Konjuhová v Bělehradu poprvé po čtyřech letech postoupila do semifinále turnajů WTA

21. 5. 2021, 12:54
Aktuality 15
WTA BĚLEHRAD - Třiadvacetiletá Ana Konjuhová na antuce v Bělehradu vyřadila nasazenou semifinalistku loňského French Open Nadiu Podoroskou a poprvé od června 2017 postoupila do semifinále turnajů WTA. V něm se bývalá světová dvacítka utká s Marií Camilou Osoriovou a bude útočit na své třetí finále.
Profily hráčů
Ana Konjuhová

Ana Konjuhová se po vleklých problémech s loktem na kurty znovu vrátila loni v září a zatím jí zdraví, které ji trápí celou kariéru, drží. Na začátku letošní sezony se 23leté Chorvatce tolik nedařilo, ale osmifinálovou účastí v Miami svou kariéru znovu nastartovala a postupně se blíží k návratu do elitní stovky žebříčku WTA.

Výrazný posun ve světovém hodnocení si bývalá světová dvacítka zajišťuje v tomto týdnu na antuce v Bělehradu, kde včetně kvalifikace vyhrála už pět zápasů. Po třísetové bitvě s Alison Van Uytvanckovou (6-2 1-6 7-5) v prvním kole hlavní soutěže ve dvou setech přehrála nasazené Julii Putincevovou (6-3 6-4) a Nadiu Podoroskou (6-4 6-3).

Konjuhová dnes proti favorizované Podoroské, senzační semifinalistce loňského French Open, v obou setech prohrávala o brejk, z deseti brejkbolů sedm odvrátila a po hodině a půl proměnila svůj druhý mečbol.

Konjuhovou tak čeká první semifinále na nejvyšším okruhu od června 2017 a útok na třetí kariérní finále, první od ledna 2017 (Auckland). O něj si vítězka travnatého podniku v Nottinghamu z roku 2015 zahraje v souboji s kvalifikantek s Marií Camilou Osoriovou.

Osoriová měla ještě před dvěma měsíci na kontě pouhá dvě vítězství v hlavních soutěžích turnajů WTA. Devatenáctiletá Kolumbijka však senzačně ovládla domácí podnik v Bogotě, dostala se do semifinále v Charlestonu a o finále si zahraje také v Bělehradu, kde si dnešním vítězstvím 6-4 6-2 nad Aljaksandrou Sasnovičovou zajistila debut v elitní stovce žebříčku.

Paula Badosaová si bez ztráty podání poradila 6-2 6-4 s Rebeccou Petersonovou a pošesté v kariéře, počtvrté v letošní sezoně, bude útočit na své premiérové finále na turnajích WTA. O něj si 23letá nasazená Španělka zahraje s lucky loserem Bulharkou Viktorijí Tomovovou, která dnes vyřadila ve třech setech Kanaďanku Leylah Fernandezovou i maďarskou kvalifikantku Reku-Lucu Janiovou.

• WTA 250 BĚLEHRAD •
Srbsko, antuka, 235.238 dolarů
páteční výsledky (21. 5. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Konjuhová (Chorv.) - Podoroská (5-Arg.) 6-4 6-3
Badosaová (4-Šp.) - Petersonová (7-Švéd.) 6-2 6-4
Osoriová (Kol.) - Sasnovičová (Běl.) 6-4 6-2
Tomovová (Bulh.) - Janiová (Maď.) 6-1 2-6 7-5
• Dvouhra - 2. kolo •
Janiová (Maď.) - Kalinská (Rus.) 4-6 6-1 6-3
Tomovová (Bulh.) - Fernandezová (Kan.) 6-3 4-6 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
EllNino
A je to tam, finále :)

Že by si to o titul rozdaly dvě věčné bojovnice se zdravím? :)
Reagovat
com
Ale Peťulka s astmem nehraje smilesmile
Reagovat
EllNino
narozdíl od Laury robson to u Any vypadá, že by se mohla vrátit na místa, kde byla před těmi zraněními ... ale nic nezakřiknout, stále má viditelnou nadváhu, to chce dolů, aby nepřetěžovala tělo ...

I tak je to skoro zázrak :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, super!smile Zajímavá, sympatická hráčkasmile
Reagovat
aape
smile taky z ní mám radost
Reagovat
smazaný uživatel
Aně smile. Je dobrá.
Reagovat
TML
Tak si říkám, že letošní RG možná bude mít zase hodně překvapivé čtvrtfinalistky. A právě u Konjuh a Osorio Serano bych si tipl, že jedna z nich to bude.
Reagovat
sojka1
to nevim, ale "jednorazova hvezdicka z Bogoty" Osorio ted s prehledem vyprovodila Sasu Sasnovich... sice na antuce, ale stale pekny vysledek, hlavne, nadseni, bojovnost... :-)
Reagovat
sojka1
na Anicce si asi ted jeste vylame zuby, ale gratulace ke vstupu mezi tenisovou elitu, stovka prave otevrela pro Marusku Kamilku svoji naruc... :-))
Reagovat
lvicek
Jj, zrovna jsem chtela napsat, ze jsem o ni poprve slysela, kdyz porazila Terku v Bogote a od ty doby jede jak blesk!
Reagovat
TML
Uá to přeju oběma, takže klidně ať se na RG dostanou co nejdál. Zítra ale samozřejmě fandím více Aničce smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile já taky
Reagovat
Tomas_Smid_fan
neviděl jsem, ale výsledkem mě mile překvapilasmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hrdá Kolumbijkasmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Osorio potřebuje ještě dozrát. QF na RG by bylo určitě hodně nad plán a moc reálně to nevidím. Ani nevím, jestli bude rozdíl, když bude nebo nebude hrát kvaldu. Ale sympatická mi samozřejmě z různých důvodů je.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist