Kolář si na challengeru v Litvě zahraje o první halový titul. Ve finále je po roce a půl

11. 2. 2023, 13:54
Aktuality 1
CHALLENEGER VILNIUS - Zdeněk Kolář na halovém challengeru v litevském Vilniusu porazil Turka Cema Ilkela a poprvé od září 2021 postoupil do finále. O celkově 4. titul a první mimo antuku si 26letý Čech zahraje s Britem Liamem Broadym.
Zdeněk Kolář (© SEB Arena)

Zdeněk Kolář v roce 2021 vyhrál tři antukové challengery, na loňském French Open na 17. pokus prošel grandslamovou kvalifikací, odbyl si i vítězný debut v hlavní soutěži, ve 2. kole svedl čtyřsetovou bitvu s jedním z favoritů Stefanosem Tsitsipasem a atakoval Top 100.

Jenže na úspěch z pařížské antuky navázat nedokázal. Ve zbytku sezony odehrál 30 zápasů s hodně nelichotivou bilancí 7-23 a v žebříčku se naopak propadl do třetí světové stovky.

26letý rodák z Bystřice nad Pernštejnem během kariéry často střídá slabší období s těmi povedenějšími a v posledních týdnech, zdá se, našel herní pohodu. A to na méně oblíbeném tvrdém povrchu. Od poloviny ledna odehrál na challengerech 11 zápasů a přestože byl podle sázkových kanceláří pokaždé papírovým favoritem jeho soupeř, dokázal devětkrát zvítězit.

Po čtvrtfinále v thajském Nonthaburi a semifinále v německém Koblenzu se Kolářovi daří v hale ve Vilniusu, kde postoupil dokonce již do finále. V Litvě si poradil s Němcem Danielem Masurem, třetím nasazeným Rakušanem Jurijem Rodionovem,  Francouzem Antoinem Escoffierem a dnes i s Turkem Cemem Ilkelem

Kolář v prvním vzájemném duelu využil všech pět brejkbolů, pouze jednou zaváhal na podání a po hodině a 22 minutách zvítězil hladce 6-2 6-3.

Do finále challengeru Kolář postoupil popáté v kariéře a vůbec poprvé mimo antuku. Bilanci v nich má 3-1, triumfy slavil v portugalském Oeiras 2021, rumunském Iasi 2021 a polském Štětíně 2021.

O čtvrtý titul a první z haly si Kolář zahraje v neděli proti Britovi Liamu Broadymu (h2h 1-1), který smetl 6-1 6-3 Bosňana Damira Džumhura a do finále postoupil bez ztráty setu. Usilovat bude o druhý titul, opět z haly.

• CHALLENGER VILNIUS 2 •
Litva, tv. povrch / hala, 118.000 dolarů
sobotní výsledky (11. 02. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Kolář (ČR) - Ilkel (Tur.) 6-2 6-3
Broady (Brit.) - Džumhur (Bos.) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
George_Renel
Asi se Zdenda naštval, že už jsme ho začalo oddepisovat.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist