Kohlschreiber a Robredo s problémy postupují

10. 1. 2011, 14:17
Aktuality 0
Nepříliš jistě zahájil svou cestu turnajem v Aucklandu osmý nasazený Philipp Kohlschreiber. Argentinec Berlocq nadělal německému tenistovi velké problémy, z postupu se ale nakonec přeci jen radoval 34. hráč světa.
Philipp Kohlschreiber

Vítěz turnaje z roku 2008 Kohlschreiber byl jediným nasazeným hráčem, který zasáhl do včerejších bojů. V úvodu utkání s Carlosem Berlocqem z Argentiny se zdálo, že by rychle mohl zamířit do Melbourne, kde za týden začíná Australian Open, Němec ale po prohraném úvodním setu dokázal utkání otočit.

K obratu Kohlschreiber zavelel už na začátku druhé sady, kdy Berlocqovi konečně sebral podání, a když odvrátil všechny čtyři brejkboly, poslal zápas do třetího setu. V něm už žádné komplikace nepřipustil, a když v posledním gamu odvrátil Argentincův brejkbol, radoval se z výhry 2-6 6-3 6-1.

Překvapivý vývoj měl i duel mezi Španělem Tommym Robredem a domácí divokou kartou Michaelem Venusem. Třiadvacetiletý Novozélanďan, až 330. hráč žebříčku ATP, potěšil domácí diváky, když proti favorizovanému Španělovi dokázal získat v tie-breaku první set. Robredo se ale v další sadě zlepšil na servisu a v rozhodujícím setu nechal Venuse uhrát pouhých pět míčů a z turnaje ho poslal s "kanárem".

Další nasazení tenisté Thomaz Bellucci, Juan Monaco a David Nalbandian zasáhnou do hry dnes, nejvýše nasazený kvartet David Ferrer, Nicolas Almagro, John Isner a Albert Montaňés má v prvním kole volný los.

Výsledky - Auckland (tvrdý povrch, dotace 398.250 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Kohlschreiber (8-Něm.) - Berlocq (Arg.) 2:6, 6:3, 6:1, Giraldo (Kol.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6:2, 6:4, Robredo (Šp.) - Venus (N. Zél.) 6:7 (6:8), 6:3, 6:0.

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Kas (ČR/Něm.) - Daniell/Sitak (Austr.) 6:4, 6:4.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist