Komise ITF stanovila termín jednání o dopingu Šarapovové

20. 4. 2016, 14:46
Aktuality 56
Jednotka pro bezúhonnost tenisu už určila termín disciplinárního slyšení v dopingovém případu Marie Šarapovové. Oznámil to předseda ITF David Haggerty s tím, že přesný termín zahájení jednání nezná. Obvykle ale podle něho trvá projednání případu dva až tři měsíce. Rozhodnutí o případném trestu by tak mohlo padnout v červnu ještě před Wimbledonem.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Šarapovová na začátku března oznámila, že na lednovém Australian Open neprošla dopingovou kontrolou na nově zakázanou látku meldonium. Od té doby má pozastavenou činnost a hrozí jí až čtyřletý zákaz startů.

Zatím není jasné, zda se na ni bude vztahovat částečná amnestie, kterou vyhlásila Světová antidopingová agentura WADA. Ta rozhodla, že nebude postihovat sportovce, pokud měli při pozitivním test na meldonium při kontrole provedené před 1. březnem v těle maximálně jeden mikrogram na mililitr moči.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

56
Přidat komentář
George_Renel
http://sport.idnes.cz/doping-meldonium-sarapovova-milost-nedostane-tvrdi-reditel-antidopingove-agentury-g37-/tenis.aspx?c=A160422_121657_tenis_ten
Reagovat
Krisboy
Utratit!!!
Reagovat
brixner
Vrahu!
VVV na tejden do tvého kutlochu a vono Ti dojde :-)))
Reagovat
Krisboy
Fuj. Až mi natáhlo při tý představě.
Reagovat
brixner
2 minimálně!
Vše ostatní špatně!
Reagovat
FulnekUltras
4 měsíce v červnu se zpětnou platností od února... ;)
Reagovat
blixa
Nějakej outlocitnej, ne ? Když tady čtu ty výplody lidových géniů, tak asi nejlépe rovnou zastřelit za úsvitu. Jakýpak s tím sraní, že ? ;-)
Reagovat
brixner
Ale ne, střílet rozhodně ne! Stačilo by...
V-Y-L-O-U-Č-I-T-!
:-)
Reagovat
brixner
OPRAVA: Nene, nenechám se zase unášet negativními emocemi a postoji k Mashe! Budu-li upřímný, je mi tohle vlastně úplně jedno! Na mém názoru nesejde, na názoru španěla jakbysmet, snad jen ta (ten) Amputace je cajk, takže...Ale bonbónek od Mašeny si určitě jednou dám, to zase jo!
Vo to strah nemam ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím, chtěl bych podotknout, že Bára Strýcová dostala 1/2 roku za nic. Kolik Mária dostane není podstatné, jde o čistou rovinu pro všechny sportovce, ať jsou z kterékoliv země, nebo s jakýkoliv příjmy. Jestli dopovala měl by přijít trest, dle mého názoru 2 roky.
Reagovat
fera
absolutní souhlas, tohle bych podepsal komplet i to s tou Bárou, která měla doplněk, kde výrobce nedeklaroval látku a dokonce to i potvrdil a nepomohlo ji nic,

to je oč tu běží, dvojí metr :(
Reagovat
blixa
V individuálních případech není možné dostat méně než půl roku, i když je "dopující" zcela bez viny. Taková je demence současného "boje" proti dopingu. Dokonale absurdní je pak případ biatlonistky Sachenbacherové-Stehleové, která od Mezinárodní biatlonové unie IBU dostala dva roky zákaz, přestože nezávislá srovnávací analýza potvrdila, že se jí látka dostala do těla z kontaminovaných potravinových doplňků. CAS jí sice nakonec snížil trest na onu minimální hranici, tedy 6 měsíců, ale sportovkyně stejně ukončila kariéru vyčerpaná marným bojem o svoje očištění. Fanatizmus antidopingových magorů se nezastaví před ničím.
Reagovat
FulnekUltras
Zdravého rozumu je v "jednotkách pro bezúhonnost" (zdaleka nejen tenisu) pomálu - o to víc musejí plnit různá zákulisní zadání. Aniž bych chtěl Marii sebemíň stranit - čemuž by tady koneckonců asi jen málokdo věřil... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. + ešte žiadne wild cards pri comebacku.
Nech sa hrabe zdola. Antalya, Marrakeš atď.
A hráčky by si s ňou mali tiež urobiť poriadok:

https://m.youtube.com/watch?v=9fIWCz2uJ7I
Reagovat
peggy
Preji Marii aby na ni dopadala amnestie,sama se priznala a snad ji to potrestalo,ze udelala poradek ve Svem tymu.Tesim se,ze zajiste bude hrat na Wimbledonu OH.Jedna Ceska dopovala hur a dostala 1/2roku,taco.Tvari se jako nic.Marie neni sama bylo to i v jinych sportech.
Reagovat
lars
Mařeno z Nyřan neprovokuj
Reagovat
peggy
Vazeny Iars,nejsem ani z Ceska a tu vesnici neznam,Marii budu vzdy hajit.Dekuji za Vasi reakci.
Reagovat
PetaM
Budeš ji vždy hájit? No to jsou mi věci ... Takže Maria někoho zabije, budou nevyvratitelné důkazy a ty ji přesto budeš hájit? Super. Ovečky všech zemí spojte se.
Reagovat
Cico93
Väčšia stupídnosť sa už vymyslieť nedala?
Reagovat
PetaM
Proč stupidnost? Tak buď vím, co píšu, nebo jsem totálně zaslepená ovečka a jedu si to svoje, ať je to cokoliv.

Hrůza, jak neumíte uznat chybu své bohyně. Můžou za to všichni ostatní, jen ne Maria.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty zase o Mashe píšeš, že je feťačka a připadáš si strašně vtipnej... Toho trolla z Nýřan neřeším. Byl bych fakt rád, kdyby tady takových jako peggy bylo co nejmíň...
Reagovat
PetaM
Teď nechápu. Píšu, že je feťačka. Rozhodně si nepřipadám, že je to strašně vtipné. Ale kdo má nadhled, tak to jistě pochopí ;) Což ty samozřejmě v tématu Mášena nemáš.

A ovečka nejsem, protože si myslím, že za svůj stav si může sama. A jestli nedostane trest, tak je to vrchol "demokracie".
Reagovat
smazaný uživatel
Já si o tobě poslední dobou myslím svoje. Tím bych to asi uzavřel.
Reagovat
PetaM
Super :D
Reagovat
peggy
PetaM,vazeny pisateli,kazdy si muze napsat sve nazory,ja Vas take neomezuji.
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tak. Využívejme svobody projevu, dokud ještě aspoň někde je... ;)
Reagovat
peggy
Vazeny PetaM,az budu na strace,ktera se tyka politiky budu psat jinak.Tak Vam si to dovolim upresnit budu ji hajit v dopinkove afere.Omlouvam se,prominte.
Reagovat
brixner
Z Nejřan, jo - z Nejřan!
:-)
Reagovat
peggy
Vazeny Iars,ja se neskryvam za ruzne prezdivky, Peggy je jmeno,ktere mam v rodnem listu.Kady ma svuj nazor.
Reagovat
Jabadu
Muck. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
' sama se priznala a snad ji to potrestalo '

Nikdy sa sama nepriznala. Bola odhalená, načapali ju, prichytili ju, prišli jej na to, neviem ako to ešte napísať. Keby ju na AO nekontrolovali a náhodná kontrola by bola až na US Open 2016, možno by si vyziapala zlato z OH. To by Vás tešilo?
Reagovat
smazaný uživatel
Už přišla o šanci vyhrát další Porsche, já bych to viděl jako dostatečný trest. #amnestyformasha
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
fera
...kdyby šlo o holku mimo TOP-10 a hlavně bez největších sponzorů, bylo by rozhodnuto do měsíce a 2 roky by si nepinkla...

tady se čeká na rozhodnutí na max. nejpozdější termín, hlavně, aby vše co nejvíc utichlo a potom přijde trocha bu bu bu, ona vlastně nic moc, jenom trochu, jenom 10 let, varování byla pouze tři, až na konci textu, bylo tam moc slov (1000), bylo to malými písmenky, v elektronické podobě bylo potřeba kliknout na odkaz a přihlásit se jménem..... :(((
no a vždyť se vlastně nikomu nic moc nestalo, už si chudinka užila dost, vždyť byla na tiskovce celá v černém a už už měla skoro i slzy v očích, tak to rychle nějak spláchnem a jede se dál...

jen doufám, že slyším trávu růst a hodně se pletu...
Reagovat
smazaný uživatel
10 let to bylo legální.
Reagovat
fera
to byly v 70. letech anabolický steroidy taky a dnes je za ně doživotní distanc. Ona měla ten test pozitivní letos!
Reagovat
smazaný uživatel
Steroidy do toho nepleť. Napsals "jenom 10 let", tak ti říkám, že 10 let to doping nebyl a jedná se o ten jeden měsíc.
Reagovat
fera
myslím, že se přeme o h.... :) doping to byl vždycky, pokud je to přípravek ovlivňující výkonost, což lepší prokrvení a okysličení svalstva ovlivňuje,

jen nebyl zakázán, od letoška zakázán je a ona ho brala,
tak o čem je debata?
Reagovat
smazaný uživatel
Podle tvé definice ale dopují všichni (nebo aspoň 99 %) profesionální sportovci. Všichni užívají doplňky ke zvýšení výkonu nebo urychlení regenerace. Jde jen o to, co je (z jakýchkoli důvodů) dáno na seznam zakázaných látek.
Reagovat
smazaný uživatel
A ihned bych trestal ty hajzliky, kteri cucaji ty divne veci z tub...;D)
...me to trebas vubec nepomaha. A nekdo je po tom cilej jak po kokajnu...
Tuby bych zakazal...a povolil bych decku vina na kurtu;) a pro Gulbise jedno cigaro!

V kazdem pripade:
#Imrightbehindkotoul
Reagovat
fera
nemůžeš přece srovnávat doplňky stravy pro zvýšení výkonu a regenerace, jako jsou ionty, minerály, vitamíny, proteiny atd. s "medikamentem" na lékařský předpis, který je primárně určen k léčení kardiovaskulárních onemocnění. Jiná otázka je, za jakým účelem byl vyvinut, když to bylo v Rusku/Pobaltí :D

ale ta debata je fakt celkem zbytečná, teď zakázán je a Máša měla pozitivní test, sama nepopírá, že ho užívala i letos
Reagovat
smazaný uživatel
A tobe nevadi, ze na seznamu WADY jsou latky, ktere se mohou pouzivat, a brat a muzes je dostat jen v USA?
A vadi ti, ze tam jsou latky, ktere se mohou dostat v tom pobalti a ne jinde? Nejde me ted o politiku, ale jen o princip. Kotoul jen nakopl ten zasadni problem...dopuji, nebo jinak receno pomahaji si s necim skoro vsichni, jde jen o to, co je vic koser...dle seznamu.
Krom toho WADA podle me o tom meldoniu vi prd. Nebot by nenastala komicka situace, ze ted maji problem s tim, jestli je to v tele sportovce zbytkove nebo neni. Kdyby latku dobre znali a udelali to normalne a dali rok, nebo aspon pul od zakazu, aby ten sportovec mel cas se toho prirozene zbavit, bylo by to aspon dle nejaky pravidel. Ikdyz i ty jsou pofiderni...vzhledem k tomu, co na tom seznamu zustava.
Dlasi problem je, ze se vyslovilo nekolik lekaru a vedcu s opacnym nazorem, ze to proste doping neni...neboli jinak receno, pomoct vubec nemusi...a co ted s tim...ze...
Mas ted desitky sportovcu, a musi to nejak resit. U Marie je jen ten problem, ze je z nich tzv. nejvic videt...nejaci zapasnici atd nikoho nezajimaji...
Podle me je v tom tedka slusny maglajz;)
Reagovat
Pedronegro
zajímalo by mě, které jsou to ty látky na seznamu WADA, co se mohou používat, páč jsou z USA, a přitom jsou doping, nějak je tam nemohu najít ....
Reagovat
smazaný uživatel
Meldonium doping je. Byl tak vyvíjen. Skutečnost, že to Rusové zobou ve velkým zcela jasně dokazuje, že to má pozitivní vliv na výkonnost sportovce.
Reagovat
smazaný uživatel
Debata je o tom, že za doping je považováno jenom to, co je na tom jejich seznamu. A jestli to Masha brala letos v lednu nebo loni v prosinci, to se taky úplně přesně neví...
Reagovat
Pedronegro
tak ty bys to "nevěděl" i kdyby to žrala před tebou ještě včera :), doporučuji poslechnout si znovu tu tiskovku, i když u tebe je to stejně marnost :)
Reagovat
lars
natahujout nebot se asi jeste nedohodli na vyssi uplatku :))
Reagovat
smazaný uživatel
"Ta rozhodla, že nebude postihovat sportovce, pokud měli při pozitivním test na meldonium při kontrole provedené před 1. březnem v těle maximálně jeden mikrogram na mililitr moči."

Hm tak to je dobré toto.....hvězda chycena jak bere doping a šup...upravíme pravidla :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodujou prachy. Podívej se na cyklistiku a objevení motorů jednoduchýma kamerami s termovizí ze strany novinářů. Cyklistická organizace to nemá zájem řešit, jinka by byl chyce Froom, Contador atd..největší hvězdy
Reagovat
Tornes
Zase - ti novináři něco objevili, to ano. Ale neobjevili nic průkazného, co by obstálo podrobnějšímu zkoumání. Žádný nezvratný důkaz. A bez nich nemůžeš dělat vůbec nic.
Reagovat
Tornes
Hele sleduješ to aspoň trochu? Znáš to odůvodnění? Víš například, že tahle citace je dost nepřesná a zavádějící? Strašně lehce se směje a kritizuje, získávat fakta je složitější.
Reagovat
Haitik
+1
Reagovat
smazaný uživatel
To vypadá ve Wimblu na jasnou odpočatou favoritku
Reagovat
FulnekUltras
která už zcela bez rámusu (i vlastního) ;) dojde aspoň de sf... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To asi ne hele.
Reagovat
smazaný uživatel
Další co "vynechá" olympiádu :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist