Kopřiva v indickém Púne prošel podruhé v kariéře kvalifikací turnaje ATP

31. 1. 2022, 10:41
Aktuality 6
ATP PÚNE - Vít Kopřiva si podruhé v kariéře zahraje hlavní soutěž na turnaji ATP. 24letý Čech prošel kvalifikací v indickém Púne, kde dnes v závěrečném druhém kole po obratu zdolal 6-7 6-3 7-5 Turka Altuga Celikbileka.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva si v úvodu sezony zahrál čtvrtfinále na challengeru v australském Bendigu a následně si odbyl premiéru v kvalifikaci Australian Open, ve které vypadl v 2. kole.

Nyní zkouší štěstí v indickém Púne, kde se popáté v kariéře představil v kvalifikaci na hlavním okruhu ATP a podruhé se prodral do hlavní soutěže. Přejít musel přes dva soupeře. 

Včera 24letý Čech bez potíží potvrdil roli favorita proti domácímu Manishi Sureshkumarovi a dnes zvládl těžký souboj s žebříčkově lépe postaveným soupeřem Altugem Celikbilekem. O rok staršího Turka, aktuálně 161. hráče světa, zdolal po dvou a půl hodinách hry 6-7 6-3 7-5.

193. muž světového žebříčku Kopřiva v zápase pouze jednou čelil brejkbolu, jenže ho neodvrátil a prohrával 6-7 a 0-2. Sám pak ale využil všechny tři šance na brejk a Celikbileka, kterému jen těsně uniklo přímé nasazení do hlavní soutěže, v prvním vzájemném duelu zdolal.

Poprvé si Kopřiva zahrál hlavní soutěž podniku ATP loni v červenci na antuce ve Gstaadu a také díky senzačnímu skalpu tehdejší světové desítky Denise Shapovalova se dostal až do semifinále.

V Indii se v prvním kole utká s dalším Turkem Cemem Ilkelem (h2h 2-1), kterého porazil na začátku roku v Austrálii.

Jozef Kovalík podlehl po více než tříhodinovém boji 7-6 2-6 5-7 domácímu Yukimu Bhambrimu a ani na třetí pokus se nedočkal první letošní výhry.

Titul z roku 2020 (loni se kvůli covidu nehrálo) bude obhajovat Jiří Veselý. Čtvrtý nasazený Čech má v prvním kole volný los a čeká na vítěze utkání mezi Rakušanem Dennisem Novakem a Španělem Bernabem Zapatou.

Nejvýše nasazenými jsou světová patnáctka Rus Aslan Karacev a Italové ze sedmé světové desítky Lorenzo Musetti a Gianluca Mager.

• ATP 250 PÚNE •
Indie, tv. povrch, 430.530 dolarů
pondělní výsledky (31. 01. 2022)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Kopřiva (8-ČR) - Celikbilek (1-Tur.) 6-7(4) 6-3 7-5
• Dvouhra - 1. kolo •
Albot (Mold.) - Gaio (It.) 6-3 7-6(3)
Halys (Fr.) - Berankis (7-Lit.) 6-1 6-2
Bhambri (Indie) - Kovalík (SR) 6-7(10) 6-2 7-5
Altmaier (Něm.) - Gunnesváran (Indie) 7-6(5) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Ela-fon-isi
Blahopřání!
Ilkela jsem viděla loni, když porazil někoho z našich, tuším Macháče a hrál moc dobře. Hodně štěstí!
Reagovat
EllNino
Dal to :)
Reagovat
Mony
ve finále kvaldy US open Lehečku, ne?
Reagovat
Ela-fon-isi
Ano, to bylo ono!
Reagovat
jurasekh
Skvěle, Vítku! Jen tak dál, ať ukážeš, že ten Šapovalov (a Ymer) vloni nebyl náhodasmilesmile
Reagovat
Dobry-den
Dobrý výběr turnajů, ne každému se chce letět do Indie, tak snad z toho něco kápne. Los pro první kolo je hratelný. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist