Kolář v Sopotech podlehl Eliasovi a semifinále neobhájí

31. 7. 2019, 16:20
Aktuality 1
CHALLENGER SOPOTY - Zdeněk Kolář na challengeru v polských Sopotech podlehl 4-6 6-3 4-6 Portugalci Gastau Eliasovi a neobhájí loňské semifinále. V žebříčku tak aktuálně
Profily hráčů
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář se letos představil už na 26 akcích, především challengerech, ale pouze jednou vyhrál tři zápasy po sobě. To se mu povedlo v květnu na antuce v portugalské Braze, kde si zahrál jediné semifinále za posledních 12 měsíců. 

A formu dvaadvacetiletý Čech nenachází ani v létě. Z posledních pěti challengerů skončil už počtvrté hned po svém úvodním vystoupení. Naposledy dnes v polských Sopotech  nestačil na o šest let staršího Portugalce Gastaa Eliase. Aktuálně 317. hráči světa, jenž byl v žebříčku už i na 57. místě, podlehl 4-6 6-3 4-6.

Český tenista se v úvodu zápasu ujal vedení 3-1, ale pak třikrát po sobě neudržel servis a sadu ztratil. V dalším průběhu dokázal hned dvakrát vývoj zdramatizovat. Nejprve si vynutil třetí set a v něm smazal manko dvou brejků. Ze stavu 1-5 snížil na 4-5, ale vzápětí si posedmé prohrál podání a turnaj pro něj skončil.

Ještě loni Kolář útočil na posun do Top 200, několikrát ho od ní dělil jediný zápas. Nyní se ale žebříčkem propadá. Po neobhájení semifinále v Sopotech klesne ze současného 241. místa o dalších zhruba 25 příček.

• CHALLENGER SOPOTY •
Polsko, antuka, 92.040 eur
středeční výsledky (31. 07. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Elias (Portug.) - Kolář (ČR) 6-4 3-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
rybicka
ZK - si nemůžu pomoct, ale při jeho fotografiích si vždy vzpomenu na Petra Kordu. Vizuálně mi přijde jako jeho syn :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist