Krejčíková je v Ostravě bez boje ve čtvrtfinále, Martincové vzdala Kontaveitová

6. 10. 2022, 15:06
Aktuality 13
WTA OSTRAVA - Barbora Krejčíková se bez boje dostala do čtvrtfinále halového podniku AGEL Open, olympijská vítězka Belinda Bencicová totiž kvůli zranění levého chodidla odstoupila. Po zdravotních potížích soupeřky se do čtvrtfinále prodrala také Tereza Martincová, které ve druhém setu vzdala světová trojka a obhájkyně titulu Anett Kontaveitová. Přes druhé kolo se dnes nedostala jen Karolína Muchová, jež podlehla Američance Caty McNallyové.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková se měla na tvrdém povrchu v Ostravar Aréně utkat s turnajovou šestkou Belindou Bencicovou pět dní poté, co ji vyřadila v semifinále v Tallinnu. Tehdy ji porazila po třech hodinách a 22 minutách 6-7 7-6 6-2. Brněnská rodačka pak turnaj vyhrála a získala první titul v sezoně.

"Je to těžké. Jsem velmi smutná, že nebudu s Belindou hrát. Vždy jsou to mezi námi velké a těsné zápasy," řekla Krejčíková v nahrávce pro WTA. "Pro fanoušky a lidi kolem to mohlo být pěkné. Mrzí mě, že musela odstoupit, ale na druhou stranu jsem ráda, že si v pátek zahraju další utkání před českými fanoušky, kde se cítím skvěle," doplnila Krejčíková.

Šampionka loňského French Open v prvním kole v Ostravě porazila Američanku Shelby Rogersovou dvakrát 6-2. Třiadvacátá hráčka světa drží sérii šesti výher. O její prodloužení se ve čtvrtfinále premiérově utká se 144. hráčkou světa Alyciou Parksovou.

Jednadvacetiletá americká kvalifikantka v ostravské hale pokračuje v životním turnaji, v úterý si proti Karolíně Plíškové připsala premiérový skalp Top 20, dnes po téměř třech hodinách přemohla 5-7 7-5 7-5 loňskou finalistku a světovou sedmičku Marii Sakkariovou a poprvé porazila zástupkyni Top 10. Ke svému prvnímu čtvrtfinále na nejvyšším okruhu si pomohla 15 esy a 59 vítěznými údery.

"Moc ji neznám. Viděla jsem tu jen pár jejích zápasů. Věřím, že na ni s trenérem vymyslíme co nejlepší strategii. Pokusím se udělat vše, co půjde, abych ji porazila," uvedla Krejčíková.

Tereza Martincová se znovu po týdnu utkala se světovou trojkou Anett Kontaveitovou a zatímco před sedmi dny v Tallinnu na soupeřčině domácí půdě uhrála jen tři gamy, dnes se jí v domácím prostředí povedla odveta.

Proti loňské šampionce získala první set v tie-breaku. Estonská favoritka si po něm vyžádala zdravotní pauzu a nechala si ošetřit záda. Poté odehrála ještě jeden game, přišla o servis a utkání vzdala.

Ve čtvrtfinále se Martincová střetne se sedm zápasů neporaženou Jekatěrinou Alexandrovovou (h2h 2-3). 21. hráčka světa, jež před dvěma týdny triumfovala v Soulu, zkompletovala osmičku nejlepších po výhře 6-1 7-6 nad pátou nasazenou krajankou Darjou Kasatkinovou.

Olomoucká rodačka Karolína Muchová nenavázala na úvodní triumf nad nasazenou sedmičkou Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou. Proti 151. hráčce světa Caty McNallyové, která se dostala do hlavní soutěže z kvalifikace, přišla šestkrát o servis. Třikrát jej ztratila v rozhodujícím setu. Dvacetiletá Američanka zahrála 33 vítězných míčů. V další fázi vyzve světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou.

Mezi nejlepší osmičku tak postoupily tři domácí hráčky. Už včera se do čtvrtfinále dostala Petra Kvitová, kterou čeká souboj wimbledonských šampionek s Kazaškou Jelenou Rybakinovou.

• WTA 500 OSTRAVA •
Česko, tv. povrch / hala, 757.900 dolarů
čtvrteční výsledky (6. 10. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Martincová (ČR) - Kontaveitová (3-Est.) 7-6(3) 1-0 / skreč K.
Krejčíková (ČR) - Bencicová (6-Švýc.) / bez boje

McNallyová (USA) - Muchová (ČR) 6-1 3-6 6-1

Parksová (USA) - Sakkariová (4-Řec.) 5-7 7-5 7-5
Alexandrovová (Rus.) - Kasatkinová (5-Rus.) 6-1 7-6(1)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
brixner
Mouchě to dneska fakt nějak nešlo nebo co...Asi jí to už neba...Nebo zase zranění? Nemá štěstísmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Výsledek čtyřhry vyznívá pro nasazené jedničky velmi nelichotivě, až bych si dovolil říct, je to vostuda. Jakkoli, zápas jsem neviděl.
Reagovat
Fandina
Kaťo pojď. Už jsem myslela, že druhý set dá, když byl ten první 6:1. Nicméně u ní je známo, že dovede prohrát i z nemožného. Ale teď doufám, že když je v poslední době na vlně, tak by to mohlo být jednodušší.
Reagovat
Fandina
Tak s jedničkou to bylo zase, v TB, ale Jekaterina hrála pěkně a byla lepší než Kosatka.
Reagovat
frenkie57
Alexandrova zatím slušně kosí Kasatkinu - 6:1. Zřejmě soupeřka Terky ve QF.
Reagovat
proch
Ta Parksová ... (celkem slušnej oddíl) po Marii kosí ve čtyřhře s Caty Mc Nally i dvojici Krawczyk/Schuurs!smile
Reagovat
tommr
obě mladý Američanky tu zatím září ... smile
Reagovat
Jan
září i v říjnu smile
Reagovat
Fandina
Jj, jen koukám, jak se těm dvěma holkám tady daří. Jedna lepší skalp než druhá a moc pěkně hrají. Tak jsem zvědavá, jak to s nimi bude na dalších turnajích. Tady fakt jedou.
Reagovat
dadaft
ať si kdo chce co chce říká -- zejména některé hráčky asi remcají, že se na tom nedá zakončit a hrát je děsná makačka......... -- ale pomalý hard je pro ženský tenis nejlepší --- vyrovnané bitvy, krásné výměny, spousta winnerů, radost se dívat ....... a to zápas za zápasem.
Reagovat
hanz
Ten povrch je tfuj, je dobrý tak akorát pro pinkalky typu šVJONTEK. Žádné pěkné winnery z toho nejsou.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Naopak, už v mnoha zápasech bylo hodně hodně winnerů a pěkných smile
Reagovat
vrabejka
Přesto jsou 3 ranařky ve čtvrtfinále.... Jak je to možný????
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist