Kerberová: Pozici jedničky teď neřeším, chci najít svou hru a herní pohodu

2. 7. 2017, 21:22
Aktuality 2
Zatímco minulý rok Angelique Kerberová sbírala jeden úspěch za druhým, letos se německá hráčka spíše trápí. Stále ještě světová jednička přijela do Wimbledonu v pozice obhájkyně finále, sama ale přiznala, že nyní musí najít zejména svou hru a herní pohodu.
Profily hráčů
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová prožila minulý rok pohádkovou sezonu - vyhrála dva grandslamové turnaje a poprvé v kariéře se stala světovou jedničkou. Letos se však německé tenistce příliš nedaří a na výraznější úspěch zatím stále čeká. Jejím nejlepším letošním výsledkem je finálová účast na turnaji v Monterrey, kde v boji o titul podlehla Rusce Pavljučenkovové.

Velkým zklamáním byla pro Kerberovou zejména antuková část sezony. Němka na třech antukových turnajích vypadla již v prvním kole a dvě výhry zaznamenala jen v Madridu. "Po French Open jsem si vzala pár dní volno. Snažila jsem se na to všechno co možná nejrychleji zapomenout," konstatovala Němka, jenž v Paříži prohrála v prvním kole s Ruskou Makarovovou.

"Teď je tu ale další velký turnaj, další grandslam a další šance. Začínám tu od nuly," prohlásila Němka, jež do Wimbledonu přijela v pozici obhájkyně finále z loňské sezony a sama ví, že má před sebou velice náročný úkol.

"Poslední týdny jsem tvrdě dřela a tréninkům jsem dávala absolutní maximum," přiznala světová jednička po příjezdu do All England Clubu. "Vím totiž, že když tomu dáte všechno, tak se výsledky dostaví. Nechci ale sama sebe dostávat pod tlak, proto si teď nedávám žádné velké cíle. Wimbledon je jeden z grandslamů, ale sezona ještě nekončí, takže pokud se to nepovede tady, přijdou šance na úspěch někde jinde."

"Jsem tu, abych hrála dobrý tenis a budu se snažit dát do každého zápasu maximum. V tréninku se mi poslední dobou dařilo, ale teď je na čase přepnout to i do zápasů. Jsem si vědoma toho, že je to spíše problém v hlavě, proto se teď nechci dostat pod velký tlak," uvedla Kerberová, jenž vloni ve finále podlehla Sereně Williamsové. Ta kvůli těhotenství letos ve Wimbledonu nehraje a Němka tak bude mít tu čest zahájit v úterý herní program na centrálním dvorci.

"Na minulý rok určitě nikdy nezapomenu. Mám na něj tolik úžasných vzpomínek. Před několika dny jsem sledovala videa z loňského finále a myslím, že to byl od nás obou skvělý zápas. Serena předvedla neuvěřitelnou hru a já jsem šťastná, že jsem s ní mohla hrát. Když jsem si včera procházela areál, všechno se mi vybavilo. Těší mě, že jsem zpět," smála se sympatická rodačka z Brém.

O pozici světové jedničky sice možná přijde, neboť Simona Halepová a zejména Karolína Plíšková mají před turnajem lepší formu a neobhajují tolik bodů, Němka se však hodlá soustředit jen sama na sebe. "Cítím se mnohem lépe, hru na trávě mám ráda, ale potřebuju teď najít svou hru, která mi snad vrátí zpět i herní pohodu. To je teď mým hlavním cílem. Půjdu krok za krokem a uvidíme, kam až dojdu."

Němku na úvod vyzve Američanka Irina Falconiová, která ve Wimbledonu úspěšně prošla kvalifikací (h2h 1-0). "Už jsme spolu jednou před několika lety hrály a několikrát jsme spolu trénovaly. Bude mít výhodu v tom, že tu přišla kvalifikací, takže může být dobře rozehraná. Každý zápas tady je velice těžký a zejména zápasy prvního a druhého kola bývají dost zrádné, mnohdy ani nezáleží na tom, s kým hrajete."

Fully equipped for #Wimbledon @adidastennis #mygame #TeamAngie

Příspěvek sdílený Angelique Kerber (@angie.kerber), Čen 30, 2017 v 12:09 PDT

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
freeteepek
Kerberová neobhajuje titul, ale finále!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist