Koukalové hrozí pád z top 100. Byla jsem úplně zablokovaná, posteskla si po vyřazení

1. 7. 2015, 17:00
Aktuality 16
Uplynulých dvanáct let končila Klára Koukalová s jednou výjimkou tenisový rok ve stovce světového žebříčku. Ve třiatřiceti letech moc dobře zná kolotoč obhajování bodů, aby si udržela svoji pozici, a přesně to se pražské rodačce v první polovině letošního roku nedaří.
Profily hráčů
Klára Koukalová

Po včerejší prohře s Ajlou Tomljanovičovou z Austrálie 3-6 4-6 v 1. kole Wimbledonu v dalším vydání dvouhry WTA nejspíše klesne do druhé stovky. Stalo by se tak poprvé od října roku 2009. 

"Obhajování je strašný. Já jsem loni měla skvělý první půlrok, a když si nic nenahraju, tak mě nemá co držet," řekla smutně Koukalová.

Ve Wimbledonu se přitom Koukalové v posledních letech dařilo. Před pěti lety si na trávě v All England Clubu zahrála osmifinále, pak dvakrát třetí kolo a loni druhé. Nyní byla v duelu s Tomljanovičovou pod tlakem. 

"Soupeřka hrála výborně, nedala mi šanci při svém servisu," ocenila nejdříve chorvatskou rodačku a o sobě řekla: " Měla jsem na sobě zbytečně velký tlak a nezvládla jsem to. Jak člověk strašně chce, tak strašně moc, že ho to úplně zablokovává. Bohužel asi spadnu ze stovky, to byl asi ten velký tlak." 

Do sezony vstoupila jako 41. hráčka světa a aktuálně má letos bilanci 14 výher a 19 porážek. Dvakrát hrála čtvrtfinále a před Wimbledonem prošla v Birminghamu po dvou vyhraných zápasech v kvalifikaci do 3. kola. 

"Nepřišlo mi, že bych letos hrála špatně. Pořád jsem sedmdesátá šestá v race, takže bych spíš měla být ráda," poukázala na své umístění na základě výsledků v tomto roce. "Nevidím to tak tragicky jako všichni okolo, ale každý mi říká, že jsem nic neuhrála. Všude si čtu, jak se trápím. Tak se asi trápím...," řekla. 

Měla i smůlu. V Paříži na Roland Garros hrála s horečkami, ve Wimbledonu se potýká jako obvykle s alergií. "Ale každý má něco. Nechci se na to vymlouvat a být jako ostatní. Když to vidím, tak každý prohrává skoro jenom kvůli zdravotním problémům. Nechci být jako oni," řekla Koukalová, předloni dvacátá hráčka světa. 

O konci kariéry zatím vítězka tří turnajů WTA ve dvouhře nepřemýšlí. "Dokud se mi bude chtít a dokud mě to bude bavit... Zdravotně nejsem úplně v pořádku, ale můžu hrát. Dokud člověk hraje hlavní soutěže na grandslamu, tak se mi to pořád finančně vyplatí. Uvidíme, jak dlouho mě to bude bavit," řekla. 

Loni po Wimbledonu se Koukalové příliš nedařilo, proto letos nemusí obhajovat velkou porci bodů a má šanci vrátit se do stovky. "Tak uvidíme," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Klárka je moje nejoblíbenější tenistka. Držím moc palce, aby se zase vyšvihla nahoru!
Je pravda, že má letos docela smůlu. S tou Chorvatkou teď jí moc nechybělo, ale ještě nadějněji vypadalo to pražské čtvrtfinále s Luckou Hradeckou - tam by bývalo stačilo fakt málo.
V Birminghamu Halepová, v Norimberku Kerberová, v Katowicích Aga Radwańská, to jsou všechno těžké soupeřky...
Reagovat
Frick
V Praze bolela ručička...
Reagovat
turista
V tenise podobně jako v jiných sportech je hráč jednou nahoře, jednou dole. Klárka hraje hezký tenis, baví jí to i nějaké peníze to stále přináší. Měli by jí všichni dát pokoj a nechat ji dál hrát.
Reagovat
George_Renel
je to všude stejné: http://sport.idnes.cz/tenis-heather-watsonova-vyhruzky-dry-/tenis.aspx?c=A150701_211958_tenis_tny
Reagovat
Frick
Taky pořád neplánujou konec? Pokud jsme třeba zregistrovali něco...
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám , že ne.
Obě totiž řadím mezi své nejoblíbenější hráčky a oboum se celkem daří
Reagovat
EllNino
ne
Reagovat
Frick
že je na tom rozhovoru dobře vidět, že je se starší holkou? Tj., že třeba tam zmiňuje svou pozici v race a zejména to, že mluví o penězích?

Nějak si nedovedu představit, že by taková Katka použila spojení "finančně vyplatí"...
Reagovat
makro99
Před rokem měla možná životní formu, a že by na to najednou takhle z roku na rok přestala mít není úplně pravděpodobný. Klára má konstituci takovou, že ještě dvě sezóny může hrát někde na hranici první padesátky - chce to chytit se někde na dvou menších turnajích jako loni začátkem roku a zase bude bodově na sezónu vystaráno..
Reagovat
FulnekUltras
Dokud to aspoň na stávající úrovni ještě jde...
Reagovat
VlS
přeju ti, aby se ti dařilo, a aby sis brzo našla novej životní program, málo platný, cílová páska v profi tenisu je nejspíš nedaleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Klára je vysloveně alergická na to, když někdo mluví o jejím věku nebo o tom, jestli neplánuje skončit.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím nelze, než souhlasit.
Reagovat
EllNino
myslím, že tohle s věkem moc nemá ...Klára je stále konkurenceschopná :)
Reagovat
smazaný uživatel
V race je 83., ale teď bude část sezóny, kterou mívá obvykle slabou, takže to bude mít se stovkou těžký.
Reagovat
Fandina
Včera škoda. Soupeřka hrála moc dobře a zase tak marná Klárka nebyla, i když jsem jí vidal určitě hrát líp, asi jinde ne na trvávě, ale určitě to bylo líp. Tak držím palce, byla by škoda končit. Ráda se na její tenis dívám, samozřejmě nejraději, když vyhrává. Klárko pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist