Kokkinakis s Kyrgiosem na Australian Open zvládli domácí finále a mají první společný titul

29. 1. 2022, 14:17
Aktuality 7
AUSTRALIAN OPEN - Thanasi Kokkinakis s Nickem Kyrgiosem v domácím finále na Australian Open zdolali 7-5 6-4 krajany Matthewa Ebdena a Maxe Purcella a získali první společný titul. Šestadvacetiletý rodák z Canberry i o rok mladší rodák z Adelaide ve čtyřhře triumfovali podruhé v kariéře.
T. Kokkinakis a N. Kyrgios (© AFP)

Nick Kyrgios s Thanasim Kokkinakisem spolu hráli pošesté a na žádném z předchozích turnajů nevyhráli více než jeden zápas. V Melbourne Parku však vyřadili nasazené jedničky, patnáctky, šestky a trojky a v prvním ryze domácím finále na Australian Open od roku 1980 zdolali 7-5 6-4 Matthewa Ebdena a Maxe Purcela.

Šestadvacetiletý rodák z Canberry i o rok mladší rodák z Adelaide, kteří dnes nečelili jediné brejkbolové hrozbě, ve čtyřhře triumfovali podruhé v kariéře. Kokkinakis se radoval před pěti lety v Brisbane s krajanem Jordanem Thompsonem, Kyrgios slavil s Američanem Jackem Sockem v roce 2018 v Lyonu.

V této disciplíně se v Melbourne Parku jako poslední z Australanů radoval John Peers v roce 2017, ryze australský pár naposledy kraloval v roce 1997 (Tood Woodbridge, Mark Woodforde). Kyrgios s Kokkinakisem na Australian Open jako první v open éře na divokou kartu došli až na samotný vrchol.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
JohnB
Kyrgios má obrovský talent a je škoda, velká škoda, že ho zadupává do země svým naprosto neskutečně laxním přístup.

Dnešní triumf v jeho nastavení hlavy podle mě nic nezmění...
Reagovat
Hook2424
Parádní kousek dvou teenagerů, rozhodně tedy mentálně!
Reagovat
Vlk-v-trave
ma GS...
Udalost roku.:D)
S tim Kokkinakisem se to selo moc pekne... no a pekna reklama na deblova klani.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kokki to má taky jako náplast na ty zdravotní trable, co se s ním táhly...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
takto vypálil rybník všem pochybovačům, kteří tvrdili, že nikdy nevyhraje GSsmilesmile
Šel na to trochu od lesa, ale na to se historie ptát nebude. Tedy přidal k juniorským GS titulům konečně i mužský.
JE docela zajímavé, že 2013 vyhrál Wimbledonskou juniorku (právě s Kokkim) a hned rok na to tamtéž v singlu vyřadil Rafu v OF.

Jestli jsem to zaslechl správně, tak se s Kokkim znají od 9let, takže taková obdoba KrejSi, akorát že toho spolu po výhře ve Wimblu 2013 moc nenahráli. Soustředili se na singla?

Každopádně velká gratulace oběma, zahráli skvěle v průběhu celého turnaje - perfektní servisy (hlavně Gyros), voleje, prohozy... Stále tam vidím rezervy v taktice a přebíhání, nicméně, moc rád bych je viděl hrát společně častěji a sledovat, jak se zlepšují a hrají o tituly.smile Byli by zárukou kvality i zábavy.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ještě jsem zapomněl zdůraznit, že cestou k titulu porazili tři špičkové deblové týmy, včetně No1 Mektiče s Pavičem. Tenhle natch byl taky lahůdkasmile
Reagovat
Krisboy
Nu - přejme jim to. Kokki po těch všech problémech, Gyros taky už asi nikdy nic velkého nevyhraje, tak ať si to užijou.

Kokki naprosto excelentní odzadu. Udělal vůbec nějakou chybu? Jistě ano, nebyl jsem u monitoru přilepenej celou dobu. Purcellovi závidím voleje, takhle bych to chtěl umět taky smile Ten ale pár chybek přeci jenom udělal.

smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist