Koukalová prohrála s Pennettaovou a semifinále v New Havenu neobhájí

17. 8. 2014, 23:23
Aktuality 32
WTA NEW HAVEN - Klára Koukalová v přípravě před US Open prohrála tři zpěti zápasů. Dnes v prvním kole turnaje v New Havenu podlehla hladce 1-6 3-6 Italce Flavii Pennettavé a přišla tak o šanci obhájit loňské semifinále.
Klára Koukalová

Klára Koukalová si během prvních dvou měsíců letošní sezony zahrála finále v Hobartu, Riu de Janeiro a ve Florianópolisu dokonce získala titul. V průběhu dalšího půl roku ale formu ztratila a dnes už devátý z posledních patnácti turnajů WTA opustila hned po svém úvodním zápase.

V generálce na US Open v New Havenu, kde loni vyřadila Cibulkovou, Puigovou a Vesninovou a prohrála až v semifinále s Petrou Kvitovou, dnes stejně jako před teřmi lety odstarovala duelem se svou vrstevnicí Flavií Pennettaovou. Ale zatímco v roce 2011 Koukalová uspěla, tentokrát potvrdila slabou formu a v desátém vzájemném střetnutí pošesté prohrála.

Dvaatřicetiletá Češka si v zápase udržela jen tři z osmi gamů na servisu, a i když v druhé sadě vykřesala naději vyrovnáním z 0-3 na 3-3, obrat se nekonal. Koukalová v závěrečné hře nevyužil žádný ze tří brejkbolů a za 63 minut Italce podlehla hladce 1-6 3-6.

Koukalová tak v Connecticutu neobhájí 180 bodů a ve světovém žebříčku klesne někam na úroveň 42. hráčky světa Karolíny Plíškové. Pražská rodačka si navíc nedokázala zvednout sebevědomí před neoblíbeným US Open, na kterém z deseti startů v hlavní soutěži ani jednou nevyhrála.

Nasazenou dvojkou v New Havenu je loňská finalistka a předloňská šampionka Petra Kvitová, jež v přípravě na US Open vyhrála jen dva ze tří duelů. Generálku na poslední grandslam roku začne duelem s Jekatěrinou Makarovovou, nad kterou ve vzájemné bilanci vede 3-2, ale minulý týden v Montrealu s ní prohrála. Makarovová dnes v prvním kole porazila dvakrát 6-3 Italku Robertu Vinciovou.

Třetí českou zástupkyní je Barbora Záhlavová-Strýcová, kterou v prvním kole vyzve talentovaná Švýcarka Belinda Bencicová. Té se v New Havenu podařilo projít tříkolovou kvalifikací.

Titul obhajuje dvaadvacetiletá Rumunka Simona Halepová. První soupeřkou druhé hráčky světa bude buď Slovenka Magdaléna Rybáriková, nebo Španělka Silvia Solerová-Espinosaová.

- WTA PREMIER NEW HAVEN -
(USA / Connecticut, tv. povrch, 710.000 dolarů)
nedělní výsledky (17. 08. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Pennettaová (6-It.) - Koukalová (ČR) 6-1 6-3
Riskeová (USA) - Dellacquaová (Austr.) 6-1 6-4
Giorgiová (It.) - Vandewegheová (USA) 6-3 6-1
Makarovová (Rus.) - Vinciová (It.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
EllNino
Myslím, že zakopávat Kláru, ano příhodně řečeno, a posílat ji do duchodu po pár nezdrech je blbost, zvlášť ne po US Open series, kde se jí tradičně nedaří, takže bych s tím byl opatrnej, ona má fyzičku lepší než kdejaká mladice, spíš vidím problém v motivaci, ale snad ještě nějakou vyhrabe, prece jenom, dost by mi chyběla, už tak nějak ty její ksichtíky k tenisu patří :)
Reagovat
smazaný uživatel
Simona Hejnová porazila na olympiádě juniorskou jedničku Ivanu Jorovic 62 76 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
*Heinová
Reagovat
Fandina
Tak to je dobrá zpráva. Já viděla Simonu hrát na Sparta Prague Open proti Oudin a byla jsem z ní našená. Hrála hodně nízké a prudké rány. Je to ranařka a když se to vypiluje, mohla by dojít hodně daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Markéta taky zvládla první kolo :-)

https://www.youtube.com/watch?v=DF7GUwhKZSA
Reagovat
Fandina
Moc hezké. I Petra super. Pojď!
Reagovat
Frick
Bude mít Belindu. Čeká nás souboj neurotiček?
Reagovat
Fandina
ale Flávii se teď na hardu hodně daří. A samozřejmě držím palce na USO. Pojď pojď pojď!
Reagovat
Frick
To určitě. Vždyť vyhrála "pátý / šestý" GS sezóny. To myslim, že málokdo čekal, že by v IW vyhrála Flavia... Teda asi skoro nikdo...
Reagovat
Fandina
Faktem je, že od Flávie nikdo vítězství nečekal, ale jinak je úspěšnější tenistkou než Klárka a byla v singlu 10 a v deblu první a má i GS v deblu. Teď poslední dva roky nic moc nehrála a měla i nějaká zranění. Ale obecně má letošní sezonu zatím na jarním hardu super a ve svém věku je na žebříčku singlu 12. Proto ta poznámka, že je teď Flávia úspěšná.
Reagovat
Fandina
Ale jinak samozřejmě platí, že tak jak se zjara Klárce dařilo, tak teď to zase nejde. Ale obecně Flávia bala v zápase s Klárkou favoritkou a věk v tom nerozhodoval.
Reagovat
Fandina
byla oprava, sorry a úsměv
Reagovat
Frick
Stáří odchází, mládí nastupuje. A zápas s o mnoho mladší Flávií byl tomu důkazem.
Reagovat
PetaM
Přesně, těch +- 24 hodin bylo dnes vidět ...
Reagovat
tommr
Klára je stejně stará jako Pennetta ...
Reagovat
PetaM
Klára se narodila 24. února ...

Flávia 25. února ...
Reagovat
tommr
to nebyla reakce na tebe ale na Fricka ... :)
Reagovat
PetaM
Já vím :D Ale když jsem viděl to tvoje "WTF?" tak jsem ti odpověděl, jak to asi Frick myslí :D :D :D
Reagovat
tommr
myslíš, že to byla od Fricka ironie? :)
Reagovat
PetaM
Určitě :D :D Myslet to vážně snad ani nemohl :D
Reagovat
Frick
Snad jsme někdy viděli Jacka Bauera, co dokázal za 24 hodin. Pak mi tvrďte, že 24 hodin nic neznamená.

Ale vážně - trošku to mělo bejt i upozornění na to, že na věk by bylo teď blbý se vymlouvat.
Reagovat
tommr
pokud si to myslel takhle tak to máš pravdu. U Kláry jsou ty špatný výsledky daný mizernou formou a ne věkem. Finále veteránů v Cincinnati to ostatně taky nepřímo potvrzuje ...
V případě Květy Peschke a jejích tragických výsledků z poslední doby už ale pokročilej věk nejspíš hraje dost velkou roli ... :(
Reagovat
EllNino
pokročilej věk :D :D jako by jí bylo 60 :D ..
Reagovat
Fandina
Frick ... také si myslím, že mládí vpřed, jak píšeš :-)))))))))
Reagovat
tommr
ale to se i vzhledem k soupeřce dalo čekat. Blbý je na tom hlavně to, že neobhájí lonský semifinále a příjde o spoustu bodů ... :(
Do celkovýho zmaru ve kterým se ted Klára nachází zapadá i to, že se zřejmě definitivně rozešla se svou deblovou spoluhráčkou Niculescovou se kterou přitom měly na začátku roku velmi slušný výsledky. V NH se spolu dokonce v prvním kole střetnou - Klára hraje debla s Groenefeldovou a Niculescu s Garciou ... :(
Reagovat
horska.kraslice
Hledám nějaké slušné rčení, no zkrátka když se někomu nedaří, tak se nedaří.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíš proč se rozešly?
Reagovat
EllNino
kam se teda Klárka te´d propadne ? :/
Reagovat
tommr
o pár míst se určitě propadne, ale neměl by to bejt žádnej dramatickej pád. Po NH bude někde okolo 40.místa ...
Reagovat
PetaM
Myslím, že máme novou českou trojku ... :)
Reagovat
tommr
novou českou trojkou je už hezkejch pár týdnů Bára (přesněji od Wimbledonu). Spíš se dá čekat souboj Kláry s Karolínou o pozici český čtyřky. Oběma se ale v poslední době vůbec nedaří ... :(
Reagovat
PetaM
Ježiši no jo :D :D :D Tak čtyřka :D :D Jsem nevěděl, že už jich je tam tolik :D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist