Kližan se dnes pokusí zaskočit Nadala. Nikdo není neporazitelný, vzkazuje Slovák

27. 4. 2018, 10:16
Aktuality 180
Martin Kližan vyhrál na turnaji ATP 500 v Barceloně včetně kvalifikace už pět zápasů. Slovenský tenista ve druhém kole senzačně vyřadil Novaka Djokoviče a teď si brousí zuby na další velkou výzvu. Tou v dnešním čtvrtfinálovém souboji bude světová jednička a antukový král Rafael Nadal. "Nadal je také jen člověk, nikdo není neporazitelný," vzkazuje Kližan.
Profily hráčů
Martin Kližan

Vypadá to, že Martin Kližan postupně, ale jistě míří zpět do vrchních pater žebříčku ATP. Bývalý 24. hráč světa, kterému ve světovém hodnocení aktuálně patří až 140. pozice prožívá na právě probíhající antukové akci ATP 500 v Barceloně svůj nejlepší turnaj na okruhu ATP od loňského května.

Osmadvacetiletý slovenský tenista zvládl dvoukolovou kvalifikaci, v úvodním kole hlavní soutěže přetlačil Federica Delbonise z Argentiny a poté senzačně ve třech setech vyřadil bývalou světovou jedničku a dvanáctinásobného grandslamového vítěze Novaka Djokoviče. Po výhře nad domácím Felicianem Lópezem, s nímž ztratil pouhých pět gamů, se poprvé od loňského května probojoval do čtvrtfinále turnaje ATP.

V něm bude čelit té největší možné výzvě, které se ovšem Slovák jen tak nezalekne. "Nadal je ve skvělé formě, ale je to také jen člověk. Nikdo není neporazitelný," má jasno před dnešním čtvrtfinálovým soubojem s desetinásobným šampionem barcelonského podniku, jenž na antuce vyhrál už 16 zápasů a 40 setů v řadě.

"Je to legenda. Ať dopadne zápas jakkoli, je to čest si s takovým soupeřem zahrát čtvrtfinálové utkání," chválil Kližan antukového krále a šestnáctinásobného grandslamového šampiona, kterého dokázal před čtyřmi lety v Pekingu porazit a ve vzájemné bilanci s ním prohrává jen 1-2.

V čínském hlavním městě se ovšem hraje na tvrdém povrchu, na antuce bude Nadal ještě větším favoritem než na jiných površích. Kližan se však předem nevzdává. "V prvním kole jsem hrál skoro tři hodiny. Jsem rád, že poslední zápas byl celkem rychlý, určitě jsem ušetřil síly a můžu se pořádně připravit na čtvrtfinále," radoval se po vítězství nad Lópezem.

Kližan byl už v mladém věku obrovským talentem a rád by svůj potenciál ještě naplnil. "Byl jsem juniorskou světovou jedničkou a v 18 letech jsem byl už mezi 300 nejlepšími hráči světa. Několik sezon jsem strávil v první padesátce, ale v posledních letech mě trápila různá zranění," řekl rodák z Bratislavy.

Zápas mezi Kližanem a Nadalem se odehraje dnes na centrálním dvorci zhruba od 15:30 SELČ, ihned po skončení souboje mezi Grigorem Dimitrovem a Pablem Carreñem.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

180
Přidat komentář
enka
Vy jste lidi fakt divný.Možná je Nadal antukový král-jenže se chová jako primitiv.To jeho škrábání,popotahování,ty jeho hnusný rituály před každým podáním,jeho vražednej výraz ve tváři a jeho nechutný vítězný gesta jsou zkrátka hnus.Nedá se na něj dívat.Kližan byl daleko sympatičtější-i když prohrál,líbil se mi víc.
Reagovat
Krisboy
Divnej je celej svět.
Reagovat
enka
to je fakt-ale i my musíme?
Reagovat
Amputace
Ty rituály jsou důsledkem nemoci, nemůže za to. Výraz ve tváři je předmět sympatie či antipatie. Jednoduchá matematika.
Reagovat
kada.tom
tak přece byl Kližan za ty svoje machýrský řeči potrestanej :-)
ten kanár byla nejlepší Rafova odpověď, dvousetové vítězství taky fajn, takže paráda :-))
Reagovat
steve79
Další skvělý výkon od Nadala. V současné době má nejlepší backhand co kdy na antuce měl. Na dva vítězné sety ho možná někdo, kdo bude mít nejlepší den v životě může porazit, ale na tři vítězné sety ho nikdo neporazí.
Reagovat
turista
Nikdo není neporazitelný. Tělesná schránka má své limity. Přesvědčil se o tom i kdysi robotický Djoker dnes bohužel v roli otloukánka.
Reagovat
steve79
Myslel jsem letošní antukovou sezonu.
Reagovat
tito
Pěkně dnes Kližan. To jeho drnkání s kraťasy je účinné, navíc je byl schopný dávat i z razantních úderů. Ani si nemyslím, že by jej zradila v závěru hlava. Spíše hra na absolutní riziko (mimochodem skvělé rallies), navíc Rafa si jej přečetl a zkrácení přestalo fungovat. Rafa se ve stíhání nadřel, ale po získání ribrejku jsem už moc nepochyboval o získání i druhého setu. Každopádně byla to slušná prověrka.
Reagovat
peggy
Klizan je mne velice simpaticky,ale preji mu vyhry na turnajich kde nehraje Rafa.Vamos Rafa.Klizane promin.
Reagovat
Davor1
Nadal je momentálne na tej antuke tak dominantný, ako vo svojej životnej sezóne 2010. Nemyslím si, že je herne na rovnakej úrovni, ale ostatní hráči sú proste tak ďaleko za ním, že aj v 32 rokoch môže ovládnuť antukovú sezónu bez prehry.

Thiem dnes ukázal, že v tejto sezóne nie je ani na úrovni tej minulej, o nejakom zlepšení už vôbec nemožno hovoriť, skôr naopak. Djokovič je hráč druhej desiatky, nie len rebríčkovo, ale aj výkonnostne. Wawrinka dlhodobo zranený a v jeho veku sa už zrejme nedá čakať zázrak. Pre Zvereva bude antuka podľa mňa problém, bude to jeho najslabší povrch. Goffin je výborný, ale je to niečo podobné, ako Nishikori, na antuke to proste na Nadala nikdy stačiť nebude. Ináč tam nie je absolútne nikto. Čilič je antukové drevo, Dimitrov je antukové drevo, Anderson je antukové drevo, Delpo sa šetrí na iné povrchy. Fakt nevidím nikoho, kto by Nadala tento rok mohol zdolať. Môže sa ale stať, že to prepáli s tým obrovským počtom zápasov do RG a tam mu môže niečo rupnúť. Ale aby ho niekto porazil tenisom, tak takú možnosť si tento rok neviem predstaviť.
Reagovat
gigin
Fogna ho na FO klepne. Uvidíš...
Reagovat
Davor1
Tomu by som to najviac prial a ako jedinému mu dávam povestné 1% :D
Reagovat
gigin
:DDDDD
Reagovat
mats23
JO
Reagovat
Nola
+ 1
presne to som pisala dole, mne sa javi,ze hra este lepsie vdaka kvalitnemu BH, predtym si vsetko uhraval viac-menej cez FH, ak sa nestane nieco nepredvidatelne, supera zrejme nenajde
Reagovat
turista
Vyčerpávající analýza. Vše ale může být za pár měsíců jinak. Výkonnost většiny hráčů se mění jako vlnovka. Jednou je někdo nahoře, jednou dole. Nikoho z hráčů, které jsi jmenoval bych do budoucna nepodceňoval. Nadal pokud to přepálí tak bude muset zase odpočívat. Ovšem v umění návratu na kurty po zranění nebo po nemoci se mu nevyrovná nikdo ani ten slavný Federer.
Reagovat
Herbert_Hoover
Dennis "Achilles" Shapovalov je antukové drevo..

:))

No, máš pravdu, konkurence není bůh ví jaká, prakticky nejhorší za x sezon..ale taky souhlasím s tím, že Rafa je schopen tečovat své nejlepší antukové sezony a přišlo-li by na lámání chleba (Djokoviče), tak bychom možná žasli, co je až schopen vytáhnout z klobouku, i když si myslím, že ten mentální efekt by se probudil a hrál-li by Novak líp než doposud, tak by to mohlo hrát významnou roli..Rafa by potřeboval na prověrku Gulbu v top formě, v minulosti to byly perfektní mače, i když nevím vlastně kolik jich bylo :) Jinak nevím, kdo by ho mohl dohnat k absolutoriu co se týče hry. Ale musím říct, že ty dropshoty by mohly být klíč..Novak ho často mučil kraťasy, i když je pravdou, že zápas, který mám nejvíce v paměti je zrovinka ten nejméně vypovídající a sice RG 15.
Reagovat
turista
Já si zase pamatuji na Novakovy bekhendy po čáře a na jeho neuvěřitelnou výdrž ve výměnách od základní čáry. Uznávám ale že Rafa Nadal je tenisový génius, na něhož Federer po většinu kariéry marně hledal recept až do roku 2017. Navíc se Nadal nikdy nebál nikde hrát a má ve své sbírce i to rychlé Cincinnati, kde Djoker 5x ztroskotal ve finále.
Reagovat
janek_da
tak holky. Kližko je na večer volný.
Reagovat
Nola
nahodou vyzorom, je to sympaticky chalanisko, huba sice nevymachana, ale v dnesnej dobe asi potrebna :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem neviděl, ale Kližan překvapil.

Tak mu alespon zahrajme..

https://www.youtube.com/watch?v=Bqg6nya_hX4
Reagovat
Nola
Martin hra vyborne na antuke, ale vsetko pali ako blazon, ak hra proti Rafovi musi obcas aj hrat dlhe vymeny, zvolnit tempo, nie vsetko chciet uhrat druhym, tretim uderom, ale zrejme iba to na Rafu plati....v druhom sete hral dobre, ale Rafa nebol ochotny obetovat set:D napriek kanarikovi v uvodnom asi najdlhsi zapas, ktory musel Rafa absolvovat, ten zbytok superov, nema sancu, lebo nedisponuje Martinovym servisom
Reagovat
Mayo
Neandrtalec vyfackany. Darmo toto nebol Djoki
Reagovat
Patik
:D je až úplne smiešne jak tu Rafa fans zhadzovali Kližana..a potom si pomaly začali nakladať do gatí keď sa Kližan vzoprel a zrazu KlaunHand začal hneď všetko zdôvodňovať aby nevyzeral ako somár keby to Kližan otočil :D
Reagovat
smazaný uživatel
Klizana nikto nezhadzoval, ale predpokladám, ze za tymito tvojimi emociami mozno hladat len frustráciu. A to je počas antukovej sezóny prirodzené :)
Reagovat
Patik
Zhadzovali aj Kližana..aj ľudí čo to videli s Kližanom nádejne..frustrovalo by ma to keby Nadal porážal poriadnych hráčov ale tak on nemôže zato že dostáva počas antuky len kvalifikantov.
Reagovat
Frantz
A koho jineho ma porazet, kdyz jisti hraci nemaji koule se na antuku vubec postavit?
Reagovat
Patik
Ktorí hráči nemajú gule sa postaviť na antuku ?
Reagovat
Frantz
Napr jeden namistrovanej svycar...ted si nevzpomenu na jmeno..
Reagovat
Patik
Frantz poriadne si prečítaj toto čo teraz píšem..Tu nejde o to či má niekto gule alebo nie..Antuka je najťažší povrch na telo..a v jeho rokoch si už nemôže dovoliť zranenie..pozri na Nadala a jeho plán sezóny..antuku si nikdy neodoprie a nakladá si viac turnajov než zvládne a každý rok je zranený..tak potom kto je rozumnejší..keď bude mať Nadal Rogerove roky tiež bude inak plánovať.
Reagovat
Frantz
Aha, tak proto jel Federer navíc mimo plán do Rotterdamu, jo, to dává smysl
Reagovat
Patik
Prečo nie..minulý rok bol v Dubaji.
Reagovat
Frantz
Je to srac, co nema koule na antuku, nema koule aby se postavil Nadalovi, nic vic.
Reagovat
Patik
ďalší vol Trol :D
Reagovat
Frantz
A ty, jakozto maskovanej FFF, si klidne lzi do kapsy dal ;-)
Reagovat
Patik
Fandím Novakovi..ale hej Rogera mám radšej než Nadala.
Reagovat
Ma3ek
Antuka je najťažší povrch pre telo?
To myslíš vážne už ti to niekedy povedal niaky trener doktor fyzioterapeut alebo máš vlastnú skúsenost stým že si hral na betone a antuke a citil rozdiel?
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, třeba bude Rafa za v šestatřiceti podobně úspěšný jako Roger :-)
https://www.youtube.com/watch?v=XplLOZcFjH0
Reagovat
Patik
O tom nepochybujem..no určite nebude hrať toľko turnajov ako teraz.
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo na hatera - Frantze.
Ty píšeš rozumně :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Klizan pri svem topu je poradny hrac, ale to si ty skrz svoji zaslepenost nedokazes priznat..holt temne emoce meni typ myslenek :) ja sem veril Klizkovi pred zapasem i na set ale nemyslel sem si ze po debaklu v prvnim by sel podavat na set..to zase zaslouzi respekt..kazdopadne za to, co casto predvadel na kurtu i mimo nej si ten set nezaslouzil..
Reagovat
Patik
Kližan je poriadny hráč to máš pravdu..veď som písal predtým že jeho je škoda..ale on je nezodpovedný..a Kližan hral lepšie v druhom sete ..ale Nadal zvládol klúčové momenty vďaka čomu aj vyhral.
Reagovat
turista
No v Hamburku 2016 to Kližan dotáhl až k titulu, kde zválcoval antukového specialistu Cuevase.
Reagovat
Kozoroh
Už jsi čtvrtý, kdo nazval Forehanda Klaunhendem. A to se této přezdívce Klaunhend smál, že si jí nikdo nevšímá a postrádá kreativitu. :-D
Čas o5 nedal Klaunhendovi za pravdu :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Antirafanovci se spoji velmi snadno, zvlast v casech oranzovych :)
Reagovat
Frantz
lol
Reagovat
Herbert_Hoover
Co lol, ty blazne? :) Ty jsi stale nepochopil, ze fandim Rafovi ale ze nejsem takovy vysinutec jako ty, ze? :)
Reagovat
gigin
No spíš nejsi takový hejtr RF. Umíš uznat kvality protistrany.
Reagovat
Herbert_Hoover
To urcite a hlavne mam vyresenou v sobe jednu klicovou otazku, a sice kdo je GOAT..jsem osvobozen :) ale porad je fajn fandit druhemu nej hraci historie :)
Reagovat
gigin
:)) já hlavně čumím, že se tohle v pánském tenisu děje. Když se podíváš na predikce dva, tři roky zpátky...
Reagovat
Herbert_Hoover
Ja sem hlavne nedavno narazil na diskuzi z roku 2007, kde porovnavali miru talentu a zbrane tria Gasquet, Djoker, Murray..Gaskemu predpovidali 5-6 GS mnozi, kdezto Djokerovi min :) holt talent je jen naprosto pomijive procento celkoveho uspechu..
Reagovat
gigin
O tom něco málo vím. Fandím Gulbisovi.
Reagovat
Herbert_Hoover
Gulbovi jsem taky hodne fandil jednu dobu..kdyz je "on fire" tak je to genius..bohuzel zraneni, zivotni styl, povaha a mira motivace i vzhledem k zazemi jasne predurcuji jeho karieru. Ale obdivuju kazdeho, kdo nad nim nezlomil hul
Reagovat
gigin
Přesně. A děkuji :D
Reagovat
Frantz
Zato ty nechapes ani reakci na koment ;-)
Reagovat
Krisboy
Na to, aby sis dělal prdel z Klaunhenda, nemusíš být antirafanovec.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz si zarobil na svojich 10%, ty mozgu :)?..
Reagovat
Herbert_Hoover
Kolik tech, co si z neho delaji srandu, ma rado Rafu a objektivne hodnoti jeho karieru, nesvazani subjektivnimi emocemi? :) Rozhodne mensina.
Reagovat
Krisboy
To ano. Jen tvrdím, že za uchycením přezdívky Klaunhend není žádné semknutí kohokoliv. Důvodem je Klaunhend sam, nikoliv Nadal.
Reagovat
Herbert_Hoover
Takze kdyby sympatizoval nejvice s Djokerem treba, byla by proti nemu stejne pocetna "aliance"? :)
Reagovat
Krisboy
Ježiš to vůbec netuším. Prostě je to magor a o posměšky si svýma moudrama vyloženě říká.
Reagovat
Herbert_Hoover
:)
Tak já si odpovím sám. Nebyl by takovým terčem, protože logicky..spousta lidí do něho šije hlavně kvůli tomu, že vyvyšuje Rafu nad Rogera. Když k tomu přidá geniální sarkasmus, jízlivost, je to třešnička na dortu. Jsem velmi skeptický v ohledu, že pokud by fandil někomu jinému než Rafovi, tak by byl obdarováván takovou pozorností. :)
Reagovat
Krisboy
Asi ano. Je jasné, že rivalita nadalovců a federerovců (nebo FFF nebo jak si říkají) je nejvděčnějším tématem tohoto webu. Takže ano, kdyby kopal řekněme třeba za Tsongu, nezajímal by nikoho, to je jas jasů :D
Ale třeba takovej Kozoroh rozhodně není FFF a z Klauna má srandu taky...
Reagovat
smazaný uživatel
Enemy of my enemy is my friend :)

To ze Koza nefandi Federerovi je predsa uplne bezpredmetné..

Malá násobilka, opat raz :)
Reagovat
Amputace
Kozoroh je především sám klaun, takže to už zavání metadivadlem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tolká pozornost k mojej osobe je pre mna tým najlepším vysvedčením, dobre odvedenej práce :)
Reagovat
blax
Jsem rád, že tu KlaunHand je, na jeho příspěvky se upřímně těším nejvíc :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kozička, ty si ozaj také teliatko, ze ti ani nedopne, preco to ludia pouzivaju?..:)
Reagovat
Kozoroh
Není podstatné, PROČ se přezdívka uchytila, ale ŽE se uchytila. A to ti pije krev.
Ale aby sis nasypal popel na hlavu, to tě ani nenapadne. Takhle je z tebe potrefená kejhající husa :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takze neni dolezitý obsah, ale spolocny nepriatel.

Ved o tom hovorim, teliatko...:-)
Reagovat
Kozoroh
Potrefená husa nadále kejhá.
Reagovat
tito
Ta přezdívka opravdu postrádá kreativitu. Zvlášť v případě chlapíka, který kreativitou, sarkasmem a ironií jen hýří. Jsem rád, že jsme na stejné lodi. Lepší než deset úředníků, kteří se vzmůžou tak akorát na komolení nicků.
Reagovat
gigin
A ty zas nevíš co je PKV.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
gigin
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Je vidieť, že Rafa má ten historický rekord nestratených setov kdesi v podvedomí. Vie o tom, pripomínajú mu to. To neprospieva. V druhom sete zle podával, hral opatrnejšie a miestami nervozne. Už nech mu ten set ktosi zoberie, nech to z neho opadne. Na druhú stranu, aspon si vyskúša hru pod tlakom.
Reagovat
Marduch
Třetí set by tomu býval slušel.
Reagovat
smazaný uživatel
Stačia dva.

Táto výhra Rafovi pomôže. Konečne si vyskúšal hrať "pod tlakom". Nie je dobré vyhrávať všetko hladko, potom môže táto nová situácia človeka zaskočiť.
Reagovat
Patik
Však hej nech si skúsi hrať pod tlakom..potom keď bude hrať proti poriadnym hráčom a nie kvalifikantom sa mu to zíde :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Klizan byl dnes poradny hrac. Sice to neni Djokovic v plne palbe, ale rozhodne zatim velmi slusna proverka nad pomery.
Reagovat
Patik
a to bol Kližan..keď si tam predstavím Federera ..ten by tam s ním pozametal :)..o 3, 2, 1..Klaunhandova reakcia že Nadal bol opatrný a bla bla..alebo prípadne vytiahne nejakú sračku z roku 2000 :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Sra.cky pises ty :)
Rika ti neco match-up/kazdy zapas je jiny? Asi ne.
Reagovat
Patik
Zase taká odlišnosť tam nemôže byť keď si to porovnáš :)
Reagovat
Herbert_Hoover
To neni no..Roger porazil Rafu tolikrat na antuce, ze by to urcite zapas neovlivnilo v jeho neprospech :) A je v idealnim veku hrat na antuce top zapasy :) A Rafa by k tomu jiste pristoupil stejne jako k zapasu s Klizkem..holt nevidis skrz radky.
Reagovat
insanezy_
Potřebuje síly, takže je suepr že to otočil
Reagovat
Marduch
Hop nebo trop. Trop:(
Reagovat
smazaný uživatel
Asi by to bolo symbolické stratiť set, po vyhranom prvom 6:0. Menšie zaváhanie, možno podcenenie na úvod druhého a Kližan to môže dopodávať. Každopádne ako prvý uhráva po 41 setoch minimálne 5 gemov :)

Snáď si Nadal zápas postráži.
Reagovat
bIbec
Pojď Martine!
Reagovat
turista
V prvním setu se Kližan z Nadala tzv. podělal. Momentálně i kdyby druhý set a celý zápas nakonec prohrál, což je pravděpodobné tak ukazuje, že i ten zběsilý Nadal je hratelný.
Reagovat
Frantz
ano a proto zase neztratil ani set
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, az Djoker dosahne vykonnosti Klizana, tak mozna uhraje set. :)
Reagovat
turista
Při jeho know-how a při zlepšení psychiky by s hrou na úrovni Kližana vyhrál oba dva sety. Nadal ukázal, že je tenisový génius. Kližan zase ukázal, že je Nadal hratelný i na té antuce jen se musí dotáhnout do konce takový set jako byl ten druhý, což kdysi uměli právě Djoker v plné palbě a občas Thiem. Nemám ponětí co se děje s Djokerovou psychikou. První trhlinu v jeho bývalém železném sebevědomí vytvořil Veselka v Monte Carlo 2016. Od vítězství na FO 2016 nás vždycky naladí několika výhrami a pak se zase zcela nepochopitelně změní v otloukánka.
Reagovat
tito
Novak udělal posun od MC. Alespoň co se razance úderů a timingu týče. Jen potřebuje, aby si vše sedlo, aby udělal šňůru. Je jen otázka času, než ho začnete velebit a bude vám dělat radost.
Reagovat
Frantz
..do letadla
Reagovat
darek.vrana
Tak už nevím, kdo by Nadala mohl porazit. Snad jedině Luky Rosol, škoda, že musí hrát futures:).
Reagovat
smazaný uživatel
Silná slova a pak neuhrát v první sadě ani jeden game :-D Příště by to chtělo míň kecat, nebo-li raději mlčet a více se soustředit.. Hnus..
Reagovat
lars
treba si jen prodlouzil rozehravku :)
Reagovat
smazaný uživatel
klizan hra dobre, ale nadal je proste inde, keby bol na opacnej strane pavuka tak by dal v pohode finale
Reagovat
com
To zas bylo kecu a uz je to 4:0 :D
Reagovat
Pe3k
Přesně, Rafa vrátil Kližka do reality. Nevím proč jsou ti čoboli tací pomýlení...
Reagovat
smazaný uživatel
A plačeme :)
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
Nola
Rafa hra vsetko Martinovi do BH, vyborna taktika, Martin sa musi zlepsit na BH, inak to bude vyprask
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kedysi sa aj Nadalovi hralo do BH. To bol kluc.

Odkedy vsak pridal k FH kladivu aj BH, škulinka sa hladá ozaj tazko..
Reagovat
Nola
Rafa hra ako stroj, vsetko zreturnuje, neurobi ziadnu chybu, este aj vsetko vybeha, fakt netusim, kto ho dokaze porazit, to ako hrat proti pocitacovemu programu, ktory je naprogramovany na vitazstvo, vyzera ako nadclovek, nejaky mimozemstan, takto hrat som ho snad nevidela ani v dobach najvacsej slavy, mozno je to superom, mozno nie
Reagovat
turista
Přeháníš.
Reagovat
turista
Nadal má super FH, výborný kros z BH, slice BH a stopbaly z obou stran. Skulinka je pokud musí zahrát BH po lajně. To nemá rád.
Reagovat
janek_da
Nevím jak teď, ale jak jsem jednou viděl hrát Simona s Rafou, tak byla vidět skulinka ve forhandovém rohu. Prát tam téměř všechno.
Reagovat
Pe3k
Druhý nejlepší antukař sveta, to o konkurenci na cihle vypovídá vše...
Reagovat
manacor
Jasně a za to může samozřejmě Nadal, že jsou ostatní neschopní... to je zase blábol
Reagovat
Pe3k
O Rafovi sem nic nepsal...
Reagovat
Krisboy
Všichni nejsou tak blbí, jak myslíš. Nesuď všechny podle Forehanda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hello krysička. No co nalozil si ten milionok s 10% poplatkom so ziskom 4%?..

Ty hlavička :)
Reagovat
Pe3k
Alespoň ho nevyhodili z reklamky ty 2% Kabátník ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Iha, ake silné reči.

Nevyhodili. Človek si vyberá lukratívnejšie moznosti...Kedy si pošleme tie daňové priznania?...

Potrebuješ nejaké drobné, Petríčku?..:-)
Reagovat
Pe3k
Klidně posli Peter.
Reagovat
Pe3k
Nemusel si mě prozradit ;)
Reagovat
nagini6
Donho Martin ;)
Reagovat
Davor1
Po Thiemovi tu máme ďalšieho "top hráča" a víťaza TM, ktorý za set udrží 1 servis z 5 proti pinkálovi Bustovi. Ja akosi začínam veriť, že Nadal tento rok nestratí na antuke ani set.
Reagovat
smazaný uživatel
Pred rokom ho stratil napr s Edmundom.

Lopta je gulata..
Reagovat
Davor1
Tak najskôr to príde od niekoho, od koho by sa to nečakalo, koho buď Nadal môže trochu podceniť, alebo to tomu outsiderovi jeden set bude neskutočne padať, možno aj ten Kližan dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Proti lavákovi by to mohlo byt, preco nie.
Reagovat
Nola
ved na tom nie je nic zvlastne, doba, kedy dominovali hraci B4, resp. prvi 4 hraci rebricka je davno minulostou, vacsinou sa stretavali v SF velkych turnajov, dnes moze kazdy porazit kazdeho ak ma formu a svoj den, samozrejme mimo Rafu na antuke, zvykaj si, takto podobne vyzera WTA, mozno sa niecoho podobneho dockame po odchode zmienovanych hracov, Novak je zatial mimo, Andy nehra..... uvidime, ci Fedex dokaze obhajit vlanajsie body na trave, lebo na harde to uz nebola az taka slava mimo AO, aj to nebola vobec taka jazda ako vlani
Reagovat
Davor1
Nehovorím, že nemôže poraziť jeden top20 hráč druhého, ide mi skôr o to, že top5 hráč udrží jeden servis v sete. To je fakt komické.
Reagovat
Nola
Grigor vytazil na TM z minima maximum, Goffin mu odstrelil superov, taka je realitaa, ale na to sa nikto pytat nebude, TM na zapisany v zivotopise
Reagovat
Davor1
Thiem ďalší mimoriadne trápny výkon, Tsitsipas si ho tam vodil ako nejakého futures hráča. Tento rok už tretie úplne fiasko, v podstate všetky Thiemove prehry na antuke boli podobné, keď hral mimoriadne úboho a ako od Verdasca, tak od Nadala schytal kanárov, dnes zase pustil set z 3-1 na 3-6 a v druhom zase 4 hry po sebe úplne odovzdal. Nemyslím si, že by to bolo kvôli zraneniu z Miami, keďže toto predviedol už proti Verdascovi vo februári. U neho to proste vidím na mentálny problém, tých odovzdaných zápasov má proste príliš veľa a podobných výbuchov predviedol dosť aj minulý rok. Pamätám si, keď sme pred 4 rokmi hrali DC s Rakúšanmi a išiel som sa pozrieť práve kvôli Thiemovi, ktorý bol vtedy podobná vychádzajúca kométa ako teraz Tsitsipas a už vtedy s Gombošom predviedol niečo podobné. Od tej doby sa neskutočne zlepšil herne, ale mentálne je stále rovnaký, v niektorých zápasoch akoby zabudol, ako sa vôbec drží raketa. Takto to ťažko niekam dotiahne.
Reagovat
turista
Je to opravdu doba tenisového temna.
Reagovat
malar
Tohle bude tak 6:1, 6:2 pro Nadala. Dokonce bych si ještě dovolil napsat, že pokud se nějak nezraní, tak si myslím, že letos na antuce neprohraje ani set. Samozřejmě, svou ruku do ohně bych za to nedal. A vůbec bych se nezlobil, kdybych se pletl. Bylo by hezké, kdyby třeba Paříž vyhrál někdo nový, mladý. Ale ta antuková realita je momentálně někde úplně jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v nedelu odpiskame prvy polčas antukovej pripravy pred RG.

A naozaj to vyzerá, ze konkurencia oproti 2017 stráda. Je to z velkej casti o Thiemovi a Djokovicovi. Potom tu su hraci druhej vlny ako Goffin, Nishikori. Nadalovi teoreticky moze stacit aj priemerny a dokonca na jeho standard podpriemerný vykon k velkym titulom, plus k tomu najvacsiemu. Ale do RG stále mesiac. Výkon a sebadovera konkurentov moze porast po dobrom vysledku v Madride ci Ríme.
Reagovat
smazaný uživatel
Stefan se toho nebojí, krásný kurz, že dá set 1,7 jsem bral všemi deseti.

Mladý, dobrý servis. Snad se prosadí letos už pořádně a nahlédne co nejblíže TOP 20. Doufám, že se nezastaví někde na půl cesty jako poslední dobou každý takový talent.
Reagovat
smazaný uživatel
1
Alexander Zverev 21 GER1 1285 - - - - - -

2
Taylor Fritz 20.4 USA9 486 - - - - - -

3
Andrey Rublev 20.5 RUS1 440 - - - - - -

4
Frances Tiafoe 20.2 USA8 433 - - - - - -

5
Stefanos Tsitsipas 19.7 GRE1 389

I v NEXTGEN to nevypadá pro Řeka úplně zle. Pokud dnes porazí Thiema, tak je v TOP 50. Teda spíše přesně 50. :)
Reagovat
Tornes
Jo jo, aspoň Stef mi dělá radost, když Federer/Fritz nehrajou, Thiem hraje po zranění houby a Shapo, o něm raději nemluvit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nech je talent akykolvek.

Toto je pre Thiema fiasko, ak prehrá..

To si nemoze dovolit takéto zakopnutia. Aby tá vcelku vydarená antukova sezona 2017 nebola u Thiema este nadstandard. Ale je po zraneni, majme trpezlivost. Ale to aj Nadal :-)
Reagovat
Tornes
Rozdíl je, že Rafa se zranil před před víc než třema měsícama a měl mnohem méně závažné zranění, než Dom...

Navíc Tsitsík je zas jeden z kvalitnějších antukářů další generace. Není to samozřejmě dobrá prohra (a jaká je?), ale ani žádná katastrofa Stef prohrál z posledních 13 zápasů na antuce jen jeden...
Reagovat
smazaný uživatel
Snad nezůstane pouze u antuky a prosadí se taky na hardech.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno.

Ale beriem to skor z pohladu Thiema ako dvojnásobneho semifinalistu RG..Navyse v MC nebol uplne marny a vyhral pre sebavedomie dolezité zápasy..
Reagovat
smazaný uživatel
Je to fiasko, protože dostal těžce naloženo. Tsitsipas ho přehrával od prvního, do posledního míčku. K ničemu Thiema nepustil a hrál skvěle.

Ten kluk se mi líbí. Už se zklidnil, nerozčiluje se tak moc, hraje koncentrovaně, dobře podává a mění údery, přidá čopy, náběh na síť.

Krásná a zcela zasloužená výhra.
Reagovat
Davor1
Od prvého určite nie, zlomilo sa to za stavu 3-1 pre Thiema v prvom sete, odvtedy neuhral už vôbec nič. Prvé 3 gamy boli jasná záležitosť pre Thiema, až v piatom game, kde zahodil tie gamebally a nechal sa brejknúť sa to otočilo.
Reagovat
Pavol
Keby na Rafu nebol kurz 1,04 tak ho dám na tiket ale taký kurz sa neoplatí.
Reagovat
Krisboy
Vsaď milion. 40000 EUR už stojí za to, ne?
Reagovat
Marduch
Manipulační poplatek 10% známe?
Reagovat
Krisboy
U Tipsportu není žádný. Jak to mají jiné sázkovky, nevím. Každopádně i s tím poplatkem by se to vyplatilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Prehrať 10% a vyhrať 4%..To sa oplatí :)
Reagovat
Krisboy
Pardon, samou žízní už mi to nemyslí. Man. poplatkům jsem u tipáče odvykl :)
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/TrollTennis/videos/1619303061521683/
Reagovat
Patik
Myslím si že set by mohol uhrať..záleží ako bude natom psychicky.
Reagovat
smazaný uživatel
Za takovýhle řeči dostaneš kanárka, a možná ne jednoho :)
Reagovat
Marduch
6:4, 3:6, 0:6
Reagovat
kada.tom
ta arogance z něm na té úvodní fotce úplně čiší ... snad mu na cestu do dějiště jeho dalšího turnaje Rafa pořádně naloží :-)
Reagovat
Mayo
Čobolák by mohol vypadnúť.
Reagovat
misoSK
Mayo, ty musíš trpieť schizofréniou. V jednom príspevku píšeš, že Kližo môže vyhrať a tu ho nazveš čobolákom, ktorý by mohol vypadnúť? Alebo si natoľko hlúpy, že nevieš, že čobolák je v češtine hanlivé označenie Slováka?
Reagovat
Mayo
Viem, čo to slovo znamená, ešte niečo?
Reagovat
janek_da
Mayko je velký diskutér a ještě větší tipér. Ten je ok.
Reagovat
Franky
ale najma dilino na hlavu...uz davno tu hovorim ze je to nestabilny jedinec s trapnymi vyrokmi
Reagovat
smazaný uživatel
To, ze Franky nechápe ironiu a recesiu ma neprekvapuje..

Ale MisoSk?...
Reagovat
Franky
je to skor trapne...nieco ako tvoje vystupenia na TP...opakovany vtip uz nieje vtipom preto uz ani na tvoje prispevky reagujem minimalne...obaja ste trapaci
Reagovat
smazaný uživatel
Pre teba trápne samozrejme. Že nechápeš klasiku a bonmoty TP sa od teba neočakáva.
Reagovat
turista
Na fotce se sice Kližan sympaticky netváří. Nicméně na jeho větě "Nikdo není neporazitelný." není nic špatného. Spousta hráčů se před zápasem s Nadalem cítí být předem poraženo takže se psychicky rozložejí po prvním míčku. Co jako má dělat? Přece nemůže říci "Chci se od něho něco naučit."
Reagovat
a.magerova
Co je na tý fotce špatnýho?!

Já to vidím tak, že se nějaké "záhadně" ptá: "Co děláš dnes večer?"
Reagovat
janek_da
"Co děláš dnes večer, kotě?"
Reagovat
Krisboy
Má povytažené obočí ve stylu Dylana McKaye :)
Reagovat
a.magerova
Jj přesně... ;-)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
a.magerova
Hlavně, že kdekdo raději taktně přejde, že také řekl:
- Nadal je také jen člověk (což je pravda, co jiného než člověk by Nadal byl)
- Je to legenda (což je taky pravda)

A navíc: "nikdo není neporazitelný" - platí pro všechny krom Chucka Norrise... :-)))
Reagovat
turista
Máš pravdu.
Reagovat
Kojinho
+1
Reagovat
Kojinho
Už se mi taky zajídají stále ty zdvořilostní fráze, které jsou na jedno brdo.
Reagovat
spaniel
Z tve fotky zas cisi nenazranost :D

http://i1069.photobucket.com/albums/u480/spaniel77/4CC31744-6F7B-4654-926E-27E450744BCA_zpsuceaapbr.jpg
Reagovat
Pe3k
Na hardu bych mu i věřil, taky ho tak posledně pěkně zmrskal, ale na antuce by Rafa musel hrat pravou rukou...
Reagovat
smazaný uživatel
Set by mohl udělat.
Reagovat
Krisboy
Bacha - Rafa je normálně pravák, takže asi ani to by Klížovi nepomohlo :D
Reagovat
Kojinho
To neznamená, že tou rukou i umí hrát.
Reagovat
Krisboy
Určitě ne tak dobře jako levou, to je jasné. Ale úplně marnej by určitě nebyl.
Reagovat
Mayo
Klizan dnes môže poraziť Býčka.
Reagovat
Krisboy
Kdo jiný, než Kližko? Když Thiem na to nemá a arogant se ho bojí tak, že je zalezlý hluboko ve své švýcarské skrýši jako ta krysa?
Reagovat
Mayo
Zalezeny v kanále ako patkaň.
Reagovat
a.magerova
Ne ne... on ze strachu utíkal hooodně daleeeeko... až se zastavil až v Africe... ;-)
Reagovat
janek_da
Ještě J1rka
Reagovat
turista
Thiem na to tenisově má, ale psychicky to zatím nedává.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist