Kr. Plíšková je v Luganu poprvé v sezoně ve čtvrtfinále turnaje WTA. Vyzve v něm Kuzněcovovou

11. 4. 2019, 20:10
Aktuality 27
WTA LUGANO - Trochu nečekaně až na prvním turnaji na evropské antuce postoupila Kristýna Plíšková poprvé v sezoně do čtvrtfinále turnaje WTA. V utkání druhého kola si dnes sedmadvacetiletá Češka poradila s Němkou Antonií Lottnerovou a může se chystat na souboj s po zranění kolena se vracející Ruskou Světlanu Kuzněcovovou.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková startuje na desátém turnaji v řadě a potřetí dokázala vyhrát dva zápasy po sobě, čímž vyrovnala své letošní maximum. Čtvrtfinále už si zahrála na turnajích WTA 125k v Indian Wells a Guadalajaře, ale až dnes v Luganu se mezi osmičku nejlepších dostala poprvé od loňského května i na okruhu WTA.

Sedmadvacetiletá rodačka z Loun se dočkala na první akci na evropské antuce, která je přitom jejím nejméně oblíbeným povrchem. Ve Švýcarsku však dokázala potvrdit roli favoritky proti domácí Yleně In-Albonové a dnes zvládla ve dvou setech i souboj s jednadvacetiletou Antonií Lottnerovou

Německou kvalifikantku, která v prvním kole šokovala výhrou nad domácí nasazenou jedničkou Belindou Bencicovou, porazila za hodinu a čtvrt 6-2 6-4. Drobné potíže řešila jen v úvodu druhého setu, kdy prohrávala 0-2, ale jediný ztracený servis si okamžitě vzala zpět a i díky 10 esům vybojovala postup.

O semifinále, které si zahrála naposledy v červenci 2017 na turnaji ITF v Olomouci a na okruhu WTA v něm byla naposledy v květnu 2017 v Praze (na obou turnajích nakonec prohrála ve finále), svede souboj s dvojnásobnou grandslamovou vítězkou a bývalou světovou dvojkou Světlanou Kuzněcovovou. Rusku v jediném střetnutí před čtyřmi lety ve Wimbledonu zdolala ve třech setech.

Třiatřicetiletá Kuzněcovová se tento týden vrací po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním kolena. V Luganu už předvedla dva obraty, když po zdolání krajanky Alexandrovové dnes porazila 5-7 6-3 6-4 domácí Timeu Bacsinszkou, s níž si poradila i popáté.



Poprvé v kariéře postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA sedmnáctiletá Polka Iga Swiateková, která zdolala 6-3 3-6 6-2 nasazenou trojku Slovenku Viktórii Kužmovou.

V boji o semifinále bude druhá nejmladší hráčka v Top 150 čelit nasazené osmičce Věře Lapkové z Běloruska.

• WTA INTERNATIONAL LUGANO •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (11. 04. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kr. Plíšková (ČR) - Lottnerová (Něm.) 6-2 6-4
Swiateková (Pol.) - Kužmová (3-SR) 6-3 3-6 6-2
Kuděrmětovová (Rus.) - Petersonová (7-Švéd.) 1-6 6-4 7-6(2)
Lapková (8-Běl.) - Rodinová (Rus.) 6-2 6-0
Vögeleová - Golubicová (obě Švýc.) 6-1 6-1
Kuzněcovová (Rus.) - Bacsinszká (Švýc.) 5-7 6-3 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Bacsinszká/In-Albonová (Švýc.) - Listerová/Voráčová (2-Švéd./ČR) 4-6 6-4 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Haitik
Tak ta si jede celkem bomby v Bogotě.. :D Za tři předchozí zápasy (včetně kvalifikace) nasázela 54 dvojchyb (!!!). Dnes se teda pochlapila a dala jen 4.. V tom dnešním zápase se odehrálo po jejím servisu 55 výměn a ona z toho 35x uvedla míček do výměny tak, že servírovala spodem (!!).. :DD
To je neskutečný ten její servis..
Reagovat
Grape
Tak to je hustý. A ještě s tím vyhraje 6:2, 6:1... :D
Reagovat
horska.kraslice
Ale to skoro vypadá na chronické problémy s ramenem.
Reagovat
turista
Hektor tady je. Ale Holahej zase někde mešká.
Reagovat
Hector21
napiš mu áčko...
Reagovat
tommr
dneska předvedla překvapivě solidní výkon a nerozhodila jí ani ztráta servisu v úvodu druhýho setu. Pomohlo jí samozřejmě i to, že soupeřka nedokázala zopakovat vynikající výkon ze zápasu proti Bencicový ...
Postup do čtvrtfinále zaručuje Kristýně návrat do první stovky a účast v MD na French Open ...
Reagovat
turista
Kristýna výborně!
Reagovat
dadaft
Tak teď už víme, proč se starej Benčič zdržel tak krátce na zápase Týny s In-Albon. Po návratu řekl Belindě: " Poviem ti Belinda, proti tej Týně Plíškovej nemáš žiadnu šancu. Absolutně žiadnu. Rozbije ťa na prach. Pre istotu prehraj prvý zápas, svedeme to na presun z Ameriky, lebo s Plíškovou by to bola ostuda..."
Reagovat
rybicka
:-))
Reagovat
Nenela
Vtipne!!!
Reagovat
horska.kraslice
Haha! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Blondie
Ty seš zlej! :D :D :D :D :D
Reagovat
Fandina
Jupííííííííííí. Nemá náhodou Tynda nového trenéra? Bylo by to super, kdyby s novým trenérem nastalo vítězné období. Pořád si myslím, že zas až tak velký rozdíl mezí ní a Kájinou být nemůže ... :-).
Reagovat
Blondie
Tam je to podle mě brutálně o psychice. Týnka by asi musela překonat taková ta traumata "horší sestry/dcery", té které "zklamala" a podobně. Držím jí pěsti, nemá to lehké!
Reagovat
Dobry-den
Na antuce o Kristýnu strah nemám. ;-)
Reagovat
com
prvni set skvelej, zacatek druhyho - klasika, jesteze se pak rychle vzpamatovala a koncovka ty esa byly taky supr :) tak snad bude titul z antuky :)
Reagovat
Frick
www.facebook.com/2219459494937529
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/puredevadesatky/photos/a.1887043631512452/2219459491604196/?type=3&theater
Reagovat
sojka1
sebevedomi vyjadrene i v nasazenych esech. Skvele, takhle se TP vyrazi dech.. :-))) Jinak Tonicka po posviceni pomohla, ale nekde se zacit musi...
Reagovat
Hector21
nemazat se s tím Světlouši, 2:0 a nazdar... :)
Reagovat
tommr
já jsem skromnější a beru jakoukoli výhru Kristýny ... :)
Reagovat
Hector21
oportunista...

to nemáme rádi :)
Reagovat
rybicka
... si nejsem jistá, že je to míněno pro Týnu :-)
Reagovat
tommr
vím že fandí Kuzně, ale to na mý odpovědi nic nemění ... :)
Reagovat
sojka1
tentokrat je to prave na zapis do denicku, tommr zdarile zazertoval... snad to nebude v konecnem dusledku kontraproduktivni.. :-))
Reagovat
Kuzzie
Lajk
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist