Korda vedl 5-2 a dvakrát podával na vítězství. Nadal přesto vyhrál i 16. zápas sezony

13. 3. 2022, 08:17
Aktuality 58
ATP INDIAN WELLS - Rafael Nadal vyhrál i 16. zápas v sezoně 2022. Na úvod turnaje Masters 1000 v Indian Wells ale měl namále, domácího Sebastiana Kordu zdolal 6-2 1-6 7-6, přestože ve třetím setu prohrával 2-5 a americký mladík měl dvakrát šanci ukončit utkání při svém servisu. Ve 3. kole se trojnásobný španělský šampion střetne s Britem Danielem Evansem.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal letos odehrál tři turnaje a všechny vyhrál. Triumfoval na podniku ATP 250 v Melbourne, na Australian Open získal rekordní 21. grandslamový titul a před necelými dvěma týdny ovládl i akci ATP 500 v Acapulcu. 

Na začátku žádné sezony nevyhrál víc jak 11 zápasů v řadě, ale letos má na kontě už 16 vítězství. To poslední přidal v sobotu na úvod turnaje Masters 1000 v Indian Wells, kde po dvou a půl hodinách boje udolal 6-2 1-6 7-6 domácího Sebastiana Kordu

Zpočátku to vypadalo na rychlý zápas. Nadal v prvních čtyřech gamech ztratil jen pět míčků a snadno získal první set. Jenže ve druhé sadě zcela vypadl z tempa. Trefil pouze 2 vítězné údery, spáchal 15 nevynucených chyb a rozhodnout musel třetí set. 

Také v něm Nadal dlouho tahal za kratší konec. Po čtyřech ztracených gamech v řadě prohrával 2-5 s mankem dvou brejků. Dvakrát se ocitl dva míčky od první letošní porážky, Korda dvakrát podával na první skalp hráče Top 8. Zkušený Španěl ale nakonec strhl vítězství na svou stranu.

"Měl jsem velké štěstí. Sebastian hrál fantasticky a je mi ho trochu líto, protože by si zasloužil vyhrát. Já dnes odehrál zřejmě nejhorší zápas v sezóně. Ale i když už jsem si myslel, že jsem blízko porážky, neznamená to, že to nebudu dál zkoušet a bojovat,"  komentoval 35letý Nadal.

"Začal hrát jinak. Posunul se blíž k základní čáře, změnil taktiku. Ale hlavně já nezahrál dobré gamy a on toho využil," litoval jednadvacetiletý Korda, syn bývalého českého tenisty Petra Kordy.

Nadal, šampion z let 2007, 2009 a 2013, se ve třetím kole utká s Danielem Evansem. S britským tenistou, který smetl 6-2 6-0 Argentince Federica Coriu, vyhrál oba vzájemné duely ve dvou setech.



Za obhajobou svého nejcennější triumfu vykročil Cameron Norrie, jenž přehrál dvakrát 6-3 Španěla Pedra Martíneze. Ve třetím kole se 26letý Brit utká v repríze loňského nečekaného finále s Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim (h2h 2-0), jenž postoupil bez boje přes Itala Fabia Fogniniho.

Na úvodní výhru se překvapivě nadřel Řek Stefanos Tsitsipas. Domácího Jacka Socka zdolal 7-6 4-6 7-6, přestože nevyužil ani jeden z pěti brejkbolů a v rozhodujícím tie-breaku prohrával 3-5. Ve třetím kole na světovou pětku čeká další Američan Jenson Brooksby (h2h 0-0).

Velkou bitvu svedl také Roberto Bautista, i když 6-2 a 3-0 s dvěma brejky v zádech. Domácího J. J. Wolfa nakonec udolal až po odvrácení dvou mečbolů při servisu soupeře a třech a čtvrt hodinách boje 6-2 6-7 7-6.

O osmifinále, kterým by na BNP Paribas Open vyrovnal své maximum z roku 2014, se 33letý Španěl Bautista utká s o 15 let mladším krajanem Carlosem Alcarazem (h2h 0-0). Ten si poradil dvakrát 6-3 s Američanem Mackenziem McDonaldem.

V prvním zápase v roli světové jedničky nezaváhal Daniil Medveděv, který vyřadil jediného českého zástupce Tomáše Macháče.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 9.554.920 dolarů
sobotní výsledky (12. 03. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Medveděv (1) - Macháč (ČR) 6-3 6-2
Nadal (4-Šp.) - Korda (USA) 6-2 1-6 7-6(3)
Tsitsipas (5-Řec.) - Sock (USA) 7-6(5) 3-6 7-6(5)
Ruud (8-Nor.) - Eubanks (USA) 7-6(5) 6-2
Sinner (10-It.) - Djere (Srb.) 6-3 6-3
Norrie (12-Brit.) - Martínez (Šp.) 6-3 6-3
Shapovalov (13-Kan.) - Davidovich (Šp.) 4-6 6-4 6-2
Bautista (15-Šp.) - Wolf (USA) 6-3 6-7(3) 7-6(5)
Opelka (17-USA) - Musetti (It.) 6-1 6-4
Basilašvili (18-Gruz.) - Fognini (It.) bez boje
Alcaraz (19-Šp.) - McDonald (USA) 6-3 6-3
Bonzi (Fr.) - Sonego (21-It.) 6-3 6-4
Brooksby (USA) - Chačanov (25) 6-0 6-3
Monfils (26-Fr.) - Krajinovič (Srb.) 6-3 6-4
Evans (27-Brit.) - Coria (Arg.) 6-2 6-0
Kyrgios (Austr.) - Delbonis (32-Arg.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

58
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Botič podemlel FAA, hmm slušný počinsmile
Reagovat
Alien
Dobrý večer, malinko odbočím. Prosím vás, zdá se mi to, anebo už několik dnů neběží Tennis Live Stream Online? Děkuji. Já zatím neviděl vůbec nic!
Reagovat
Dobry-den
Ano, pouze se Vám to zdá.

Dobrou-noc.
Reagovat
Alien
Mně to na uložené adrese opravdu nejede! Děkuji, zítra zavolám servis! Škoda dneska opět bez tenisu!
Reagovat
Pe3k
http://sw.freestreams-live1.com/tennis-live-stream4/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bohužel je to tak, nejspolehlivější zdroj streamů nefunguje ani mně. Nicméně stejné streamy se dají najít i jinde. Včera jsem našel jeden s velmi kvalitním obrazem a dneska už vede jinam.
Stále ještě např. funguje stopstreamtv.net
Reagovat
Alien
Chlapi děkuju! Zkusím.
Reagovat
stefankelner
H. t. t. p. :. /. /. f. b.. freestreams-live1.com/tennis-live-stream4/
Reagovat
SwissMaestro
Jeho názory a celkově povahu moc rád nemám. Tenisově to je však velký pán :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Díky smile, alespoň někdo, člověk by si myslel, že by měl podle některých chodit kanály jen proto, že má radost z toho, že se mu podařilo otočit ztracený zápas.
Reagovat
JohnB
Předpokládám - Swiss Maestro - fanda Federera

pokud ano, pak je velmi úsměvné, že někdo, kdo fandí Federerovi soudí povahu Nadala smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tu je to podobné ako keď si dáš vytetovať meno frajerky a rozídete sa.

Rovnako to prebehlo s výberom nicku, momentálne je Swiss M. fanusik Djokovica, Nadala s Federerom častejšie nevyberavo komentuje.
Reagovat
JohnB
Já nevím, já když si někoho vyberu, tak sem věrný. Ať to byl Llodra, pak Nalbandian nebo teď Nadal.
Reagovat
Pe3k
Pleteš věrnost a povahu, dvě zcela odlišné věci. Nejsi ty náhodou fanda Nadala? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží od typu supportu.

Keď si uz niekto dá do nicku meno či prezyvku svojho oblubenca, automaticky sa predpokladá, že ten support je na vysokej úrovni.

Ale to je pre teba uz pokročilá metodika, s tym sa netrap. Nepochopil by si to.
Reagovat
Rafaeoli25
Snad Sebastianovi udělala radost alespoň jeho kočka Raffy smile
Reagovat
peggy
Také velké blahopřání budoucímu Rafovi nyni ještě Rafickovi,Carlosovi.smile*
Reagovat
Rafaeoli25
No je opravdu grandiózní. Nedivil bych se, kdyby nějaké Masters vyhrál už letos. Hlavně jsem zvědavý na jeho konfrontaci s Nadalem na antuce, to může být velké smile
Reagovat
Jaaa1978
Japonská tenistka Naomi Osaková sa stala terčom verbálneho útoku neznámej diváčky počas zápasu 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Indian Wells, v ktorom podľahla Ruske Veronike Kudermetovovej 0:6, 4:6. "Naomi, si na nič," zakričala na 78. hráčku rebríčka WTA osoba z tribúny. Rozhodkyňa nedovolila Osakovej reagovať cez mikrofón.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak Tsip samé trápení, žádný opravdu dobrý turnaj od loňského června to není dobré, ač to žebříčkově bledě nevypadá. Jestlipak se chytí alespoň na svojí antuce.
Reagovat
Pesek12
Škoda, že za stavu 5:2 ve 3.setu neměl Korda trochu více štěstí, Rafa v závěru zápasu vystihoval Kordovy FH konečné údery nebo je Korda zahrál do sítě. Jak řekl Rafa na tiskovce, že hrál nejhorší zápas v sezóně, tak měl Korda velkou šanci tento zápas vyhrát a zvýšit si sebevědomí. Takto je to spíše naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Som zvedavy na Rafu v dalsich kolach, vcera mal problem s timingom a vyzeral byt herne dost mimo.

Neda sa spoliehat, ze tieto zapasy bude furt vyhravat.
Reagovat
Rafaeoli25
Nevím v čem byl problém, v Acapulcu jel jako v Austrálii. Také se ptám, proč to bylo včera tak slabě.
Reagovat
Rafaeoli25
Přitom byl tam ve velkém předstihu, potrénoval dosytosti, tak je mi ten výkon fakt záhadou. Změnou outfitu hra těžko utrpěla smile. Přitom v IW hrál vždycky přesvědčivě, racionální vysvětlení to prostě nemá, ale je třeba vyčkat do dalšího zápasu, v něm už může být všechno zase v pohodě, uvidíme.
Reagovat
Marduch
Hele pane racionální, do jakého věku Rafy nebo sportovce obecně očekávás špičkový výkon zápas co zápas?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak samozřejmě, že to očekávat nelze, jen hledám příčiny, proč vypadl z rytmu, nic víc.
Reagovat
Marduch
Hledáš asi zbytečně, proste v tom věku se nepriznivy okolnosti, a to i relativní detaily, propisují do výkonu 3x výrazněji.
Reagovat
Rafaeoli25
U mnohých je to určitě pravda, každopádně on sehrál mnoho horších zápasu než včera i když mu ještě nebylo ani třicet. Spíš se prostě neadaptoval dobře, navíc od druhého setu zcela vypadl z rytmu, přestalo mu jít podání. Stane se, špatný den. Také v tom víc nechci hledat.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. Rafaeoli si ulietava na vlne nezdravého optimizmu. Nadal má 36r, má dobry začiatok sezóny, ale asi by sme sa nemohli cudovat, keby pred antukovou sezónou pripísal finále AO, W ATP500 a 2k. ATP1000. Rozdiel medzi touto a súčasnou štatistikou bol fiftín, dva.

Takže rozhodne nečakám žiadny válec, najma v tomto veku. Bol by som spokojný s vyhrou na RG a ukoristenou nejakou antukovou tisickou.
Reagovat
Rafaeoli25
Já ale taky žádný válec nečekám, může prohrát, bezpochyby a v Austrálii mohl, ale tady by prohrál na základě horšího svého výkonu. Je jasné, že celou antuku dá stěží, to se mu nedařilo už v roce 2011, ve čtyřiadvaceti. Podsouváš mi něco, co jsem neřekl a neříkám.
Reagovat
smazaný uživatel
V poriadku. Kazdopadne hardová forma je prislubom, kedze na antuke by mal byt Nadal este lepsí, to si myslim, ze je vzdy normou a platit by to mohlo aj v tomto veku.
Reagovat
Rafaeoli25
Mělo by to tak být, ale i nemusí samozřejmě. V roce 2014 měl taky úžasný vstup do sezóny a pak se celou antuku až do RG trápil, jedna porážka za druhou. Není to tedy pravidlo. Na druhou stranu jen to ale potvrzuje odlišnost FO od zbytku antukových turnajů. Může jich prohrát klidně všech pět, to ale neznamená nic moc pro Roland Garros.
Reagovat
Rafaeoli25
Djoker, Alcaraz a Tsip ho na Masters nebo v Barce určitě porazit mohou, to nezpochybňuji a už jsem to říkal mnohokrát. Jen jsem vždycky říkal, že FO na tři vítězné je jiná liga, pokud je zdravý a stoprocentně ready. Nic jiného celou dobu neříkám.
Reagovat
paddy
Nečekáš válec, ale min. 70% na titul z RG tam opět bude, že? smile
Reagovat
Rafaeoli25
Záleží jestli bude zdravý, loni jsem to nevěděl, proto jsem mu dával tak vysoká procenta. Každopádně pokud zdravý bude, největším favoritem bezpochyby bude. Ale deset nebo kolik týdnů to je ještě daleko.
Reagovat
Rafaeoli25
Já si ale teď hlavně užívám každý jeho titul a vyhraný zápas, po tom co bylo od loňského června je to nádhera. FO teď ještě zdaleka neřeším.
Reagovat
Patik
vy ste v prvom rade naivní full of shit fanatici..a to nielen tu na portáli..všade samé sračky z jeho základne fanúšikov.. Korda sa včera zosypal a dneska zato stavajú Nadalovi sochu..Nadal proste neprehráva on neni nikdy horší on je len buď zranený alebo neni koncentrovaný inak je to stelesnená dokonalosť na kurte...túto sezónu odohral dva ťažké zápasy finále AO a včera s Kordom ďalší oba vyhral na základe súperovej mentálnej slabosti ale to nič Rafa ultimate plejer of ol tajm..vy nikdy neprestanete prekvapovať smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tím říkáš, že jako tenis teď nestojí za nic, chápu to správně. A není to také jeho kvalitou, že se ostatní nechytají? Ale to mu nikdy nepřiznáš. Fajn, tvůj pohled. Jinak těžký zápas sehrál i se Šapovalovem.
Reagovat
Amputace
Na tenisovém portále je až udivujícím jevem vidět, aby někdo tak šíleně zoufale nerozuměl tenisu jako ty, Paťo. I Nadalovi nejvytrvalejší a nejvěrnější hateři, včetně pomalu uhasínající stálice Petříka, vykazují o tenisových zákonitostech alespoň minimální povědomí, ale ty jsi zkrátka úplně mimo. Chvílemi působíš, jako bys ani nevěděl, kde jsi - jestli na fóru o tenise, fotbalu, hokeji, občas se dokonce zdá, že váháš, jde-li vůbec o sport. Vážně jsem tak hloupé stvoření na nějakém sportovním fóru ještě neviděl a to chodím na Eurofotbal, takže konkurence je značně široká. Ne, vedeš jednoznačně ty - a možná owny z EF ti může konkurovat, pak ovšem následuje dlouhá propast. Měl by ses na to vážně vykašlat a radši nikam nepsat, hrozně se ztrapňuješ: diskutovat neumíš, vtipný nejsi, názory máš hloupé a z 99ti procent jen reprodukované, jazykový projev nulový. Zkus něco jiného, Paťo.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nezvláda. Už po AO bol emočne vyžmýkaný, po Nadalovom triumfe sa musel cítiť neskutočne prázdny a dokonca mu nebol dopriaty ani ten včerajšok v tom sranda matchi. Paťo musi mat pocit, ze celý svet je proti nemu. A v podstate má aj pravdu :)

Inak, na TP sa tu historicky vymenili už pomaly tri mančafty a generácie Nadalovych hejterov, počnúc klasikou od spaniela, cez Kamilosa až po Patika :)...A to mal mať Nadal krátku kariéru :D
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak laskavě si na mě neotvírej svoje nevymáchaná ústa, buď tak laskav. Já jsem pozitivně založený člověk i fanoušek, vyzdvihuji tu i Rogera a Novaka, nejsem nějaký zaslepený fanatik. Ale tobě je očividně jedno, koho vypadáš.
Reagovat
Patik
veď to aj ja..a rovnako ako ty vyzdvihujem Rogera a Novaka.smile
Reagovat
Pe3k
Nejsi fanatik, jen tady píšeš stovky komentářu každý den...smile
Reagovat
Rafaeoli25
Píšu jich teď dost, ale na mraky témat, Nadal je jen jedna část jak dobře víš.
Reagovat
goodtennisfan
Sebastian to nezvládl psychicky (jeho bílé kraťasy s hnědým flekem vzadu o tom vědí svoje) smile
Reagovat
peggy
Rafa,vedela jsem,že to bude pro Rafu těžké,ten amicechun je dobrý a mladý.Je dobře,že ho Rafa zámakl,moc dobre.smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
smilesmile

Škoda, ale Seb se stále zlepšuje a příště už ho klepne! smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jak to můžeš vědět? Pokud Nadal předvede to co předtím v sezóně, tak to bude mít přetěžké. Zahraje jeden slabší zápas a hned všichni tvrdí, tak teď už ho příště dají. Pořád mluvíš o Nadalovi, člověk by si po všech jeho zmrtvýchvstání myslel, že ho lidé nebudou podceňovat, ale jak vidno ani tentokrát ne smile
Reagovat
Krisboy
Á pan Nadvěcí, pan Nefanatik, pan Chytrolín, pan politolog smile

Můžu ti říkat Kamilosi?
Reagovat
Rafaeoli25
Jsem nad věcí, jen mě vždycky překvapí, jak má každý jasno o tom, že příště už Nadal něco nezvládne. Tak se jen ptám, jak to můžeš vědět, nic víc.
Reagovat
Krisboy
"každý má jasno"

To je přesně ono. Demagogie způsobená fanatismem. Jasno máš jenom ty. Já jsem o ničem "jasném" nepsal. Ale to je zbytečné kamilosům jako ty vysvětlovat.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak příště už ho klepne s vykřičníkem nevykazuje nějaké pochybnosti smile. Každopádně já si jen užívám tyhle týdny, celý předchozí půlrok si z něj mnozí jen stříleli, jak už to má zabalit, že to nemá cenu, že se vrátí až na antuce. Mýlili se. A špatný jsem ten já, který tady jen zkonstatuje fakt, že jeho nelze nikdy odepisovat? Co je na tom fanatického?
Reagovat
Pe3k
Fanaticky tady píšeš od rána do noci...
btw. Krysáka si nevšímej, on je většinou mimo...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak psal jsem už, že mám teď více psavou náladu, tak tu jsem častěji. Ono to zase pomine. Vynahrazuji si ty dlouhé měsíce a roky a co jsem tu nebyl vůbec smile
Reagovat
Amputace
Vůbec se před ním neobhajuj. On tady déle než 10 let vytrvale hejtoval Nadala (tolik času investovaného do negativních emocí...), tudíž je tím posledním, kdo by měl někomu jinému kázat o fanatismu.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já jednám slušně úplně s každým, nechci tu s nikým vést osobní války, to není můj naturel a styl. S respektem přistupuji ke všem a mám rád normální a objektivní diskusi, může být i vyostřená, měla by ale zůstat slušná a alespoň na nějaké úrovni.
Reagovat
Rafaeoli25
Znáš píseň, co zpíval dnes již bohužel zesnulý Karel Černoch?..v jedné sloce: "buďme k sobě hodnější..buďme hodní" smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist