Konečně! Britské noviny oslavují Murrayho

8. 7. 2013, 17:47
Aktuality 2
Wimbledonský triumf Andyho Murrayho dnes zaplnil titulní strany všech britských novin. Deníky s nadšením oslavují svěřence Ivana Lendla, prvního domácího vítěze mužské dvouhry od roku 1936, kdy uspěl Fred Perry. "Konečně," okomentoval letité tenisové čekání Daily Telegraph.
Profily hráčů
Andy Murray na titulní straně

Andy Murray v nedělním finále porazil světovou jedničku Novaka Djokoviče 6-4 7-5 6-4, ale třísetový výsledek podle komentátorů zdaleka neodpovídal bitvě, která se na dvorci odehrávala. "Murray naplnil životní úsilí a vyhrál nezapomenutelné finále, nervydrásající drama, naplněné omračujícím tenisem a většími dějovými zvraty než v thrillerech Alfreda Hitchcocka," napsal Independent.

Deníkům vévodí velké fotografie Murrayho pózujícího se zlatou trofejí, mnohé vyšly se speciální wimbledonskou přílohou. The Times nazvaly šestadvacetiletého skotského šampiona "mužem historie", který ukončil "nejdelší touhu britského sportu". A Daily Mail ho rovnou oslovil šlechtickým titulem Sir.

Na oficiální ocenění ostatně rodák z Dunblane možná nebude muset čekat dlouho. "Myslím, že pozdvihl ducha celé země," řekl deníku Independent britský premiér David Cameron, podle kterého by tenista mohl být pasován na rytíře. "Ocenění se udělují nezávisle, ale neumím si představit někoho, kdo by si ho zasloužil víc."

Na to, že Murrayho úspěch překračuje hranice tenisu, poukázal také bulvární Sun. "Konečně, po 77 letech, patnácti premiérech, třech panovnících... Britský muž vyhrává Wimbledon."

O tom, jak důležité včerejší finále pro Brity bylo, svědčí i čísla televizní stanice BBC, která na ostrovech zápas vysílala. Utkání sledovalo průměrně 12 milionů diváků a ke konci jejich počet vzrostl na krátkou chvíli až na 17,29 milionu. To z wimbledonské bitvy o titul dělá nejsledovanější televizní pořad ve Velké Británii v tomto roce, který jasně předčil i finále soutěže Britain’s Got Talent.

Komentáře

2
Přidat komentář
VlS
článek v mfdes "Jak Ivan udělal z Andyho mistra" . Článek je v dnšní příloze Sport deníku MF Dnes.
Jen výňatek z celostránkového článku:
Na trenérském semináři v Melbourne odpovídal na dotazy takto:
Jestli bych někdy koučoval ženu? Co jste pil člověče? Podívejte se, co to provedlo s těmi, co sedí za Vámi. Když se tázající otočil, viděl Davida Kotyzu a Petra Pálu. Oběma z větší části hlavy zmizely vlasy.
Reagovat
stefankelner
Vsetko sa robilo pre to aby obranar SYSEL vyhral Vibledol ... ano citate dobre Wimbledon v mnohych ociach Vibledol. Novak odflakol zapas, hoci ked zabral, dokazal Murovy otocit z 0:40 na A:40! Cas ukaze neuveritelne GS Fedexa a RG Rafu! Aj tak gratulujem Murovy k titulu, bol naj v tomto 'divnom' turnaji, v konecnom dosledku je to len sport ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist