Kohlschreiber vykročil za obhajobou triumfu v St. Antonu

12. 12. 2008, 09:46
Aktuality 0
EXHIBICE ST. ANTON - Německý tenista Philipp Kohlschreiber zahájil své učinkování na exhibici v rakouském St. Antonu, kde loni triumfoval, výhrou nad Rusem Koroljovem. Dnes ho čeká v boji o finále Tipsarevič. Ve druhé skupině mají před vzájemným zápasem po bodu Koubek a Söderling.
Philipp Kohlschreiber

Ve středu odstartoval 21. ročník tradiční exhibice v tyrolském regeneračním centru v St. Antonu a už dnes hrají ženy finále. O mužských finalistech se rozhodne dnes.

Ve skupině Valluga nakročil do finále loňský vítěz Philipp Kohlschreiber z Německa. Ve svém úvodním zápase porazil 6-1 7-5 Rusa Jevgenije Koroljova a definitivní účast v sobotním finále si může zajistit dnešní výhrou nad Srbem Jankem Tipsarevičem, jenž ve středu podlehl Koroljovovi. Kohlschreiberovi dnes stačí i prohra 1-2 na sety.

I letos do alpského střediska Arlberg přicestoval domácí dvojnásobný vítěz Stefan Koubek, který se na kurty pomalu vrací po operaci plotének Ve svém včerejším prvním zápase ve skupině zdolal 6-7 7-5 10-3 Jarkka Nieminena, a jelikož Fin prohrál i zápas s Robinem Söderlingem, zahraje si dnes se Švédem o postup do finále.

Už dnes je na programu finále žen. Měly se v něm střetnout dvě zkušené tenistky: Rakušanka Bammerová se Švýcarkou Schnyderovou. Ani jedna však roli favoritky v semifinále nezvládla. Patty Schnyderová už ve středu nevyužila mečbol proti domácí dvaadvacetileté Patricii Mayrové a Sybille Bammerová podlehla dvakrát 4-6 Sofii Arvidssonové ze Švédska. Souboj o titul začíná dnes v 18:00 hodin a mírnou favoritkou bude o dva roky zkušenější Arvidssonová, jež je v žebříčku o více jak 50 pozic výše než Mayrová.

Největším tahákem pro diváky je však sobotní střetnutí vítěze letošního Australian Open a Turnaje mistrů Novaka Djokoviče proti bývalé světové jedničce Maratu Safinovi. Ruský tenista před pár dny porazil na exhibici v Malaze Moyu, následně však podlehl Ferrerovi. Djokovič je v plném proudu přípravy na novou sezonu, ve které bude již za 6 týdnů obhajovat triumf v Melbourne, exhibici v Alpách si ale oblíbil a rád si zpěstřuje zimní přípravu.

EXHIBICE ST. ANTON (Rakousko / Tyrolsko, tv. povrch / hala) - výsledky:

Skupina "Galzig":
Söderling (Švéd.) - Nieminen (Fin.) 6-3 7-6
Koubek (Rak.) - Nieminen (Fin) 6-7 7-5 10-3
Söderling (Švéd.) - Koubek (Rak.) ... v pátek od cca 21:00 hodin

Skupina "Valluga":
Koroljov (Rus.) - Tipsarevič (Srb.) 7-6 6-3
Kohlschreiber (Něm.) - Koroljov (Rus.) 6-1 7-5
Kohlschreiber (Něm.) - Tipsarevič (Srb.) ... v pátek od cca 19:30 hodin

Ženy - semifinále:
Mayrová (Rak.) - Schnyderová (Švýc.) 4-6 7-6(7) 10-5
Arvidssonová (Švéd.) - Bammerová (Rak.) 6-4 6-4

Finále:
Mayrová (Rak.) - Arvidssonová (Švéd.) ... v pátek od 18:00 hodin

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist