Kotyza: Petra každou výměnu tahala

10. 9. 2015, 00:37
Aktuality 51
Nezvykle málo hledala Petra Kvitová ve čtvrtfinále US Open pohledem trenéra v hledišti. Kouč David Kotyza na centrkurtu sledoval, jak jeho svěřenkyně od začátku zápasu s Flavií Pennettaovou bojuje a nemá dostatek sil.
Profily hráčů
David Kotyza

"Věděla, co má hrát, ale nebyla toho úplně schopná," řekl Kotyza po prohře Kvitové 6-4 4-6 2-6

Česká tenistka přitom získala první set a ve druhém nadějně vedla 3-1. "První set jí spadl do klína, ani nevím jak," komentoval Kotyza fakt, že Italka za stavu 5-4 pro Kvitovou vedla při svém podání 40-0, ale game neuhrála a při setbolu udělala dvojchybu. "A i to vedení 3-1 zdánlivě vypadá, že k tomu bylo hodně blízko, ale bylo vidět, že Peťa každou výměnu tahá," řekl Kotyza, že na Kvitové viděl únavu. 

Kvitová v utkání čelila 16 brejkbolům a o podání přišla šestkrát. "Peťa by musela líp servírovat, aby to mohla uhrát, ale přišlo mi, že nemá tolik energie," konstatoval Kotyza a dodal: "Bylo poměrně vlhko a lapala tam po dechu a i té mentální síly možná ubylo." 

Servis podle kouče ovlivnilo i varování hlavní rozhodčí, aby Kvitová při svém podání dodržovala časový limit mezi výměnami. "Nebyla tam pak dobře připravená," uvedl Kotyza. "Neřekla bych ale, že mě to rozhodilo. Už jsem to párkrát zažila," řekla Kvitová. 

Čím delší zápas byl, tím hrál čas proti Kvitové. Únava se zvětšovala. "To každopádně. Musela by pak asi úplně zariskovat, stát v kurtu a chodit do returnu. Tím by se vystavila riziku, že to třeba bude chvíli vypadat trapně. Ale jak se to ve třetím setu vyvíjelo, když přišla poprvé o servis, tak už to vypadalo blbě," řekl Kotyza.

Kotyza: Celkově musím Petru pochválit
Letní americkou část sezony své svěřenkyně ale může Kotyza hodnotit pozitivně. K tomu přispívá titul v New Havenu a její první čtvrtfinálová účast v kariéře na US Open. "A celkově ji musím pochválit, jak se snaží. Pochválil bych ji, i kdyby tady prohrála dřív. Tady se to blížilo maximu, který mohla podat," podotkl Kotyza.

Přístup Kvitové, která kvůli zjištěné mononukleóze musela omezit trénink, vyzdvihl Kotyza několikrát. "Pokud jí vydrží, tak můžeme pak být spokojeni všichni. Když bude pracovat a dá se zdravotně do pořádku, tak bude schopna hrát na nejvyšší úrovni. Tady jsme si dělali srandu, že se forma vyleží, ale na vysoké úrovni to dlouhodobě nejde a dneska to byl zářný příklad, že jí síly chyběly," řekl trenér. 

Před sebou má nyní Kvitová šanci kvalifikovat se na Turnaj mistryň. "Jsme v bonusové rovině a Singapur je jedna z met, o kterou se může poprat. Může s chutí do konce sezony zamakat," uvedl Kotyza.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

51
Přidat komentář
lars
v kterym gamu byly warnings ?
Reagovat
VlS
byl heďen někdy v prvním setu
Reagovat
smazaný uživatel
veru veru nasa petruska sa snazila usmievat.... ale chuda malicke nedokazala to! Chuda aj nazachod musela ist unavena sama a aj gatky si sama musela dat dolu. chuda a trener jej musel veceru celu predžuvat lebo byy touz sama nezvladla. Chuderka nasa.
Reagovat
misa
Vždyť to vůbec není vaše tenistka, hlupáku se stále se měnícími nicky.
Reagovat
Chrenda
Blbečku, myslíš, že nás můžeš nějak vytočit těmi bláboly co potíš? Kdyby měla Petra v pavouku Pomeje, tak jí zamázne jak švába i v takhle oslabeném stavu. Ven si na paškál ty vaše "hvězdy" a tady neotravuj buzno.
Reagovat
smazaný uživatel
uf, len si v klude pozrime cez koho to vlastne na tomto US opene presla.... HAHAHA to je uspech
Reagovat
Chrenda
každopádně zasluhuje pochvalu za snahu. Myslím, že jí to letos ukázalo, že i na USO může udělat úspěch a příští rok to zužitkuje. Hlavně aby se uzdravila a zase nabrala síly. Pořád je mladá a může brzy vládnout. Každopádně díky za bojovnost.
Reagovat
smazaný uživatel
a zase ta ista pesnicka, ako sa ma uzdravit... ved nebola chora tak naco by sa mala uzdravit? A priania tipu nabudúce to zuzitkuje je tiez uplne mimo. Nic nezuzitkuje, zase sa bude vyhovarat a zvalovat vinu na pocasie, na kurt, na slnko, na vietor, na dazd, na kurt.....
Reagovat
smazaný uživatel
Cobolo, radeji si vem na paskal tu vasi slavnou slovenskou tenisovou skolu. Nejlepsi hrac u vas je cibule. Prestan kritizovat tenisovou velmoc v zenskem tenise. To je jak kdyz chce zaba ucit orla letat
Reagovat
smazaný uživatel
mas pravdu, ste velmoc chorých hlav a ty si ich kral. Jedine co mate je DC a to len preto lebo ho nikto nehra a nikoho nezaujima
Reagovat
fera
Běžte s těma národnostníma potyčkama někam. My si tak máme co vzájemně vyčítat... :))
Hádejte se o tenise a né o tom, kdo je čobolák a kdo cajzl :)))
Reagovat
fera
Musím souhlasit s tím, že tentokrát si Petra tu pochvalu zaslouží.
Jsem k jejím houpčkovým výsledkům často kritický, tak mě nikdo nemůže podezřívat z neobjektivity.
Ať už je to s vážností prodělané mononukleozy jak chce vážné, ta choroba je fakt nic moc a je nesporným faktem, že od jara toho moc nenatrénovala a nahrála ještě míň. No, tak na tu letošní bídu, vítězství v NH a to co uhrála na USO, je slušnej výkon. Kritizovat koho měla jako soupeřky, je trochu mimo mísu, je to prostě los...
Prohrála s Penetaovou, která nechybovala a Petře bylo fakt evidentně blbě. Ke cti ji slouží, že na rozdíl od hereček jako Sabine nebo Vika, to nezabalila a bojovala i když už to bylo ztracený...
Tentokrát klobouk dolu ;)
Reagovat
FulnekUltras
Například pro uřvanou ruskou pozérku z Floridy ani omylem...
Reagovat
smazaný uživatel
To ne, ta by si snad mezi výměnama mohla skočit do bufíku pro pivo a párek a prošlo by jí to..
Reagovat
smazaný uživatel
To ne, ta by si snad mezi výměnama mohla skočit do bufíku pro pivo a párek a prošlo by jí to..
Reagovat
FulnekUltras
Ona totiž na rozdíl od Petry při svých někdy až děsivě natahovaných servisových opičkách dokáže vzbudit dojem, že to k výkonu organicky patří...
Reagovat
smazaný uživatel
To taky. Navíc jsou si někteří zřejmě rovnější...
Reagovat
FulnekUltras
Paráda!!! Povedlo se odklepnout jen jednou... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jupí :-)
Reagovat
Fandina
A dokonce dvakrát jen jednou, supeeeeeeeeeer!!!
Reagovat
gigin
Fňukny, tvl. Fňuk, fňuk.
Reagovat
Roger_Federer
Ty vole, to jsou hrozni uplakanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Radši fňuky než pitomci..
Reagovat
Roger_Federer
Aspon si to pripust, ze jsi uplakanek co vzdycky hleda selhani Petry ve vsem jinem, jenom ne vni.
Predpokladam, ze v realnem zivote to mas stejbe, vlastne neschopnost a selhani uspesne svadis na vsecko kolem, ale osobne si myslis ze jsi v pohode.
Reagovat
gigin
Pitomce tady ze sebe děláš tak akorát ty. Ale ty to moc dobře víš. Tlachy o sudích a podmínkách atd... Když Petra vyhrávala, tak bylo všechno v poho. Že ti přitakává pomatená Fandina a pokřivený Fulnek, tvou pitomost je pečetí a potvrzuje.
Reagovat
gigin
*jen
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina je sice poněkud svá, ale jinak inteligentní, s Fulnekovými politickými názory se neztotožňuju, ale o Petře a tenise má slušný přehled. A hlavně na rozdíl od tebe, Rogera a některých dalších ani jeden z nich netrpí pocitem nadřazenosti.
Reagovat
gigin
Tvl, jaké nadřazenosti??!! Ty, který si v životě nepřijal názor oponenta, oponentů i když si neměl očividně pravdu a ještě řekneš, že jsme hlupáci, kteří nerozumí tenisu? Jako Jirko, buď soudný trošku. Nikdo se tu nad nikoho nenadřazuje snad.
Reagovat
smazaný uživatel
A to, jak se tu neustále vymezujete proti mě, Fandině nebo Fulnekovi podle tebe není pocit nadřazenosti?
Reagovat
gigin
No jestli to bereš takhle, tak je to pak těžko. Normálně se s tebou bavím. Ano, nadal jsem ti, byl jsem na tebe vulgární, za což jsem se ti tady veřejně omluvil a tys omluvu přijal. To beru, to byla moje hloupost a chyba. Ale jinak fakt nějakou nadřazenost nevidím. Ale tak asi je chyba u mne.
Reagovat
Fandina
To je právě ono, že ty nevidíš nadřazenost. A máš pocit, že jsi super, všemu rozumíš, všechno víš a ti ostatní jsou fanatici. Tak vypadáš v mých očích.
Reagovat
gigin
Zase třepeš hlouposti. Mockrát jsem tu pochybil a chybu uznal. Narozdíl od tebe. Nejsem super, nikdo tu není dokonalý. Téměř každý se tu dopustil omylu a pokud mu bylo v diskuzi rozumnými argumenty doloženo, že se mýlky dopustil, chybu uznal a omluvil se. I ten spaniel, který se velice s ničím a ani s nikým nepáře. Ale ty, Jirka a Fulnek nikdy. Prostě si jedeš svoje a basta. Hlavně ty si na to největší specialista. Ty se cítíš nadřazeně. Oháníš se věkem, svou atraktivitou, vědomostmi, zkušenostmi,vzděláním. Kdes všude byla, co všechno nemáš, co jsi řídila, vedla... Povyšuješ se nad ostatní. Přitom to zase ale asi tak horké nebude. A to že ti to tady někdo nevěří neznamená, že je hloupý, jak uvádíš.
Reagovat
Fandina
Jenže já jsem stará a mám zkušenosti a nikomu se nenabízím. Že se ti to nelíbí nebo tomu nevěříš to je tvoje věc.
Reagovat
gigin
Jsi jenom nick. Můžeš být 16 letý kluk z Chodové Plané. Tady je to fuk.

Nicméně, že jsi v pokročilejším věku, z Prahy a něco máš za sebou ti věřím, ale zároveň tvrdím, že se v hodně věcích mýlíš.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že se mýlím, neomylný člověk se ještě nenarodil. Nepochopila jsem smysl tvého příspěvku. Jinak je mi šedesát a jsem v důchodu. Tady píši, protože sleduji tenis. Nic jiného od TP nečekám.
Reagovat
gigin
Jas :)
Reagovat
Roger_Federer
Uff..uz ti to napsal gigin za me.
Jak ty tak Fandina, jsete tady za ty roky ani jednou, neuznaly chybu, nebo omyl, neprijaly jiny nazor.Ani jeden zvas na to hlavne nemate, melete furt dokola to same.
Vidite jenom to co videt chcete.A budete tady rozdavat rady a rozumy.??
Reagovat
smazaný uživatel
Ty seš ten poslední, kdo tady někomu může vyčítat, že není schopen přijmnout jiný názor. A pokud zrovna mě vyčítáš, že neumím přiznat chybu, tak máš buďto krátkou paměť nebo jsi nehorázný lhář.
Reagovat
Roger_Federer
Ja rozhodne nemam priblem, priznat, ze neco nevim, nebo ze jsem udelal chybu.
Reagovat
Fandina
Obávám se, že nejsi dostatečně inteligentní, abys tu chybu vůbec rozeznal. Například co se týká mě. X krát jsem ti napsala, že je mi šedesát a pořád píšeš o mém údajném věku. Nediv se, že jsi pro mě směšný a hloupý, když nevěříš tomu, co ti říkám.
Reagovat
Roger_Federer
Demente, nedovolil jsem ti na me mluvit.takze mlc.
Reagovat
Fandina
Ani slušný nejsi, viz tenhle příspěvek. Je mi tě líto.
Reagovat
Roger_Federer
Jsi pod moji uroven.
Reagovat
Fandina
Ale pořád o mně píšeš, že jsem taková nebo maková. Mám z tebe legraci.
Reagovat
Roger_Federer
Pisi to, aby sis uvedomila, ze tady proste nekterym, vcetne me vadi tvuj pristup.
Reagovat
Fandina
Jenže to co ty o mně píšeš, tak jsou nesmysly. Takže se mi nediv, že z tebe mám legraci.
Reagovat
Fandina
Pochop, že když někdo tady o druhém píše, že se za někoho vydává, jako ty o mně, tak už jen ten fakt musí u druhého budit úsměv. Mám z tebe legraci, že mi nevěříš co píšu. I když je to úplně banální věc, jako věk, rodina a jiné. Když nejsi schopen tohle pochopit, přijmout to, tak nemá cenu se vůbec s takovým člověkem bavit. Uvědom si, že já jsem stará ženská, která se baví tím, že sleduje tenis. Nějací diskutující na internetu jí nezajímají. Kdybys byl na mém místě, také by ses tomu smál.
Reagovat
slacker
Smrtka
Reagovat
Fandina
joooooooooooo
Reagovat
Fandina
A samozřejmě, že mám legraci i z těch ostatních, kterým vadím. Nikomu nenutím, aby na moje příspěvky reagoval ani je četl. Každý by se měl umět ovládat. Je to každého věc.
Reagovat
lars
Může s chutí do konce sezony zamakat," uvedl Kotyza.
pokud to lekari nejak neomezi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist