Kontaveitová, Bencicová i Mertensová v Petrohradu začaly třísetovou výhrou

7. 2. 2022, 21:17
Aktuality 12
WTA PETROHRAD - Čtyřmi zápasy dnes v Petrohradu začal halový turnaj WTA 500 a všechny musely do třetího setu. Své duely nakonec zvládly nasazené hráčky Anett Kontaveitová, Belinda Bencicová a Elise Mertensová, které ve druhém kole doplnila domácí Jekatěrina Alexandrovová.
Anett Kontaveitová (© AFP)

Finalistka loňského Turnaje mistrů Anett Kontaveitová první zápas od lednového Australian Open, na kterém vypadla nečekaně už ve druhém kole s dánskou teenagerkou Clare Tausonovou, zvládla. Při svém debutu v Petrohradu porazila 6-3 1-6 6-3 Švýcarku Jil Teichmannovou a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 3-0

Ve druhém kole se druhá nasazená Estonka utká s Češkou Markétou Vondroušovou, nebo Rumunkou Soranou Cirsteaovou.

Pátá nasazená Belinda Bencicová ve večerním bitvě udolala 6-2 4-6 7-6 domácí Veroniku Kuděrmetovovu, přestože ve třetím setu prohrávala 0-3, a ve vzájemné bilanci se poprvé ujala vedení (
4-3).

O postup do čtvrtfinále se švýcarská finalistka z roku 2016 utká se Slovinkou Kajou Juvanovou, nebo Belgičankou Alison Van Uytvanckovou.




Z českých tenistek v Petrohradu startují kromě Vondroušové také šampionka z roku 2018 Petra Kvitová, kterou v prvním kole vyzve Němka Jule Niemeierová, a Tereza Martincová, jež začne proti domácí veteránce Věře Zvonarevové. Nasazenou jedničkou je Řekyně Maria Sakkariová.

• WTA 500 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 703.580 dolarů
pondělní výsledky (07. 02. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kontaveitová (2-Est.) - Teichmannová (Švýc.) 6-3 1-6 6-3
Bencicová (5-Švýc.) - Kuděrmětovová (Rus.) 6-2 4-6 7-6(5)
Mertensová (8-Belg.) - Cornetová (Fr.) 3-6 6-2 6-4
Alexandrovová (Rus.) - Giorgiová (It.) 6-2 1-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
smile sice nemohla trefit kurt, ale dokázala to.
Zdrástvujtěsmile
Reagovat
Blondie
Je mi jasné, že hrála proti tenistce druhé stovky, ale OMG, konečně zase Petra! Už jsem se bála, že ji takhle hrát neuvidím :-)

Esa, dobrý servis, agresivita, čáry, dobrá rozhodnutí, odvážná hra, očividně dobré naladění smile chyby sice byly, ale nebyly takového toho zoufalého typu, jaké produkovala poslední dobou. Ufff :)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
dadaft
Doufám, že Petra začne úspěšnější sérii než byl začátek sezóny, jak hala v Petrohradu, tak turnaje v Arábii by ji měly sedět...

Markéta hodně těžký los.

Jinak petrohradský kurt vypadá rychlostí tak akorát na zajímavé zápasy, třeba včera druhý a třetí set Cornet - Mertens, to byla paráda na koukání.
Reagovat
dadaft
Petra první set s přehledem smile
Reagovat
smazaný uživatel
spasíbasmilesmile
Reagovat
tommr
Petra začíná zítra ráno proti německý kvalifikantce Niemeierový. Teoreticky by to měla být jasná záležitost, ale známe Petru ... smile
Reagovat
com
jojo zname smile
Reagovat
Blondie
smile

Kdy zase bude hrát Karolínka? Letos to bude zajímavý rok :-) myslím, že až v Americe?
Reagovat
smazaný uživatel
Kadlička to zvládnesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasko jede jako vítr.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist