Kotyza: Péťa vyzrála, ale musela se s tím poprat

31. 10. 2011, 10:11
Aktuality 0
Za úspěchy Petry Kvitové stojí také realizační tým v čele s trenérem Davidem Kotyzou a kondičním koučem Jozefem Ivankem. Podle Kotyzy už jeho svěřenkyně vyzrála a výpadek po triumfu ve Wimbledonu by se už neměl opakovat.
Profily hráčů
Petra Kvitová a David Kotyza

Trenér David Kotyza odpověděl na otázku, jak se jeho svěřenkyně změnila od ledna do konce října, se svým typickým humorem. "Byla a pořád to je pěkná holka," ušklíbl se. Vážněji doplnil: "Má za sebou vynikající sezonu a trenérsky bych řekl, ty propady nebyly tak výrazné jako dřív. Zvedl se průměr a kondičně je perfektní." 

Symbióza Kvitové s Kotyzou a Ivankem je bezpochyby velice důležitá pro vzestup české hvězdy. Společně působí více než jenom jako trenéři a svěřenkyně. "Oba jsou moc důležití, jsou jako moji kamarádi, něco jako rodina," řekla Kvitová.

Má za sebou snový rok a přitom se zdá, že slávu okolo své osoby zvládá. "Vyzrála, ale musela se s tím trošku poprat. Zvláště po Wimbledonu to bylo hrozné vychýlení z normálu. Je ale vidět, že to zvládla," řekl Kotyza. Větší sebevědomí Kvitové není znát jen na kurtu, ale třeba i při vystupování, už mluví mnohem jistěji anglicky.

V příští sezoně bude v nové pozici. Většinu roku bude obhajovat skvělé výsledky, bude favoritkou. To nemívala ráda. "Vždycky jsem byla raději outsiderkou, ale bude to něco nového, s čím se musím poprat," uvedla. "Získala si respekt ostatních, je sympatická a opravdu skvělá hráčka," řekl Kotyza.

Po Fed Cupu bude mít Kvitová volno jen chvilku. Těšila se domů, na dny bez cestování, bez letadel. Na 26. listopadu už má naplánované tradiční kondiční soustředění ve Vysokých Tatrách. "Těším se na to," řekla Kvitová.

Pracovat se nebojí a Ivanko s ní souhlasí. "Pokud bude zdravotně v pořádku a vydrží fyzicky i psychicky v pohodě, tak bych se až tak nebál obhajoby bodů. Ona do toho jde a je to motivace pro nás všechny pracovat o to více," řekl Ivanko.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist