Kerberová odehrála poslední zápas kariéry, ve čtvrtfinále olympiády padla v bitvě s Zheng

31. 7., 17:40
Aktuality 22
OH PAŘÍŽ - Angelique Kerberová (36) se definitivně loučí se svou velmi úspěšnou kariérou, poslední zápas odehrála na olympijských hrách v Paříži. Bývalá světová jednička a trojnásobná grandslamová šampionka nedotáhla náskok v rozhodující sadě a po více než třech hodinách prohrála 7:6, 4:6, 6:7 čtvrtfinále se sedmou hráčkou světa Qinwen Zheng (21). Číňanka se v semifinále popere s Igou Šwiatekovou (23).
Profily hráčů
Angelique Kerberová odehrála poslední zápas kariéry (© AFP)

Kerberová – Qinwen Zheng 7:6, 4:6, 6:7

Angelique Kerberová absolvovala na olympiádě v Paříži svůj poslední turnaj. Německá veteránka, která se v letošní sezoně vrátila po rok a půl dlouhé mateřské pauze, se rozloučila se svou velmi úspěšnou kariérou jak jinak než pořádnou bitvou, kterých v minulosti sehrála nespočet.

V areálu Rolanda Garrose nebyla daleko od postupu do semifinále. Proti Qinwen Zheng po maratonském gamu zvýšila vedení v rozhodujícím dějství na 4:1, jenže Číňanka pak dominovala a bleskově skóre srovnala. Parádní bitva nakonec vyvrcholila dramatickým tie-breakem. V něm Kerberová zlikvidovala stav 3:6 a tedy tři mečboly, na ten čtvrtý už ale odpověď nenašla.

Kerberová byla ještě nedávno jednou z nejlepších hráček na tour. Rodačka z Brém kralovala na Australian Open a US Open 2016 a také ve Wimbledonu 2018, strávila 34 týdnů na postu světové jedničky, hrála finále Fed Cupu 2014 (porážka s Českem v Praze) a dvakrát bojoval o titul v Hopmanově poháru.

K tomu můžeme přidat finálovou účast na Turnaji mistryň 2016, 14 singlových titulů a stříbrnou medaili z olympiády v Rio de Janeiru 2016. V areálu Rolanda Garrose se představila poosmnácté v kariéře a ani tentokrát se nedostala do semifinále.

Zheng je druhou čínskou semifinalistkou olympijských her v historii. Mezi nejlepší kvarteto to pod pěti kruhy dotáhla pouze Na Li v Pekingu 2008 a prohrála souboj o bronzovou medaili s Věrou Zvonarevovou.

Finalistka letošního Australian Open vyzve v semifinále největší favoritku a světovou jedničku Igu Šwiatekovou (H2H 0:6). Polka, která v posledních letech na antuce i v areálu Rolanda Garrose dominuje, vedla 6:1, 2:6, 4:1 nad Danielle Collinsovou, když jí Američanka vzdala.


Výsledky dvouhry žen na olympiádě v Paříži

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Krisboy
Reagovat
Vestec
Prcale skonči konečně. Alcarazovi jsi zničil sen o medaili ve ctyrhre ty dmnte. Nedáš balón přes síť. Trosko.
Reagovat
Random33
Nahlaseno
Reagovat
aligo
Dej si facku
Reagovat
Vestec
Prcal nedá balón přes síť. Troska
Reagovat
Vestec
Kdo sleduje Prcala?
Reagovat
com
Vestec
17.07.2024 12:17
Dobrý den, rozhodl jsem se po dlouhém uvážení, že přestávám sledovat tenis. Přečetl jsem si názory tenistek a všechny se shodly na tom, že tenis nehrají pro fanoušky. Hrají pro sebe, své rodiny a svůj úspěch. Toť vše. Není důvod to dál sledovat. Krejčíková vyhrála Wimbledon. A co z toho má normální člověk? Nic. Myslíte si, že když jí napíšete, pošle vám autogram? Nepošle, vykašle se na vás. Pro ni jsou důležitější recepce a reklamní smlouvy. Tenis je byznys a hráčky hrají pro sebe a své rodiny. Obyčejný fanoušek z toho má jen utracené peníze za lístky, kabelové televize a suvenýry. Tak funguje dnešní tenis k fanouškům. Mějte se pěkně.

smilesmilesmilesmile tak co tady zas delas
Reagovat
PTP
Už jsi někdy zkoušel přestat kouřit?
Reagovat
Vestec
Reagovat
turista
Zajímavá otázka. Nikdy jsem aktivně nekouřil. Bohužel pasivně na zastávkách a dřív v restauracích jsem byl nedobrovolně nucen vdechovat zakouřený vzduch.
Reagovat
Krisboy
Sledují ho miliony lidí, ale sázíš na něj jen ty.
Reagovat
hanz
Konečně... chybět nebude... vyhrála toho až moc na tu bídu, kterou předváděla na tisícovkách...
Reagovat
PTP
Škoda no, chtělo to medaili na rozloučenou
Reagovat
paddy
šestá hodina ódbylááá
a Swiatek set ztrátilááá

snad to aspoň zlepší náladu českým fans smile

ať žijou OH!!! smile smile smile
lepší než OH je jen ROH smile
Reagovat
paddy
Collins nastřelila Swiatek do hrudníku smile

bude ještě veselo smile
Reagovat
misa
V Polsku ano.
Reagovat
misa
Arogantka prohrává už 0-3 se dvěma brejky, tak si vzala MTO. To jí stejně nepomůže
Reagovat
com
čus smile
Reagovat
misa
Tvoje oblíbená tenistka
Reagovat
com
tak nijak zvlast me nevadila, i sem ji obcas fandil.. smile
..jen ve finale US Open 2016 si to u me pohnojila smile
Reagovat
paddy
za finále Wimbledonu 2018 má velký smile
smile smile smile
Reagovat
com
jo to byl jeden z tech momentu co sem ji fandil proti mambe
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist