Konec singlové premiéry. Sisková v Budapešti vypadla ve druhém kole s kanárem od Podoroské

20. 7. 2023, 12:24
Aktuality 3
WTA BUDAPEŠŤ - Anna Sisková (22) končí při premiéře na turnaji WTA ve druhém kole. Česká kvalifikantka na antuce v Budapešti nestačila na nasazenou Argentinku Nadiu Podoroskou (26), bývalé semifinalistce French Open podlehla po jednoznačném druhém setu 3:6, 0:6. Nicméně dál pokračuje ve čtyřhře s Američankou Jessie Anneyovou, společně postoupily již do semifinále.
Anna Sisková (© Profimedia)

Anna Sisková vyhrála tři menší turnaje ITF, poslední a zároveň nejcennější triumf slavila před dvěma lety na antukové 'pětadvacítce' v peruánském Peru. Ve světovém žebříčku byla nejvýše na 236. místě, díky čemuž si loni zahrála kvalifikaci Wimbledonu.

Přestože je aktuálně až 377. hráčkou světa, ve čtyřhře letos vyhrála už šest turnajů ITF a atakuje elitní stovku. Společně s Američankou Jessie Aneyovou se tak mohla přihlásit na turnaj WTA v Budapešti, kde o víkendu zkusila štěstí i v kvalifikaci dvouhry a také díky odvrácení pěti mečbolů v ní byla úspěšná.

Dvaadvacetiletá Češka si tak na druhý pokus zajistila premiéru v hlavní soutěži a debut si v úterý osladila vítězstvím 6:3, 6:0 nad bývalou 67. hráčkou světa Jevgenijí Rodinovou.

Zatímco první kolo suverénně zvládla, ve druhém stejným poměrem setů padla. S 80. hráčkou světa Nadiou Podoroskou prohrála 3:6, 0:6, když ve druhé sadě proti semifinalistce Roland Garros 2020 uhrála pouhé čtyři fiftýny.

Sisková v prvním setu zahrála devět winnerů a udělala stejný počet nevynucených chyb. Smazala i manko brejku a favoritce vzdorovala 50 minut. Ve druhém dějství už ale české tenistce došel dech, netrefila jediný vítězný úder, udělala osm zbytečných chyb a o čtyři roky starší Argentinka ji převálcovala.

Olomoucká rodačka si singlovým vystoupením v Budapešti zajistila šek na 2438 eur (zhruba 60 tisíc Kč) a 30 bodů do žebříčku. V něm by si měla polepšit minimálně o šedesát příček.

Sisková je v semifinále čtyřhry, Malečková vzdala

V maďarské metropoli ale Sisková ještě zůstává, neboť pokračuje v úspěšném tažení ve čtyřhře s Američankou Aneyovou. Ve čtvrtfinále porazily 6:3, 6:2 americké reprezentantky Angela Kuliková a Sabrina Santamariaová a společnou bilanci vylepšily na 14:1. O postup do finále si zahrají s Australankami Darjou Savillevou a Ellen Perezovou.

Blízko postupu mez ikvarteto nejlepších dvojic byly také Miriam Kolodziejová a Jesika Malečková, které vzdaly nadějně rozehrané čtvrtfinále proti polsko-maďarské dvojici Katarzyna Piterová a Fanny Stollárová. České tenistky vedly 7:6 a 5:1, k mečbolu se ale nedostaly a nakonec za stavu 7:6 a 5:4 kvůli zranění Malečkové skrečovaly.

193. hráčka světa Maria Timofejevová, jež v kvalifikaci prohrála právě se Siskovou, si v Budapešti odbývá z pozice lucky losera ještě úspěšnější premiéru na turnaji WTA. Po obratu proti Darje Savilleové dnes devatenáctiletá Ruska deklasovala dvakrát 6:1 krajanku  Dianu Šnaiderovou, jež v prvním kole vyřadila nasazenou jedničku a obhájkyni titulu Bernardu Peraovou, a postoupila do čtvrtfinále. V něm na ni čeká Slovinka Kaja Juvanová.

V maďarské metropoli ji dnes čeká ještě premiérové čtvrtfinále ve čtyřhře.

• WTA 250 BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, antuka, 225.480 eur
čtvrteční výsledky (20. 07. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Podoroská (9-Arg.) - Sisková (ČR) 6:3, 6:0
Timofejevová (-) - Šnaiderová (-) 6:1, 6:1
Avanesjanová (6) - Bondárová (Maď.) 6:3, 6:0
Baindlová (Ukr.) - Tóthová (Maď.) 6:3, 6:1
• Čtřyhra - semifinále •
Sisková/Aneyová (ČR/USA) - Santamariaová/Kulikovová (4-USA) 6:3, 6:2
Piterová/Stollárová (Pol./Maď.) - Kolodziejová/Malečková (ČR) 6:7 (4:7), 4:5 / skreč. K./M.
Článek původně publikován pro Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
Timofeeva kterou Sisková překvapivě vyřadila v kvalifikaci se jako LL dostala už do čtvrtfinále ...
Reagovat
lvicek
Cetla jsem nadpis jako konec singlove kariery a byla jsem trochu prekvapena...
Reagovat
GaelM
Taky smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist