Kr. Plíšková v Palermu neudržela vedení proti Erraniové a končí ve 2. kole

5. 8. 2020, 22:03
Aktuality 13
WTA PALERMO - Kristýna Plíšková skončila na prvním turnaji po pětiměsíční koronavirové pauze ve druhém kole. Na antuce v Palermu sice proti domácí dvojnásobné šampionce získala prvních třináct výměn a nakonec i první set, vedení ale neudržela a do čtvrtfinále nepostoupila.
Kr. Plíšková (© j48tennis.net)

Kristýna Plíšková v pondělí v prvním kole vyřadila nasazenou trojku Řekyni Mariu Sakkariovou bez ztráty podání a také díky skvělým vstupům do obou setů. 

Parádní nástup do utkání měla také dnes ve druhém kole proti domácí bývalé světové pětce a finalistce Roland Garros 2012 Saře Erraniové, ale vedení i vinou šesti ztracených servisů neudržela a prohrála 6-3 4-6 3-6.

Osmadvacetiletá Češka v úvodu vyhrála prvních třináct výměn a vypracovala si náskok dvou brejků. Ovšem skvělým startem se nechala ukolébat a začala se trápit. První set získala, i když dvakrát prohrála své podání a za stavů 5-1 a 5-2 nevyužila čtyři setboly, proměnit dokázala až ten celkově šestý za stavu 5-3.

Ve druhé sadě ztratila servis hned v první hře a jelikož ve zbytku dějství už nebyl k vidění další brejkbol, rozhodnout musel třetí set. V něm Plíšková pokračovala v nevýrazném výkonu a postup přes 33letou Italku vybojovat nedokázala.



První turnaj po pětiměsíční pauze zaviněné pandemií koronaviru tak bude pokračovat již bez českých tenistek. Markéta Vondroušová už včera v utkání prvního kola neudržela vedení proti slovinské kvalifikantce Kaje Juvanové.

Šampionka z let 2008 a 2012 Erraniová na Sicílii vyhrála i druhý zápas ve třech setech poté, co v pondělí zvládla tříhodinovou bitvu s Rumunkou Soranou Cirsteaovou, a připsala si celkově 180. antukovou výhru. Víc jich nikdo z aktivních tenistek nemá.

"Vím, že tohle jsou poslední roky mé kariéry, takže se snažím užít si každý zápas a hrát uvolněně, abych předvedla to nejlepší. Chci dosáhnout dobrých výsledků, ale příliš dopředu nemyslím," řekla Erraniová. 

Ve svém prvním čtvrtfinále od loňského dubna se utká s Francouzkou Fionou Ferróovou.

Domácí Elisabetta Cocciarettová porazila 6-2 6-4 Chorvatku Donnu Vekičovou, připsala si první skalp hráčky Top 30 a poprvé postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. V něm si devatenáctiletá Italka, jež je nejmladší členkou hlavní soutěže, zahraje s Kontaveitovou, nebo Siegemundovou.

Aliaksandra Sasnovičová v Palermu smetla 6-0 6-2 domácí Jasminu Paoliniovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm Běloruska, které v kvalifikaci vzdala kvůli zranění kotníku Češka Tereza Martincová, narazí na nasazenou jedničku Chorvatku Martičovou, nebo Rusku Samsonovovou.

• WTA INTERNATIONAL PALERMO •
Itálie, antuka, 202.250 dolarů
středeční výsledky (05. 08. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Erraniová (It.) - Kr. Plíšková (ČR) 3-6 6-4 6-3
Cocciarettová (It.) - Vekičová (6-Chorv.) 6-2 6-4
Ferróová (Fr.) - Alexandrovová (8-Rus.) 7-5 6-2
Sasnovičová (Běl.) - Paoliniová (It.) 6-0 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fransoas
Opět se ukázalo,že dobře rozehrané zápasy našich hráček vůbec nepotvrzují pozitivní závěr zápasu. Tady se můžeme dohadovat,zda v tom nehraje roli nejenom mentální stránka.V každém případě je to zklamání.
Reagovat
paddy
Taková překvápka teď budou častější Cocciaretto (156)
Reagovat
FulnekUltras
sázkaři se stávají extrémně rizikovou skupinou ;-)
Reagovat
tommr
naše holky tam dopadly jak sedláci u Chlumce. Tereza Martincová skončila už v kvaldě, Markéta Vondroušová v prvním kole a Kristýna Plíšková ve druhý. Markéta a Kristýna navíc prohrály dobře rozehraný zápasy s hráčkama z druhý stovky ... smile
A aby toho nebylo málo tak se ještě Tereza a Markéta zranily a příjdou minimálně o Prahu ... smile
Reagovat
FulnekUltras
Terinka šokuje svět na USO. smile
Reagovat
lvicek
Co se stalo Markete?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
V zápase to vypadalo na křeče ve stehně, ale nikde se nic nepíše, tak hlavně doufejme, že to nebude něco vážnějšíhosmile
Reagovat
FulnekUltras
při FC 2013 bylo horší. Plech se oklepe a hurá do vysněného ušákova. Tam patří. smile
Reagovat
lars
cim bylo horsi ?
Reagovat
FulnekUltras
ztratili jsme šanci na finále a hattrick - dneska nešlo prakticky o nic
Reagovat
tommr
nepleteš si náhodou Kristýnu s Karolínou?
Reagovat
FulnekUltras
ani ne smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist