Kopřiva začal vítězně i challenger v Peru, poradil si s Chilanem Mallou

23. 11. 2020, 19:43
Aktuality 5
CHALLENGER LIMA - Vít Kopřiva vstoupil výhrou i do svého druhého antukového challengeru v Jižní Americe. V peruánské Limě si na úvod poradil 6-2 6-3 s Chilanem Bastianem Mallou.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva ukončuje sezonu startem na třech antukových challengerech v Jižní Americe. Minulý týden v ekvádorském Guayaquilu vypadl ve druhém kole po třísetové porážce s nasazeným Portugalcem Pedrem Sousou a dnes zvládl svůj úvodní zápas i v peruánské Limě.  

Třiadvacetiletý Čech v prvním kole potvrdil roli favorita proti Chilanovi Bastianu Mallovi. I když si třikrát neudržel servis, měl zápas pod kontrolou a za hodinu a 20 minut zvítězil 6-2 6-3.

O své čtvrté challengerové čtvrtfinále, kterým by vyrovnal své maximum a pravděpodobně by mu i zajistilo premiérový posun do Top 300, si mohl zahrát tnovu po třech týdnech se čtvrtým nasazeným Španělem Jaumem Munarem, ten se ale před svým prvním zápasem z turnaje odhlásil. 

Kopřiva tak čeká na vítěze duelu mezi
Nizozemcem Jesperem De Jongem a americkým lucky loserem Collinem Altamiranem. 

Po Ekvádoru a Peru ukončí
svěřenec Jaroslava Pospíšila svůj trip po Jižní Americe v Brazílii, kde ho příští týden čeká challenger v Campinasu.

První výhru na challengeru si v Limě připsal 23letý Ukrajinec Vitalij Sačko, jenž od osmi let žije v Česku a má zažádáno o české občanství. V hlavní soutěži uspěl na třetí pokus, když po odvrácení dvou mečbolů zdolal 3-6 6-1 7-6 Argentince Facunda Bagnise (125. v ATP) a připsal si svůj nejcennější skalp.

Ve druhém kole 496. hráč světa Sačko vyzve dalšího Argentince Juana Manuela Cerundola.

Svůj první zápas po 11měsíčním trestu za doping odehrál bývalý 38. hráč světa Nicolas Jarry. Na kurty se však 25letý Chilan vrátil porážkou, když v Limě podlehl 2-6 6-2 2-6 domácímu Nicolasi Alvarezovi, s nímž je přihlášen ještě do čtyřhry.



Nejvýše nasazenými jsou Argentinec Federico Coria, Španěl Roberto Carballés a Slovák Andrej Martin. Na titul z Guayaquilu se pokusí navázat Francisco Cerundolo z Argentiny.

• CHALLENGER LIMA •
Peru, antuka, 52.080 dolarů
pondělní výsledky (23. 11. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kopřiva (ČR) - Malla (Chile) 6-2 6-3
Sačko (Ukr.) - Fagnis (6-Arg.) 3-6 6-1 7-6(5)
Galán (7-Kol.) - Velotti (Arg.) 6-3 6-1
Alvarez (Per.) - Jarry (Chile 6-2 2-6 6-2
Olivo (Arg.) - Panta (Per.) 6-4 6-1
Barrios (Chile) - Lama (Chile) 7-6(2) 3-6 6-2
J. M. Cerundolo (Arg.) - Huertas del Pino (Per.) 6-4 7-5

Cervantes (Šp.) - Leite (Braz.) 6-2 6-7(4) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Kanar
Dobře Kopřifka!! Vždy si říkám, že nejhorší je jet někam přes půl světa a nechat se vyklepnout v prvním kole. Kámoš mi říkal:"Kluk dělal judo. Jeli jsme na druhej konec republiky. Tam čekali přes 3 hoďky na zápas. Když sme se dočkali, kluk ležel za 5 vteřin na lopatkách. A jeli jsme zas dom. Celou cestu sem ho ještě musel chválit jak byl dobrej." smile Takovej je někdy sport.smile
Reagovat
FulnekUltras
;-)))))
Reagovat
peek
To si tam mohli udělat taky nějakej vejlet. Kopřiva se podívá do Ekvádoru, Peru a Brazílie. To už za to stojí.
Reagovat
Gulbis
Chtěls napsat podivá se na letiště a kurty v Ekvádoru, Peru a Brazílii...smile
Reagovat
Hector.Salamanca
Jo no, zrovna teď to fakt na velký výletování nebude, ne že by ta profi šňůra byla i v normálních časech. Ale někteří tenisti z nižších pater, které sleduju na soc. sítích, z toho zas asi trochu té turistiky u moře mají - trochu mi to vysvětlilo, proč to někomu ještě stojí za to, zkoušet se před třicítkou prodírat na Futurech. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist