Knutsonová v Portugalsku získala nejcennější trofej, Viďmanová v Srbsku slaví triumf poprvé

14. 7., 15:47
Aktuality 5
ITF - Gabriela Knutsonová (27) vyhrála turnaj ITF W50 na tvrdém povrchu v portugalském Corroios-Seixal a získala svou nejcennější trofej. První letošní a celkově 5. titul česká tenistka vybojovala po finálové výhře nad Gruzínkou Miriam Bolkvadzeovou. Na podniku ITF W15 v srbské Kursumluské Banje slaví první triumf mezi ženami Darja Viďmanová (21).
Gabriela Knutsonová (© Profimedia)

Gabriela Knutsonová před dvěma týdny v kvalifikaci Wimbledonu neproměnila mečbol proti pozdější překvapivé čtvrtfinalistce  Lulu Sunové, na zklamání si však velmi rychle dala aspoň malou náplast tlumící bolest.

Sedmadvacetiletá Češka z pozice nasazené osmičky ovládla podnik ITF W50 Corroios-Seixal. Na portugalském hardu vyřadila turnajovou jedničku Mai Hontamaovou z Japonska, v semifinále otočila bitvu s krajankou Terezou Martincovou a v nedělním finále si poradila hladce 6:1, 6:3 s Gruzínkou Miriam Bolkvadzeovou.

Knutsonová v druhém letošním a celkově devátém finále získala pátý a nejcennější titul, už potřetí se raduje v Portugalsku. Všechny předchozí triumfy slavila loni rovněž na svém oblíbeném tvrdém povrchu - v kanadském Frederictonu (halový ITF W25), španělském Monzonu (ITF W25), portugalském Guimares (ITF W25) a portugalském Quinta do Lago (ITF W40).

Darja Viďmanová na sebe poprvé upozornila v roce 2020 během koronavirové pauzy, kdy na domácích rychle uspořádaných antukových akcích proti krajankám získala skalpy Kateřiny Siniakové či Brendy Fruhvirtové a v Liberci vyhrála Svijany Open. V Prostějově si zahrála finále proti Barboře Krejčíkové.

V posledních sezonách toho ale také kvůli studiu příliš neodehrála a prvního titulu se dočkala až dnes. Premiérový triumf mezi ženami slaví na turnaji ITF W15 v srbské Kursumluské Banje, kde si zahrála své celkově čtvrté finále.

Jednadvacetiletá rodačka z Moskvy, jež v pěti letech získala české občanství, cestou za titulem vyřadila i tři nasazené soupeřky - v semifinále přehrála krajanku Michaelu Bayerlovou a v nedělním finále porazila 6:0, 7:6 Lotyšku Kamillu Bartoneovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
TSP
Knutson nehraje špatně, a její hra ji může časem dostat alespoň do 1. stovky, podle mě to chce vytrvat. Oproti loňsku má podle mě její hra lepší úroveň, i když výsledky tomu zatím úplně neodpovídají. Rozhodně jí fandím, ať maká dál a vytrvá.
Reagovat
Fransoas
Gratulace pro Viďmanovou a Knutson k získání titulu.
Reagovat
Dobry-den
Super. smile

Po tom hrozným začátku sezony jsem měl trochu strach, aby se Gabča na tenis nevyprdla a nešla dělat něco jinýho, ale teď už to vypadá o dost lépe.
Reagovat
HolyMotors
Reagovat
tommr
Gabriela kopíruje - na nižší úrovni - sezonu Báry Krejčíkový. Obě sezonu začaly špatně což vyvrcholilo tím že na antuce prohrály všechny svoje letošní zápasy. A obě snad tu smůlu zlomily nečekaně vyhraným turnajem: Bára ve Wimbledonu a Gabriela v Portugalsku ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist