Končím, zažertovala Clijstersová. A oznámila program na příští rok

24. 9. 2009, 14:00
Aktuality 4
Bývalá světová jednička a vítězka letošního US Open Kim Clijstersová dnes oznámila svůj program na rok 2010. Belgičanka se objeví možná až na šestnácti turnajích, mimo jiné i na všech čtyřech grandslamových.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

"Snažím se cestování co nejlíp rozložit. Nejdůležitější je, aby to šlo skloubit s rodinou," řekla šestadvacetiletá Clijstersová.

Předtím stihla novináře lehce vylekat, když tiskovou konferenci začala oznámením: "Jsem tady, abych oznámila, že končím svoji druhou kariéru." Vzápětí ale s úsměvem na rtech dodala: "Jen vtipkuji."

'Být světová jednička není mým cílem'
Vítězka nedávného US Open se letos objeví už jen na jediném podniku WTA, příští měsíc v Lucemburku. Novou sezónu pak začne v australském Brisbane, po kterém ji čeká Australian Open.

Bývalá světová jednička, která se po svém comebacku rychle vyšvihla do první dvacítky světového žebříčku, chce hrát dokonce i zápas Fed Cupu, kvůli kterému Belgičanky v únoru pocestují do Polska. Poté ji čekají turnaje ve Spojených státech, Roland Garros a Wimbledon. V říjnu pak Clijstersová pocestuje do Pekingu a Dauhá.

Celkem tak má Clijstersová už nyní naplánovaných 12 turnajů na čtyřech kontinentech a další tři nebo čtyři by mohla oznámit později.

"Člověk to musí plánovat víc, než před pár lety," přiznala matka dcery Jady Ellie, které ještě nejsou ani dva roky. "Musela jsem vynechat hodně turnajů, na kterých jsem hrávala, když jsem nebyla matkou. Bylo na mně říct, jak dlouho chci cestovat, kam ano a kam ne. Cílem momentálně není pozice světové jedničky, i když by to bylo krásné, ale chci uspět na grandslamech," uvedla Belgičanka.

A kdy skutečně ukončí svoji druhou kariéru? Stejně jako Justine Heninová v roce 2012? O tom zatím nechce diskutovat a snaží se být rozvážná. "Budu to brát sezonu po sezoně, vždy s ohledem na rodinu, ale nedokážu říci, jestli budu ještě v roce 2012 hrát," řekla.

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jestli bude bojkotovat vysoce bodované turnaje jako teď Tokio a Peking, tak se moc nahoru na žebříčku nedostane. Stačí když několikrát vypadne ještě před SF (jako v srpnu) a bodovou ztrátu už nebude mít kde dohnat. Jenom 15-16 turnajů za rok nehraje nikdo.
Reagovat
skott
Cetl jsi ten clanek? Z neho je snad dostatecne jasne, jake ma priority...
Reagovat
smazaný uživatel
Četl, nejsem pubertál. Ale pro mnohé fandy bude takový přístup zklamáním, už ji pomalu viděli na špici žebříčku před neschopnými ruskými "amatérkami". Chce uspět na grandslamech, ale to chtěla asi vždy. A když kouknu do výsledků, tak to většinou nedopadlo nijak slavně.
Reagovat
smazaný uživatel
Justine si to s koncem kariéry naplánovala podobně, jak Rožer.:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist