Konjuhová si v Bělehradu zahraje první finále po čtyřech letech, Badosaová poprvé v kariéře

22. 5. 2021, 15:54
Aktuality 12
WTA BĚLEHRAD - Ana Konjuhová na antuce v Bělehradu zdolala ve dvou tie-breacích Kolumbijku Mariu Camilu Osoriovou a potřetí v kariéře a poprvé od ledna 2017 postoupila do finále podniku WTA. O druhý titul si 23letá Chorvatka zahrála se Španělkou Paulou Badosaovou, která byla ve finále poprvé v kariéře, ale kvůli zranění vzdala.
Ana Konjuhová

Ana Konjuhová se loni v září po roce a půl, během kterého podstoupila už třetí operaci loktu, vrátila na tenisové kurty triumfem na domácím turnaji ITF v Záhřebu. Letos už se 23letá Chorvatka, která byla již jako teenagerka 20. hráčkou světa, postupně vrací i na akce WTA.

Po osmifinále v Miami či čtvrtfinále v Istanbulu si dnes na antuce v Bělehradu zahrála po čtyřech letech semifinále a také v něm přemožitelku nenašla. Konjuhová zdolala po více než dvouhodinovém boji 7-6 7-6 devatenáctiletou Kolumbijku Mariu Camilu Osoriovou, když využila 13 ze 17 brejkbolů a na winnery soupeřku přestřílela 45-20.

Potřetí v kariéře a poprvé od ledna 2017 tak Konjuhová postoupila do finále a bude v něm usilovat o druhý titul. Ten první získala už v červnu 2015 na trávě v Nottinghamu, kde slavila ve svých sedmnácti letech.

Ve finále se Konjuhová střatla ještě dnes večer se stejně starou Paulou Badosaovou. Španělská tenistka hrála semifinále na třetím antukovém turnaji po sobě, počtvrté v sezoně a pošesté v kariéře, ale až nyní po hladké výhře 6-1 6-2 nad Bulharkou Viktorijí Tomovovou se dočkala svého prvního finále na okruhu WTA.

Finálový souboj se nedohrál,  Badosaová získala první titul po skreči Konjuhové. Chorvatka vzdala kvůli bolestem pravé kyčle.

• WTA 250 BĚLEHRAD •
Srbsko, antuka , 235.080 dolarů
sobotní výsledky (22. 05. 2021)
• Dvouhra - finále •
Badosaová (4-Šp.) - Konjuhová (Chorv.) 6-2 2-0 / skreč K.
• Dvouhra - semifinále •
Badosaová (4-Šp.) - Tomovová (Bulh.) 6-1 6-2
Konjuhová (Chorv.) - Osoriová (Kol.) 7-6(6) 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Pavlinka pekne:)
Reagovat
sojka1
:-)
Reagovat
EllNino
Škoda, že musely hrát dva zápasy v jeden den ... ztratilo to glanc

Ale Pavlínka se dočkala premérového titulu, už jsem nedoufal :) A jen výš, obě, moc sympatické a navrch krásné baby :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přesně tak, souhlas se všímsmile Nevím, co si to u sítě povidaly, ale bylo to pěkné. Osorio s Anou taky. Osorio je vůbec sluníčkosmile
Reagovat
sojka1
neco ze zapasu Osorio jsem videla, Anicka ma ciste, nadherne, tvrde udery a Maria se proto nepokousela je pretlacovat, zvolila metodu rtutoviteho rozrusovace a experimentatora a popravde, bylo to velmi tesne, predevsim prvni set mohla klidne uhrat. Nejvic se mi libi, ze si hru porad uziva, ta radost je uplne hmatatelna a moc prima je i jeji neverbalni komunikace se starym Sanchezem, vzdycky mu ukaze tu chybu, predvede, jak to mela hrat a pokyva hlavou... zadna zoufalost, zadne obvinovani, jedeme dal, pekne a predevsim inspirujici, ona vi, "co tam dela".... ;-)
Reagovat
EllNino
Přesně ... Tereza celou antuku například přijala letos s absolutním odporem, jako že já přece neumím hrát na antuce a je to "POMALÝ, HROZNĚ" ...výsledkem je bilance 1:5 na antuce, sražené sebevědomí a před RG nic moc nálada ...

Včera opět postla na IG "učím se hrát na své oblíbené antuce" ... přitom má semifinále Gstaadu a Istanbulu, zdaleka největší úspěchy její dosavední kariéry, právě na antuce ... navíc na ní vyrůstala .... já vím, že je těžké v rozjeté sezóně, kde se jí na betonu opravdu dařilo, přejít na antuku, kterou tolik nemusí ... ale není Medvěděv, aby si mohla dovolit něco "vypouštět", že si to jinde nahraje ...

Je to škoda, poslední 3 prohry byly opravdu těsné, zvlášť ten Bělehrad byla úplně zbytená prohra "hlavou" ....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tenis takovéhle hráčky potřebuje jako sůlsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Dopoledne měla Ana v semifinále i štěstí, odpoledne ve finále chyběla fyzička.
Ať je hlavně fit.
Pěkný ceremoniál a i přes kontumaci oboustranné úsměvysmile
Reagovat
Alien
Co se stalo? Proč se nedohrálo?
Reagovat
smazaný uživatel
Kulhala už včera
Reagovat
Alien
Nesledoval jsem, děkuji!
Reagovat
smazaný uživatel
nevadí, jen info
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist