Kopřivovi se povedl finálový reparát ve Štětíně. Na challengerech triumfoval počtvrté

15. 9., 14:14
Aktuality 22
ATP CHALLENGER ŠTĚTÍN - Vít Kopřiva (27) prohrál loni finále na challengeru v polském Štětíně, ale v letošním roce v souboji o titul ve stejném dějišti uspěl. Rodák z Bílovce, který měl být původně v tomto týdnu součástí daviscupového týmu, porazil 7:5, 6:2 nenasazeného Andreu Pellegrina (27) z Itálie a získal svou čtvrtou trofej z challengerů, první po roce.
Profily hráčů
Vít Kopřiva se dočkal prvního triumfu na challengerech po roce (© ČTK / imago sportfotodienst / KRZYSZTOF CICHOMSKI)

Pellegrino – Kopřiva 5:7, 2:6

Vít Kopřiva měl být původně v tomto týdnu členem českého daviscupového týmu ve skupinové fázi finálového turnaje ve španělské Valencii. Kapitán Jaroslav Navrátil ale jeho nominaci zrušil a rodák z Bílovce tak mohl místo toho obhajovat finále na větším challengeru v polském Štětíně.

Loni v něm prohrál s Federicem Coríou, proti němuž přežil v sobotním semifinále aktuálního ročníku více než tříhodinovou bitvu a také celkem pět mečbolů. V letošním finále potkal momentálně 175. hráče světa Andreu Pellegrina a finálový reparát úspěšně složil.

V úvodní sadě dvakrát neuhájil náskok brejku, ale znovu šel do vedení po skončení 11. hry a na druhý pokus set dopodával. Ve druhém dějství odvrátil všechny tři brejkbolové hrozby, dvě z nich v závěrečném gamu, a po bezmála dvou hodinách boje se mohl radovat.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Kopřiva, jenž se v posledních letech pohybuje ve druhé stovce žebříčku a letos se poprvé kvalifikoval na grandslamové scéně, slaví svůj čtvrtý kariérní triumf na challengerech. Předloni kraloval v Prostějově a po loňských triumfech na této úrovni v italské Veroně a rakouském Tullnu měl na dosah debut v elitní stovce pořadí, který mu stále uniká.

Nyní 143. muž pořadí si vzhledem k obhajobě loňských finálových bodů po prvenství ve Štětíně příliš nepolepší. Nejlépe bude ve světovém hodnocení na 132. místě. V příštím týdnu by měl startovat na challengeru v Rakousku a na přelomu září a října má v plánu challenger v Portugalsku.

Výsledky challengeru ve Štětíně

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Klenot_mezi_muzi
To je fakt uspech vyhrat nejaky challenger. Kolik techto prestiznich turnaju vyhral napr. Djokovic?
Reagovat
jackiec
Víc jak kopřiva
Reagovat
Dobry-den
Gratulace. Vítka teď určitě děsně mrzí, že nemohl hrát DC.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
turista
Velká gratulace pro Vitka Kopřivu! Přeji mu aby se zabydlel na hlavních turnajích a na challengerové úspěchy tam navázal.
Reagovat
Trojchyba_Mat
Reagovat
Blondie
Reagovat
jackiec
Navěky antukový challengerista bez šance na top 100 a ATP turnaje.
Reagovat
Blondie
Mě vždycky fascinuje mentální naladění lidí, kteří tyhle věcí vždycky SPĚCHAJÍ napsat pod článek o cizím úspěchu.
Reagovat
jurasekh
Souhlasím, tohle mohou napsat jen zakomplexovaní ubožáci, kteří zpravidla sami neumí nic!
Reagovat
jackiec
Holt pravda bolí, až kopyto kopřiva bude hrát ATP turnaje a bude v top 100, rád se omluvím, což se nestane, páč na to nemá ani hru ani hlavu, ale klidně oslavujte druhořadý úspěch z podřadných challengerů.
Reagovat
darek.vrana
To si budu pamatovat . Aby ses nedivil, letos to sice neklaplo, ale teď si zas dělá pěkný bodový polštář na celou příští sezónu, takže věřím, že tu stovku dá.
Reagovat
jackiec
ano, na nějaký týden možná, ale dlouhodobě se v ní udržet nemá šanci, umí hrát pouze druhořadé turnaje na antuce, nemá žádné tenisové zbraně a s takovým pinkáním nemá ve stovce co pohledávat.
Reagovat
jurasekh
A umíš tedy něco kromě vysmívání a pomlouvání ty, chudáku? Jsi v něčem stý na světě? Asi ne, jelikož takové kecy mohou mít jen žvanilové a neumětelové
Reagovat
jackiec
stý nebyl a nikdy nebude
Reagovat
darek.vrana
Vsadíš se?
Reagovat
Mony
125 bodů jako základ do skoro celé pristi sezóny, to bych si tedy prisadil spíš k Vránovi
Reagovat
Mony
Tyhle body na konci sezóny mají větší cenu, než ty arabské nebo americké z jara, které se před velkými GS v létě odečtou
Reagovat
makro99
stejný sázky tu probíhaly letos na jaře... a jak přišla "nejsilnější" antuka, kde už to prostě muselo vyjít, tak úplně zdřevěněl... až když hrozba stovky opadla, tak se na konci sezony uvolnil teď a 125 bodů, víc jak za celou antukovou sezonu dohromady
podobně vloni...
Reagovat
jurasekh
To je ale ubohé!!! Umíš něco?
Reagovat
karlosray
Pekna hra
Reagovat
Mony
Ve 2. setu jasně lepší, to se ve finále největších challengerů nestává
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist