluzily ...
Reagovat
Grape
Nevím nic o tom, že se do něj obě málem prohaluzily. Je fakt, že moc nechybělo, aby si obě to finále vybojovaly.
Tvá reakce na Davora je směšná, protože jsi to ty, kdo zde neustále před spoustou zápasů píše že ta a ta hráčka absolutně nemá šanci (viz. např. tvé legendární predikce před finále a zápasem o třetí místo na OH v Riu, kde pak všechno dopadlo úplně opačně). Davor jen napsal, že je Garbine jasnou favoritkou (nikoliv, že Sofia nemá šanci!), což vzhledem k průběhu turnaje není daleko od pravdy. Šance Sofie je spíš v tom, že se Garbine vyháže, ale moc tomu nevěřím, chytla tu formu, a pak je těžko k zastavení, psal jsem to už po demolici Eliny...
Reagovat
Davor1
Je to tak, ale vysvetľovať to tomu frustrátovi, to je ako hádzať perly sviniam no...
Reagovat
Grape
Někdy se holt nechám unést, protože věřím, že si třeba uvědomí, jakého tragéda tu sám ze sebe dělá.. Ale asi bez šance.
Vždyť ani v den, kdy vyšlo vše podle jeho představ nedokáže být nad věcí oproti těm, jejichž favoritky dnes prohrály.
Reagovat
tommr
fascinuje mě že si chytráci jako si ty přesně pamatujou i to co jsem napsal před několika léty a při každý příležitosti to vytahujou. Není nad mít vlastní fanklub ... :)
Reagovat
spaniel
Fanclubu invalidy se rika péče, pripadne charita.
Reagovat
tommr
nesmírně mě těší že má o mě péči i takovej dement jako si ty ...
Reagovat
spaniel
Vlastne sorry, invalida ne...To je jen stav tela. Bych jim krivdil. Ty jsi kripl.
Reagovat
Grape
Ne všechno si nepamatuju, ale tohle je prostě legendární :D Taky šlo o olympiádu... Tam ti ta frustrace z prohry Petry s Monicou zatemnila mozek ještě víc než obvykle.
Podobné kecy míváš často, ale opravdu mám i jiné věci na starosti než pamatovat si všechny tvé bláboly. :-)
Jinak mě zas fascinuje, jak je někdo schopen prožívat tenisový zápasy nikoliv proto, aby jeho favoritka vyhrála, ale jen proto, aby druhá hráčka prohrála. Protože ty jsi dnes nefandil Sofii a Garbine, ty jsi fandil proti Ash a Simoně. Vítězky jsou ti v podstatě ukradený. Asi nikdy nepochopím tohle negativní fandění, ale pro negativní lidi je to asi přirozený. Hlavně že jsi psal že už turnaj nebudeš sledovat...
Reagovat
d@ve
Tipoval jsem finále Ash - Garbi, ale je to ještě zajímavější. :)
Gratulace Sofii a Garbi.
Jen je smutný, že kvůli tomu vypadla Petra z TOP10. :/
Reagovat
Kozoroh
Byla to velkolepá řežba! Úspěch nakonec slavila nátlaková hra Garbine! Budu jí přát v sobotu ve finále, aby zvítězila.
Reagovat
Grape
Věřil jsem spíš Simoně, ale zas tak velké překvapení to není. Garbine tu hraje skvěle. Hlavní je, že to byl super tenis hodný semifinále GS. Pokud Garbine na své výkony naváže, tak titul bude její - ale u ní člověk neví, zda nepřijde vyhazovací den.
Reagovat
Fandina
Jj, Svitolina, Bertens, Pavlju v osmifinále, pěkný mač byl proti Tomljanovic, Mugu tady hraje výborně.
Reagovat
tommr
i druhý dnešní semifinále dopadlo nečekaně dobře a to po prakticky totožným průběhu i výsledku. Jsem strašně rád že se nenaplnily moje obavy z finále Barty vs Halep ...
Reagovat
Alien
Velká gratulace Garbiňe, Martínez a Hrdličkovi!
Reagovat
tommr
Karolína si s tou výměnou trenérů opravdu moc nepolepšila ... :(
Reagovat
Fandina
Na druhou stranu, Martinez s ní byla na čtyřech nebo pěti GS. Mugu je s ním na druhém :-)). Ten první vyhrála. Možná to byl důvod, proč ji Kája chtěla.
Reagovat
tommr
pod Martinezovou sice Karolína GS nevyhrála ale to nemusí být nutně chyba trenérky. A jinak měla pod ní výsledky nejlepší v kariéře. Pod tím studeným čumákem co jí trénuje ted na to zatím nedokázala navázat natož aby se v něčem zlepšila ...
Reagovat
Fandina
To je pravda, že s ní byla Kája hodně úspěšná, ale kdyby se to vzalo takhle, tak letos druhý turnaj a jeden titul. Takže je to ještě brzy hodnotit, co bude. Jinak nejde jen o Daniho, Kája má ještě Savčuk. Tak uvidíme, jak to s ní bude dál. Jisté je, že Kája hodně touží po GS, jedničkou už byla, takže není divu. A to jí zřejmě svazuje.
Reagovat
Alien
To rozhodně. Velvedér je trenér jen po semi!
Reagovat
Ela-fon-isi
Concita a Garbine si sednou, přála bych něco podobného Karolíně. Je neuvěřitelné, co trenér dokáže, resp.,jak moc je tenis o hlavě.
Velká Gratulace!
Reagovat
spaniel
Velka bida od Simony.
Reagovat
Davor1
V tej koncovke zazdila neskutočné veci, môže sa hnevať len sama na seba.
Reagovat
spaniel
Celkove se mne nelibila... Smer vymen menila jen Mugu. Simona je uzasna v defenzive, ale nemuze nechat tolik aktivity utocnejsi hracce. Nakonec zakonci winnerem. Mela byt agresivnejsi a donutit ji vic behat...to vyssim ranarkam nevoni. A hlava v koncovkach uz byla jen tresnicka na dortu.
Reagovat
Davor1
Ona je schopná perfektnými údermi pritlačiť a dostať sa do pozície na ukončenie výmeny, ale ten koncový úder je z jej strany tragédia, nie je schopná z T-čka ukončiť výmenu, pritom často stačí trošku počkať a zahrať do protipohybu. Niekoľkokrát takto v koncovke druhého setu darovala bezbrannej Muguruze jasný fifteen.

Vyzerá to tak, že Muguruza príde ako slepá k husliam k trom GS, väčšinu kariéry hrá prd, napriek tomu môže mať 3 GS. Určite bude favoritkou vo finále.
Reagovat
Nola
podobne ako Angie na W, kedy od nej nikto nic uz neocakaval
Reagovat
tommr
místní "odborník" opět žvatlá nesmysly. Pokud Muguruza vyhraje tak to bude zcela zaslouženě, protože se dokázala nejlíp připravit na ten nejdůležitější turnaj v sezóně ...
Reagovat
EllNino
no, ale jen kdyby ho náhodou vyhrála Barty ... to bys kecal přesně stejně, že by k němu přišla jako slepá k houslím :D :D

teď to chceš jen nanadat Davorovi :D
Reagovat
Mayo
Som trochu prekvapený z výsledku. Každopádne Mugu prajem titul.
Reagovat
tommr
já doufám, že vyhraje Keninová, ale ani výhra Muguruzy by mi nevadila ...
Reagovat
Krisboy
Vámos Garbi!
Reagovat
Cico93
Presne tak!
Reagovat
Fandina
Gratulka Mugu. Mám radost.
Reagovat
Mantra
G jde po titul, věřím jí
Reagovat
Fandina
Jo a moc jí to přeji a navíc raritka, druhý turnaj s Martinez a byl by to podruhé titul. :-))
Reagovat
annah
Simonka out! To je druhá největší radost pro mě - hned po tom, co Roger zvládl to strašné čtvrtfinále. :-)
Reagovat
Fandina
Jj, mně Halep nevadí, ale Mugu mám radši.
Reagovat
annah
Teda závěr druhého setu - to je bitva jak hrom. Skvělý tenis z obou stran.
Reagovat
Davor1
Keby Muguruze nešiel tak ten servis, tak je už po zápase.
Reagovat
Mantra
miluju slovo kdyby (např. u Karloviče/Isnera se dost používá :-D) problém je, že realita je opačná, smiř se s tím
Reagovat
tommr
servis je součást hry zvaný tenis ty "odborníku" ...
Reagovat
Mantra
FED nenastoupí nebo nedohraje
Reagovat
annah
Teď říkal komentátor, že Roger trénuje se zatejpovanpu nohou. No tak to fakt není dobré.
Reagovat
Mantra
proto to píšu :)
Reagovat
Mantra
To je teprve ten správný walkover do finále slamu
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Roger nastoupí, teď se objevilo na Twitteru, že australský tenisový svaz potvrdil, že SF hrát bude.
Reagovat
Mantra
super
Reagovat
Davor1
To je fakt neuveriteľné, koľko brejkbalov už tá Mugu odvrátila esom.
Reagovat
Kozoroh
3x v řadě brejk. Simona je ve výhodě v 2. setu. Zápas je vypjatý!
Reagovat
Nola
Garbine ma lepsi servis, ale obe zacinaju velmi chybovat, v tom teple to musi byt fyzicky velmi narocne, zapas kvalitnejsi ako ten predchadzajuci
Reagovat
Alien
V hledišti jsem zaregistroval C.Martínez. To je ta co trénovala Plíškovou a pak jí s Hrdličkou vyhodili?
Reagovat
Grape
Ano, teď trénuje Garbine.
Reagovat
Alien
Aha? Ale ta Muguruza pod ní hraje jak s partesu! Proč jí vyhodili?
Reagovat
aligo
Protože Hrdlička je nej nej nej
Reagovat
aligo
Odborník na všechno
Reagovat
Grape
Zas si nemyslím, že by Conchita za tak krátkou dobu mohla hru Garbine nějak zásadně ovlivnit. Tam je to spíš o psychice, možná jí pomohla si zase věřit, koneckonců Garbine ten potenciál měla vždy, o tom svědčí její 2 GS, ale loni prostě nebyla schopná vyhrát 2 zápasy v řadě.
Reagovat
Davor1
Presne tak, je to podobné, ako u Murrayho a Lendla. Tým, že to funguje medzi nimi dvoma ešte neznamená, že to bude fungovať u každého, viď Zverev.
Reagovat
Nola
vrana k vrane sada, rovny, rovneho si hlada, Karolina by mala hladat trenera, ktory ma slovansku naturu, trebars Liptak dokazal u Dominiky vytazit z minima maximum a momentalne neviem, ci nie je volny
Reagovat
Davor1
Tak Liptak je stále FC kapitán a nemyslím si, že by to bolo pre Plíškovú zaujímavé meno. On by ju určite bral, pretože by si tam krásne zarobil, ale je to nereálne. Podľa mňa už Plíškovú neprerobí nikto, tá už bude hrať vždy len to jedno čo vie a možno jej to raz na nejakom GS výjde, aj keď by som na to rozhodne nestavil. A keby aj ten GS nevyhrala, tak finančne už je ťažko za vodou a to je zrejme pre ňu základ.
Reagovat
FulnekUltras
tak to je přesně řečeno ;-) Slováka by se čecháčkovská rádobyhonorace leda tak štítila
Reagovat
Nola
neprud tu, oslovila Vajdu, mozno ale fakt nie je Slovak....
Reagovat
FulnekUltras
to bylo ještě v době, než vyhlásila embargo na české trenéry, či?
Reagovat
Nola
netusim, Vajdu sa pytali, ci mal nejake ponuky na trenovanie, spominal Dimitrova, Raonica .... v priebehu Noleho kariery, ponuku od Kajinho timu dostal urcite neskor, mozno, ked prepustila niektoreho z trenerov, rozhovor najdes tu:
https://sport.sme.sk/c/22277185/ako-marian-vajda-spravil-z-djokovica-top-hraca-tenisu.html

neverim, ze ta to zaujima :DDD
Reagovat
FulnekUltras
no jak znám Hrdlu, tak Čech nebo Slovák - to je pro něj prašť jako uhoď... prostě "světovost" jedinou zárukou "úrovně"... Kája do toho zatím nejspíš asi tolik nekecá... ;-)

příjemný rozhovor, ale musím dnes taky ještě smontovat nějaký nábytek... ;-)))
Reagovat
spaniel
Ale ale. Malomestacka kapitalisticka Ikea? Ts ts tss
Reagovat
Blondie
Prý si nějak nesedly osobně (řekl v nějakém rozhovoru Hrdlička nebo Plíšková) - ofiko důvod je, že se chce Karolína zase posunout a načerpat zkušenosti od jiného trenéra.
Reagovat
FulnekUltras
oficiálně se furt posouváme, neoficiálně už ani nezasouváme ;-)))
Reagovat
Grape
Ale k tvé otázce - nevím. Něco jsem četl, že snad Kája chtěla zkusit změnu, aby se dostala úplně na vrchol. Ale moc se mi to nezdá.
Reagovat
Fandina
Kája evidentně trenéry dost střídá. S Martinez byla rok a protože moc touží po GS, tak tam byly čtyři příležitosti a myslím, že jí radila ještě rok předtím na jeden, coby úspěšná tenistka a sama vítězka Wimbledonu a několika GS finále.
Reagovat
Fandina
A s Mugu zaskakovala Martinez na Wimbldonu, když Sumyk byl u narození potomka a Mugu Wimbledon hned vyhrála. Mugu potom řekla cituji "V tréninku se nic nezměnilo, ale pomáhá mi zbavovat se stresu a dodává mi sebevědomí. Všechno si tady prožila".
Reagovat
smazaný uživatel
Mugu sa rozhodla s Halep tvrdohlavo pretláčat od BL.

Len pretláčat bez zapojenia uhlov, proste len silou. To je cesta do pekiel.
Reagovat
Vlk-v-trave
Bezim do prace,,, tak se Garbinko snaz:)
Reagovat
annah
Zatím mi Mugu dělá celkem radost. I když teď zrovna pustila brejkbol. Hlavně ať turnaj nevyhraje ta rumunská myš . To by me fakt naštvala. :-) obavám se, ze to tak nakonec dopadne.
Reagovat
Vlk-v-trave
Garbie mela vic stesti nez rozumu, ale respect...je to emotivni holka z Venezuely, kdy 1.min. psychicke konzistence je pro ni extremni sport:D) :D)

Zacatek utkani...to mne dost prekvapila az sokla, pak uz jsem ji zacinal poznavat:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Simona keca uz jak chlapi z BeTrojky... pry neciti zadny tlak, vsechno co uhraje je bonus...eeehhh...pak rozmlati raketu...a je videt jak je v tech BB nervozni...kecalistka:)

Toz jak by byla vpohode, tak ma v kapse prvni set.
Reagovat
Nenela
No nevim, jestli Karolina naprokaucovala tu zmenu trenera. Conchita evidentne umi z Garbine vytahnout to nejlepsi.
Reagovat
Fandina
Concita byla u toho, když Mugu vyhrála Wimbledon. Mugu trénoval Sumyk a na Wimbledon tam nebyl, ale byla s Mugu Martinez.
Reagovat
Nola
to bude chemiou, dve hispanky si sadli, ale este nie je hotovo
Reagovat
Fandina
Mugu se mi herně víc líbí a jeví se mi, že moc chce vyhrát. Tak doufám, že to ve druhém ustojí. Přece jenom, ten její styl rozvážné kočky se mi líbí víc, než běhání po základní čáře. Ale jinak hezky obě. Vamos Mugu.
Reagovat
Kozoroh
Tak Garbine nakonec těsně urvala první set! K voleji, který Garbine zahrála, stihla Simona doběhnout, ale míček napálila do sítě!
Reagovat
Andrew89
přijde mi, že Mugu nevydrží fyzicky...
Reagovat
Andrew89
Simona sice kroutí hlavou, ale Simonka...ten tvůj poslední setbol si byla hrozně pasivní, až ses vyhodila
Reagovat
Fandina
Super. Mugu, ještě jeden.
Reagovat
Kozoroh
Chvilku má navrch Garbine, poté zas Simona. Obě hrají skvěle.
Reagovat
Davor1
Presne. Zápas je kvalitou o 2 levely vyššie, ako predchádzajúci.
Reagovat
George_Renel
Tažení Keninové mi připomíná tažení Markéty na RG.
Reagovat
Davor1
Je to naozaj podobné a mám pocit, že tak dopadne aj finále.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nestras...:)
Reagovat
Grape
Taky si myslím. Jako ona Sofie rozhodně nehraje špatně, ale hodně zde vytěžila z toho, že se jí cesta turnajem dost otevřela. Na postup do semi jí stačilo podávat její klasický vyrovnaný tenis a dnes Ash neměla svůj den. Tím nechci říct, že by si Sofia finále nezasloužila, i využití příznivých okolností je umění, ale proti té top kvalitě, kterou zde předvádějí Simona i Garbine, už jí nevěřím.
Reagovat
Davor1
Presne tak, vidím to úplne rovnako. Kenin je skvelá, konzistentná tenistka a hrá tu dobrý tenis, ale nemá ešte v sebe tú top kvalitu, ako trebárs Osaka či Andreescu, ktoré v podobnom veku vyhrali prvý GS v prvom finále, ale už vtedy hrali tenis, ktorý bol proste rozdielový. Sofia tu porazila Zhang, Gauff a Jabeur a dnes hrôzostrašnú Ash, ktorá napriek suverénne najhoršiemu výkonu v sezóne mala setbaly v oboch setoch a Kenin v podstate postúpila vďaka jej totálnemu kolapsu. Ja jej prajem a fandím, do budúcna pôjde ešte určite hore, ale tu jej ešte na titul neverím. Samozrejme, kľudne to môže dopadnúť presne naopak no :D
Reagovat
Grape
Jasné no, pořád je to ženský tenis, tam už se člověk nediví ničemu. :D
Sofii mám taky celkem rád, z Američanek jedna z nejsympatičtějších, počítám že to v budoucnu bude stabilní hráčka TOP10, jelikož nemá velké výkyvy a zatím se konstantně zlepšuje.
Reagovat
Nenela
Presne tak. Stejne prekvapeni, skoro stejny vek. A vysledek taky ocekavam stejny.
Reagovat
smazaný uživatel
Mala si to dopodávat koťátko...

V TB, to je uz len naháňanie zajaca za chvost.
Reagovat
smazaný uživatel
To bude asi nejaký vseobecny spanielsky syndróm..

Urobit za 12g 26UE a zacinat tak kazdy za stavu 0:30 a aj tak 6 vyhrat je tiez umenie.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ona neni spanelka. A je to videt:)
Reagovat
smazaný uživatel
Je polovičná Španielka, a reprezentuje Španielsko.

Spanielka.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ked si to myslel tak, ze ten TB dokázala vyhrat, tak ano. Tá Venezuela zafungovala.
Reagovat
Davor1
Simona 6-5 40-15 a potom pustí 7 bodov v rade. To je tiež hlava.
Reagovat
FulnekUltras
veľavravné - ešte že som to nevidel
Reagovat
Fandina
Je vidět, že tenisu nerozumím, věřila jsem, že vyhraje Barty.
Reagovat
pepin
Přesně dnešní zápas ukázal a ne první, že když je někdo trpělivý a neudělá přes 30 nevynucených chyb a spousty případů přes druhé podání, není až takový zázrak tu Barty porazit. Dnešek toho byl jasným důkazem. Petra zápas prohrála díky sobě a dlouhotrvající neochotě v určitých fázích zápasu provést variaci hry.
Reagovat
Grape
Jenže Petra narozdíl od Sofie nedokáže přehrát Ash v dlouhých výměnách. Ona musí hrát víc na riziko. Navíc si myslím, že dnes hrála Ash hůř než proti Petře.
Reagovat
Davor1
Hrala asi tak o 50% horšie a aj tak mala setbaly v oboch setoch.
Reagovat
pepin
Souhlasím že Petra je typ, který musí hrát na riziko a ne nekonečné výměny. Ale ať to riziko hraje aspoň po trochu připravených balonech.
Reagovat
Fandina
Já bych spíš řekla, že Petra si její hru nechala vnutit. První set mohl dopadnout obráceně, i když tam nevyužila x brejků, ale skončilo to v TB, takže to bývá i losovačka. Ale ve druhém setu zbytečně vyměňovala. Bývaly doby, kdy byla agresivníjší a šlo jí víc podání, víc es.
Reagovat
pepin
A to byl vlastně základ jejích problémů, špatný servis a místo toho aby si mohla rozehrát hru podle sebe a agresívně, nabízela tuto možnost Barty. Ale víme, že to nebyl a myslím si ani nebude ojedinělý příklad. Když se díváme teď na spoustu zápasů, dnešek nevyjímaje tak podání nelétají 180 nebo více, ale jsou hrozně vyriabilní, takže soupeř má problém jej přečíst. S tím je např. u Petry problém.
Reagovat
Fandina
Já si myslím, že pro soupeřky je Petry levácký servis do zatáčky hodně těžký. Ale musí ten servis jít. Petrušce to podání moc nešlo. Ale ono tam bylo ještě vedro, které Petra také moc nemusí, takže se to tak sešlo. Nicméně, stejně si myslím, že s ní Petra zbytečně vyměňovala.
Reagovat
Mayo
Muguhruza nedopodavala set, labilná ženská.
Reagovat
Aussie
Ty dvě, co tam teď hrajou, ale řvou! Vypadá to, jakoby se každá z nich rozhodla, že tu druhou seřve z kurtu. Mně tohle čím dál tím víc vadí, je to totiž cílové, rádoby účelové. A to myslím do této nádherné hry nepatří. Už proto musím ve finále fandit Kenin, která neřve.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Kenin si taky umí hlasově pomoct, jestli se nepletu :D jsem si úplně vzpomněl na Petru, jak byla u Krause a říkala něco jako: "je fakt, že někdy taky heknu." :D
Reagovat
Davor1
Asi sledoval predchádzajúci zápas s vypnutým zvukom.
Reagovat
Davor1
Kenin neřve? Nehovorím, že dáva také decibely, ako tieto dve, ale zas tak veľký rozdiel tam nie je.
Reagovat
Aussie
Neřekl bych, že řve tolik. A pokud ano, není to tohle řvaní, které zvu cíleným, v zásadě namířeným na to, soupeřku co nejvíc zdeptat. Ony to ovšem už mají v sobě zabudované, hádám, že někteří koučové hráčky k tomu přímo už od útlého mládí vedou.
Reagovat
Davor1
To je jasné, chápem, ako to myslíš, ale uvidíme, ako sa to bude u Kenin stupňovať, keď bude hrať proti hlučnejšej súperke.
Reagovat
annah
To rvani je fakt nechutné. Mám chuť vypnout zvuk.
Reagovat
Nola
na Mashu s Azarenkou zatial nemaju....
Reagovat
jirkaS
ty mi chybí :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Paitik, pozdravuje ta slečna Keninova :)
Reagovat
Davor1
:DDD
Reagovat
misa
Taky jsem si na něj vzpomněl.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vaaamos Garbi!!!:)
Reagovat
Vlk-v-trave
:) ted chytla Garbi mod Petra Kvitova...jaj
Reagovat
Davor1
Hai Simona!
Reagovat
Vlk-v-trave
kote se nam bloklo:D)
ty fatalni voleje, na mic si poradne nenakrokuje, na BH ji packy spatne pracuji...chytla blackout.
A jede festival chyb.
Reagovat
Aussie
Ashleigh hrála tak nějak jako svázaná. Příliš mnoho očekávání, to je asi ono. Nic z toho neubírá na výkonu Sofii - ta hrála dobře a od počátku měl člověk pocit, že to vyhraje. I když měla proti sobě break ve druhém setu. Držím jí palce pro finále.
Reagovat
misa
Doufám, že tenisový svět ji po Australian Open nebude přehlížet a podceňovat. Už loni měla skvělou sezonu, kdy vyhrála tři turnaje, porazila řadu skvělých hráček a získala cenu WTA Most Improved Player. Hraje hezký tenis, často i v krizových situacích používá dropshoty, využívá úhly a má na kurtu přehled. Občas chybí razance úderů a její servis je rychlostně podobné uvedení míčku do hry jako u Bouzkové, narozdíl od Marušky ale podání mnohem lépe umisťuje. Dnes si držela úspěšnost 1. podání na 70 % (Barty 50 %). Díval jsem se, že kromě jednoho zápasu měla úspěšnost vždy přes 70 %. Loni dělala v zápasech hodně dvojchyb, to letos trochu eliminovala.

Její největší zbraní je obrovská bojovnost a odolná mentalita. Ve třetím kole proti Zhang prohrávala v obou setech, v prvním musela odvrátit 4 setboly, v tom druhém jeden. Pak otáčela proti Gauff, dnes opět smazala v každém setu po dvou setbolech. Letos má dobrou bilanci v tiebreacích 4-1, to je taky důležité. Navíc je Soňa extrémně odolná, zvládá hodně zápasů, netrpí na zranění, pro každou hráčku je hodně nepříjemnou soupeřkou. Věřím, že má před sebou hodně úspěšnou kariéru, protože i kdyby v sobotu vyhrála, tak se neuspokojí a bude chtít vyhrávat dál.

Soněčko, vítej ve finále grandslamu a ve světové desítce :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Pristihl jsem se, ze vlastne to nejvice preji tomu misovi:)

Tlacim outsajderky, takze si to pekne se sebou sedlo... finale Sofie x Garbi by byla takova zajimava kombinace...rekl bych dokonce, dost neocekavana kombinace, a chtel bych videt, kdo by si tipoval finale v tomhle slozeni pred GS:)

Tak miso!!! Drzim palce ve finale :) At uz tam bude cekat, jak tady nize machr vysekl ten bonmot...hruza nebo help:D)

(cestina v tomhle ohledu je opravdu neskutecna:)
Reagovat
misa
Díky :)
Reagovat
misa
Ještě připomínám, že poslední objetí Lucčiny kariéry patřilo v Paříži právě Sofii :)
https://twitter.com/SofiaKenin/status/1133777949830864898
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
prave proto ti to preju, ze jsme byli v jednom tabore Lucy...a take ta Sofie je pro mne prekvapenim. No a udelala mi Sofie radost na FO, behal mne mraz po zadech nad tim co provadela se Serenou, na to nezapomenu:D)
Reagovat
misa
Nebojí se nikoho, už v sedmi letech chtěla returnovat servis Roddicka :) No, k tomu asi nedošlo, zato je ve finále grandslamu.
Reagovat
Mayo
Barty konci a tak je to správne.
Reagovat
Andrew89
,ze Barty nevyhraje:)))))
Reagovat
Krisboy
Gratuluji Žofce :)
Reagovat
LukasH
Simono, držím všechno!!! :-)
Reagovat
Davor1
Sme dvaja :)
Reagovat
Nola
Simone nejde nepriat, uz tu raz hrala finale a smolne prehrala s Caro
Reagovat
Davor1
Hlavne tento rok hrá fakt fantasticky, aspoň v doterajšom priebehu turnaja, povrch jej maximálne sedí a tento rok má jedinečnú šancu :)
Reagovat
LukasH
Jojo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinále je úspěch.
Sezona je dlouhá.
Cíl: TM :-) a dělat radost tommrovi a podobným hulvátům, kteří její zápasy tak rád sledují :-)

Come on, Ash!
https://www.youtube.com/watch?v=OqacNJkZjIo
Reagovat
Davor1
Hlavne, že ten úbohý kripel tu po prehre Kvitovej mudroval, ako končí z tohtoročným AO :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je to neskutečně negativní člověk, který jen kope okolo sebe.
A přesně - tím, jak okázale vyhlašoval, že se vyspinká a že už nebude koukat na zápasy, ale jako první tady hulvátsky hodnotí jednu z nejsympatičtějších hráček, světovou jedničku, vítězku FO, vítězku TM, semifinalistku AO, to dosvědčuje jeho ubohost.

Ash si z toho vezme to pozitivní - https://www.youtube.com/watch?v=DqW_rLBV8gU
Jsem zvědavý, jak premiérově zvládne Dubaj a Dauha.
Reagovat
Davor1
Najlepšie na tom je, ako taká totálna nula, ktorá nedokáže nič iné, než písať sra*ky o športe, ktorému ani vôbec nerozumie, bude niekoho ako Barty nazývať Babochlapom a tešiť sa z jej vypadnutia :D To je fakt neskutočný kanál ten človek, ale tak, je to jeho jediná radosť v živote, tak nech si poslúži :D
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Davor1
jj :D
Reagovat
tommr
hlavně že se ti ulevilo ty dobytku sprostej ...
Reagovat
Grape
:D Sám tu nadáváš do babochlapů, ale jak se někdo trochu otře o tebe tak je hned dobytek sprostej.
Reagovat
Nenela
Prosim te neber to tak tragicky. Kazdy ma nekoho rad a nekoho ne. Pro me Barty treba neni jedna z nejsympatictejsich hracek, kazdy to vidi jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
tragické jsou především tommrovy "odp(b)orný" komentáře
Reagovat
tommr
neunášíš čoboláku? To mám radost ... :)
Reagovat
Grape
Bral bych to v klidu... Ty holky (nejen Ash, ale i další), co je tu různí tommrové uráží, aby si vyléčili své mindráky, jsou úspěšné, bohaté a oblíbené. Tihle frustráti nejsou ani jedno z toho a jinou radost, než těšit se z jejich vypadnutí, v životě nemají. :-)
Reagovat
tommr
dneska mě vyřazením babochlapa hodně potěšila. Odpouštím jí za to i to, že vystrnadila Petru z top-10 a doufám, že vyhraje i ve finále ...
Reagovat
aligo
Škoda... fandil jsem ji... teď to vyhraje pravděpodobně jedna z dvojice hrůza a help
Reagovat
Alien
A nebo Kenin!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist