Kopřiva v Kitzbühelu na výhry z kvalifikace nenavázal, letos i posedmé končí v prvním kole

22. 7., 18:25
Aktuality 3
ATP KITZBÜHEL - Vít Kopřiva (26) na antukovém turnaji ATP 250 v Kitzbühelu na dvě třísetové výhry z kvalifikace stejně jako při svém jediném předchozím startu v roce 2022 nenavázal a dál čeká na první letošní výhru na okruhu ATP. V Rakousku podlehl 6:7, 3:6 dvojnásobnému semifinalistovi Laslu Djeremu (29) ze Srbska.
Profily hráčů
Vít Kopřiva (© Profimedia)

Djere – Kopřiva 7:6, 6:3

Vít Kopřiva před třemi lety na antuce ve Gstaadu při debutu na turnaji ATP skolil světovou desítku Denise Shapovalova a došel až do semifinále. Úvodní zápas v hlavní soutěži pak vyhrál i v Puné 2022 a Marrákeši 2022, od té doby ale na výhru už přes dva roky čeká.

Již osmý neúspěšný start v řadě, z toho sedmý v této sezoně, si šestadvacetiletý Čech připsal na antuce v rakouském Kitzbühelu. I když si stejně jako před dvěma lety zvedl sebevědomí a dostal se do zápasového rytmu třísetovými výhrami v kvalifikaci, proti papírovému favoritovi neuspěl.

113. hráč světa v nadmořské výšce 760 metrů pod horským vrcholem Hahnenkamm nestačil na Lasla Djereho. O tři roky staršímu Srbovi ze šesté světové desítky podlehl v prvním vzájemném duelu 6:7, 3:6.

Statistiky zápasu Laslo Djere – Vít KopřivaStatistiky zápasu Laslo Djere – Vít Kopřiva (@ Livesport)

Kopřiva v úvodu dvakrát smazal manko brejku a měl brejkbol na 5:3. Ten ale nevyužil, v tie-breaku neudržel vedení 4:1 a vyrovnanou sadu ztratil. Ve druhém dějství už recept na soupeřův servis nenašel a dál marně sní o premiérovém posunu do TOP 100.

Titul obhajuje Báez

Roli nasazené jedničky v Kitzbühelu plní nasazená jednička Sebastián Báez z Argentiny. Jeho největšími konkurenty jsou krajan Tomás Martín Etcheverry, Chilan Alejandro Tabilo a Španěl Pedro Martínez.

Rozlučku s turnajem si užije domácí šampion z roku 2019 Dominic Thiem, jenž hraje poslední sezonu. Ve druhém kole může vyzvat v repríze loňského finále Báeze.

Výsledky turnaje ATP 250 v Kitzbühelu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Trojchyba_Mat
Škoda, ten první set byl blízko a bůhví, jak by to pak vypadalo. Ostudu neudělal a jede se dál
Reagovat
darek.vrana
Dvojchyba za stavu 5:3 v tb, to zamrzí...
Reagovat
turista
Kopřiva tak minimálně chyboval, že je zvláštní, že nakonec nevyhrál. Soupeř přehršle winnerů nezahrál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist