Keysová titul v Eastbourne neobhájí, Fernandezová si poprvé v sezoně zahraje finále

28. 6., 17:12
Aktuality 2
WTA EASTBOURNE - Madison Keysová (29) zakončila obhajobu loňského triumfu na pětistovce v Eastbourne po semifinálové porážce 3:6, 6:3, 3:6 s Leylah Fernandezovou (21), která neměla ještě před osmi dny na kontě ani jedno čtvrtfinále na travnatých dvorcích. Kanaďanka se pokusí v sobotu vylepšit svou finálovou bilanci 3:2, ve svém prvním letošním finále vyzve Darju Kasatkinovou (27).
Madison Keysová zakončila obhajobu titulu v Eastbourne už v semifinále. (@AFP)

Fernandezová – Keysová 6:3, 3:6, 6:3

Madison Keysová naskočila do letošní sezony kvůli zranění až v březnu a během antukového jara se rozjela. Na nejpomalejším povrchu zvládla 13 ze 17 duelů a ve Štrasburku poprvé triumfovala na evropských antukových dvorcích.

V oblíbeném Eastbourne, kde už dvakrát zvedla nad hlavu trofej pro šampionku, se tak logicky řadila mezi největší favoritky. Velkou šanci na zisk třetího titulu v tomto dějišti ale nasazená čtyřka nevyužila, obhajobu zakončila v semifinále na raketě Leylah Fernandezové.

Obě aktérky si v utkání vypracovaly 10 brejkbolů a v proměňování byla o chlup lepší Kanaďanka, která využila čtyři šance. Favorizovaná Keysová měla možnost se do zápasu vrátit, v závěrečném gamu však zahodila všechny čtyři brejkboly a Fernandezová poté zužitkovala druhý mečbol.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Fernandezová si teprve před týdnem v Birminghamu zahrála své vůbec první travnaté čtvrtfinále v kariéře a v Eastbourne své maximum na nejrychlejším povrchu už dvakrát vylepšila. Navíc si na britském pažitu zajistila první letošní finálovou účast.

Ve finálových duelech má bývalá finalistka US Open úspěšnost 3:2. Poslední dva souboje o titul sehrála předloni v Monterrey a v závěru loňské sezony v Hongkongu a pokaždé se radovala po těsné třísetové bitvě. V sobotu ji čeká první finále na nejvyšším okruhu mimo oblíbené tvrdé povrchy.

Její soupeřkou ve finálovém klání bude loňská finalistka Darja Kasatkinová.

Paoliniová – Kasatkinová 6:3, 5:7, 3:6

Kasatkinová si finále turnaje WTA 500 v Eastbourne zahraje znovu po roce. Ruska v semifinále otočila souboj s finalistkou French Open a sedmou hráčkou světa Jasmine Paoliniovou.

Šestá nasazená si zahraje letos už počtvrté o titul a zkompletovala finále na všech površích v této sezoně, v předchozích třech (Adelaide, Abú Zabí, Charleston) neuhrála ani set.

V souboji o svou celkově sedmou trofej a první z travnatého povrchu se proti Fernandezové pokusí potvrdit roli favoritky .

Výsledky turnaje WTA 500 v Eastbourne

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Jakub Hájek

Komentáře

2
Přidat komentář
Nola
Donna Vekic, ta hlavicka stale nefunguje, nastastie to dnes dopadlo, zajtra by malo byt celkom zaujimave damske finalko
Reagovat
bardunek666
Těšil jsem se na finále Lejla - Jasmína. Dlouho to vypadalo, že to tak bude, ale nakonec bude ve finále smrdět Kasatkina, což je po naší Marušce nejnudnější tenis ve stovce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist