Konec parádního závěru sezony. Bejlek v Brazílii ztroskotala ve čtvrtfinále na Mexičance

24. 11. 2023, 21:47
Aktuality 13
WTA 125k FLORIANÓPOLIS - Sára Bejlek (17) uzavřela sezonu povedeným vystoupením na antukových turnajích WTA 125k v Jižní Americe s bilancí sedmi výher a jedné porážky. Po životním triumfu v chilské Colině našla přemožitelku ve čtvrtfinále v brazilském Florianópolisu, kde česká teenagerka v osmém zápasu během deseti dnů nenašla síly a recept na Mexičanku Renatu Zarazúaovou (26) a prohrála dvakrát 3:6.
Profily hráčů
Sára Bejlek (© Profimedia)

Bejlek – Zarazúaová 3:6, 3:6

Sára Bejlek se už během loňského roku vyšplhala do TOP 200 a zajistila si místo v kvalifikacích grandslamů. Letos svou pozici ve druhé světové stovce nejenže obhájila, ale ještě více ji upevnila a v závěru roku dokonce výrazně vylepšila.

Sedmnáctiletá Češka hrající levou rukou vyhrála dva turnaje ITF, sbírku trofejí rozšířila na šest a v posledních dvou týdnech napsala úspěšnou tečku za sezonou na dvou antukových turnajích WTA 125k v Jižní Americe.

Až dosud na akcích této kategorie vyhrála jen dvě utkání, na druhé straně zeměkoule ale porazila sedm z osmi soupeřek. Šest z nich bylo žebříčkově lépe postavených, připsala si skalpy finalistky Roland Garros 2012 a bývalé světové pětky Sary Erraniové z Itálie či semifinalistky Roland Garros 2020 Nadii Podoroské z Argentiny, proti které zaznamenala svůj druhý skalp hráčky TOP 100.

Po zisku nejcennější trofeje v chilské Colině našla přemožitelku v brazilském Florianópolisu až v celkově osmém utkání, které odehrála během deseti dnů ve dvou různých zemích.

Pouhých 157 centimetrů vysoká rodačka z Hrušovan nad Jevišovkou nestačila na 154. hráčku světa Renatu Zarazúaovou. Proti o devět let starší Mexičance odvrátila pouze jeden ze sedmi brejkbolů a po necelé hodině a půl prohrála 3:6, 3:6. Soupeřce se tak povedla odveta za loňskou třísetovou porážku na turnaji ITF W60 v České Lípě, kde česká teenagerka nakonec triumfovala.

Bejlek přišla o sérii 12 zápasů bez porážky, kterou započala před měsícem triumfem na akci ITF W25 na Sicílii. Skvělý závěr sezony ji ve světovém žebříčku posune nejhůře na 130. místo.

Výsledky turnaje WTA 125k ve Florianópolisu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Kandinsky1
Škoda, že její jízda skončila zrovna na někom takovém, ale i tak to byla paráda
Reagovat
Yonaash
Asi došly síly. Ono hrát zápas téměř každý den během 10 dnů, navíc s jejím pojetím hry, není úplně sranda.
Reagovat
misa
Proč ne Bejlková, když píšete Zarazúaová?
Reagovat
Kandinsky1
Protože deb ilní pravidla ČJ.
Reagovat
lvicek
Tady to podle me neni tak jiste - jsou nejake vyjimky u zahranicnich jmen koncicich na samohlasky, ale presne se v tom nevyznam...
Reagovat
annah
Raducanu taky přejmenovavali na Raducanuovou. Strašně. Jako by to nebylo to samé jako Janů nebo Krejčí.
Reagovat
sojka1
neni to stejne, protoze jde o jinou samohlasku na konci a pro kazdou plati neco jineho... :-)) Zrovna Raducanu jde zkomolit (taky s prechylovanim nesouhlasim, archaismus) na Raducanova i Raducanuova a oboji je podle pravidel spravne. Kdyz se u tech cizich primeni nevi, je podle me tutovka pouzit plny tvar muzskeho priijmeni a nalepit -ova. Proto vznikaji ty prisernosti. Ale co me vzdycky udivi, je, ze se nekdo divi ceskym neprechylenym prijmenim u zen, neuveritelne! Bejlek je Ceska a ma v matrice zapsano Bejlek. Podle v Cesku platneho matricniho zakona. Co chce kdo prechylovat? Co je na tom k diveni? Nechapu!
Reagovat
misa
A jako specialita přichází přechylování některých cizích slovanských jmen, v původním jazyce už jednou přechýlených. Pak vzniká např. Potapovová.
Reagovat
sojka1
a pritom by melo byt Potapovaova... :-)) ne, ono je to prece podle zneni v pravidlech spravne: plne muzske prijmeni, takze Potapov + nase -ova = Potapovova. Bratr Slovan nam asi to vypusteni jeho vlastniho prechyleni odpusti... :-))
Reagovat
annah
Mně připadá, že se tomu nikdo nediví, ale že to dává jako příklad: Když může být česká Bejlek, proč té Raducanu přilepovat -ová... Já vím, že je to asi podle Pravidel, ale vypadá to příšerně.
U jména cizí hráčky, které na první "český" pohled vypadá "mužsky" - třeba Hunter - mi přídavek -ová zase tak strašný nepřipadá. Protože se pak to jméno dá skloňovat, což čeština potřebuje (na rozdíl od příjmení končících na samohlásku - Janů, Janků, Matušů, Krejčí - která neskloňuje).
Reagovat
sojka1
ale ten priklad vubec nesedi, ona je Bejlek cesky, uredne, tak proc by s tim mela cestina hybat. Raducanu je cizinka a jmeno je rumunske, takze se cestina muze pekne vyradit.To je spis fakt divnejsi, co pripomina misa, ze potrebujeme prechylit uz jednou v puvodnim jazyce prechylene. Asi holt bratr Slovan zas takovy bracha neni... :-)))
Reagovat
annah
:-)))
Reagovat
tommr
Jednou ta porážka asi přijít musela. Je jen škoda že Sára prohrála s papírově nejslabší soupeřkou kterou v JA měla ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist