Krach Čechů v kvalifikaci dokončil Šnobel

16. 1. 2009, 08:54
Australian Open 4
AUSTRALIAN OPEN - Poslední zástupce českého tenisu v kvalifikaci na Australian Open Pavel Šnobel vypadl ve druhém kole a na prvním grandslamovém turnaji sezony si nezahraje. Napodobil tak osm krajanů, kteří rovněž v boji o postup do hlavní soutěže neuspěli.
Profily hráčů
Pavel Šnobel

Osmadvacetiletý rodák z Havířova Pavel Šnobel sice v prvním kole přešel přes Belgičana Bemmelmanse, dnes však podlehl nasazenému Simonu Stadlerovi z Německa 2-6 1-6. Napodobil tak Lukáš Dlouhého, jenž ve druhém kole nestačil na Američana Deliče.

V minulých dnech už kvalifikaci na melbournský grandslam opustilo dokonce všech šest tenistek už v 1. kole. K jistotě postupu do hlavní soutěže jsou potřeba tři výhry.

Ve dvouhrách se tak na Australian Open představí čtyři čeští muži a sedm žen, kteří měli zajištěnu přímou účast na základě postavení v žebříčku.

- AUSTRALIAN OPEN (Melbourne, tv.povrch) -
výsledky Čechů v kvalifikaci

Muži - 2. kolo kvalifikace:
Stadler (23-Něm.) - Šnobel (ČR) 6-2 6-1

Kompletní výsledky českých tenistů v kvalifikaci:
2. kolo:
Delic (12-USA) - Dlouhý (ČR) 6:3, 7:5
Stadler (23-Něm.) - Šnobel (ČR) 6-2 6-1

1. kolo:
Dlouhý (ČR) - Fleishman (USA) 6-3 6-0
Šnobel (ČR) - Bemelmans (Bel.) 6-2 7-6
Sela (Izr.) - Pospíšil (ČR) 6-3 6-0
Ivanovová (Rus.) - Hradecká (4-ČR) 5-7 6-1 6-3
Panovová (Rus.) - Hladíková (ČR) 6-2 6-3
Wienerová (Slov.) - Hrdinová (ČR) 6-4 6-3
Lepčenkovová (USA) - Voráčová (ČR) 6-3 6-1
O'Brianová (VB) - Záhlavová (ČR) 7-5 6-3
Obzilerová (Izr.) - Ondrášková (ČR) 6-1 6-0

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevím, zda se tu o tom už psalo, ale Kimiko Date by mohla postoupit do hlavní soutěže AO, tedy pokud zvládne poslední zápas v kvalifikaci. Tahle veteránka, ročník 70, si na přelomu devadesátých let zahrála třikrát semifinále na GS a je to bývala světová čtyřka. Pak ukončila kariéru, aby se minulý rok opět vrátila na kurty..po více jak deseti letech. V zítřejším utkání nastoupí proti hráčce, která je o dvacet let mladší. :-)
Reagovat
skott
jj, je to neuveritelny, kam se behem tak kratke doby dostala po dvanacti letech.Jestli se rozhodne hrat i v Evrope, tak verim, ze se muze dostat do prvni stovky.A sem vazne docela rad, ze s ni nemusi hrat o postup Ulka:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem nečekal, tak stará a třetí set nejenže neprohrála, ale navíc soupeřku deklasovala.
Radwaňskou vidím špatně. Má toho dost, Dubois je zkušenější a ještě to vedro. Už jsem psal, že to tvoje "víc bodů za míň práce" nemusí vyjít, co nejdál na GS chce každý a překvapení je dost. Jiných turnajů jsou desítky a neúspěch se dá napravit poměrně rychle (viz Benešová před týdnem).
Reagovat
smazaný uživatel
Noa
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist