Královna Serena je zpátky. Nepřesvědčila, ale postoupila

14. 6. 2011, 16:43
Aktuality 3
Za týden začne ve Wimbledonu obhajovat poslední dva tituly, v generálce na grandslamový turnaj ale Serena Williamsová soupeřky zatím příliš nevystrašila. Ve svém prvním utkání po téměř roční pauze se bývalá světová jednička proti Bulharce Pironkovové trápila a až po dvou hodinách zvítězila 1-6 6-3 a 6-4.
Serena Williamsová

Kdo se těšil, že dnes v Eastbourne uvidí tenistku, která v minulých letech vládla ženskému tenisu, ten musel být v úvodním setu hodně zklamaný. Serena Williamsová v souboji s Cvetanou Pironkovovou dlouho bývalou světovou jedničku příliš nepřipomínala.

Při svém prvním podání zahrála hned na úvod dvojchybu, která předznamenala její utrápené vystoupení v první sadě. V ní přišla o servis hned dvakrát; trpělivé Bulharce stačilo vracet míč na stranu Williamsové, na jejíchž úderech a pohybu bylo znát, že jí chybí zápasový rytmus. Za stavu 0-5 dokonce hrozilo, že Američance poprvé od roku 2007 někdo uštědří 'kanára'. Toho Williamsová odvrátila, set ale za pouhých 28 minut ztratila poměrem 1-6.

"Bylo to rychle pryč, což bylo zneklidňující. Navíc jsem strašně moc kazila, ale věřila jsem, že přijde nějaký impulz a chytím se," řekla po utkání držitelka třinácti grandslamových titulů. Ta dobře neodstartovala ani ve druhém setu, v němž musela odvracet další dva brejkboly Pironkovové. Od té chvíle se však na raketu Williamsové začala vracet jistota. Hned v následující hře konečně sebrala soupeřce podání a už jí nedělalo vážnější problémy set doservírovat.

Do rozhodující sady vstoupila Serena Williamsová suverénně a rychle vedla 2-0. Pironkovová ještě zabojovala a srovnala na 2-2, na další brejk bývalé nejlepší hráčky světa už ale zareagovat nedokázala. Po dvou hodinách a čtyřech minutách Serena Williamsová při svém podání zápas ukončila.

"Jsem trochu nejistá, ale jsem ráda, že zase hraju na trávě. Uvidíme, jak se teď budu cítit," řekla po svém vítězství Američanka, která ocenila svou soupeřku. "Je to neuvěřitelná hráčka. Loni ve Wimbledonu porazila Venus, takže když jsem ji teď uviděla v pavouku, řekla jsem si 'Bože můj'," dodala Williamsová.

Ve druhém kole dojde na opakování loňského finále Wimbledonu a Serena Williamsová vyzve Rusku Věru Zvonarevovou. "Moc si z loňského finále nepamatuji. Ona je skvělá a já nemám co ztratit. Co se stane, stane se," řekla Američanka.

Výsledky - Eastbourne - ženy (tráva, dotace 618.000 eur):
Dvouhry - 1. kolo:
S. Williamsová (USA) - Pironkovová (Bul.) 1:6, 6:3, 6:4.

Komentáře

3
Přidat komentář
VlS
Matěji, tak zatipujeme?
Podle mě :
Anča se dneska nesloží a dá Venuši
Věra se vyděsí a Serena ji udolá
Vika Elenu přejede jak expres
Fran pošle Agu ven
Na Li bude mít slabší den a Daniela vyhraje
Marion půjde dál
Sam opět nenajde formu a vyhází se a Jovana postoupí
Petra bude hrát děsně, ale nakonec vyhraje, čímž pomůže Lucce být v Top 32 i po East. (Makarova obhajuje tento týden 490 bodů, tím ztratí 430 a spadne tak někam ke 40. pořadí)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem Venus hrát neviděl, ale jestliže v prvním kole dala po boji Petkovicovou, tak podle mě dá Anu s přehledem -- koukal jsem na zápas Any s Julií (teda ne moc soustředěně, páč to byl kvalitou příšerný zápas) a Ana vyhrála hlavně proto, že Goerges kupila jednu chybu za druhou )a dvojchybu za dvojchybou) a měla vesměs špatné returny; tráva evidentně není její povrch. Anu na trávě drží jen první servis a občasná bomba z returnu. Její bekhend byl včera opět hrůzostrašný.

Jestli bude venus slušně podávat, Ana nebude mít šanci.

Vera vs. Serena: hmm, nevím, včera Serena hrála dost špatně, ale asi bude přece jen favoritkou a předpokládám, že podá lepší výkon.

Vika vs. Baltacha: to je IMHO loženka. :-)

fran vs. Aga: Fran prohrála poslední dva zápasy s Agou 0:6, 2:6 a 1:6, 3:6 )letos v Miami a ve Stuttgartu). navíc je to tráva, kde má Aga lepší výsledky než Fran. přál bych to spíš Fran, myslím si, že to budu podstatně vyrovnanější než poslední dva zápasy, kdy Fran byla marná, ale myslím si, že asi nakonec vyhraje Radwanska.

Na Li vs. Danka: Na Li, když zvládne první zápas, v této sezoně obvykle postupuje dál, ale Daniela má zřejmě výtečnou formu. Vidím to tak 50:50.

Marion vs. MJMS: souhlas.

Sam vs. Jovana: no, vítězství každopádně přeju Jovaně. Stosurová nemá na trávě moc dobrý výsledky, Jovana asi hrála velmi slušně v prvním kole s Pavlju.

Petra vs. Katya -- no, zápasy Petry jsem se rozhodl netipovvat, ale pokud bude dobře servírovat a returnovat, měla by poměrně s přehledem vyhrát, protože Katya má poměrně slabý servis. Ale uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
resp. vlastně neuvidíme, páč na streamu ten zápas nebude. :-((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist