Krejčíková končí na US Open už ve druhém kole, největší česká naděje prohrála s kvalifikantkou

28. 8., 19:14
Aktuality 27
US OPEN - Barbora Krejčíková (28) překvapivě dohrála na letošním tenisovém US Open už ve druhém kole. Největší česká naděje, nasazená osmička a úřadující wimbledonská šampionka nestačila 4:6, 5:7 na kvalifikantku Elenu-Gabrielu Ruseovou (26), která si poprvé v kariéře zahraje třetí kolo na grandslamových podnicích. Rumunka v něm vyzve v rámci US Open Series skvěle hrající Paulu Badosaovou (26).
Barbora Krejčíková byla největší českou nadějí na letošním US Open (© Profimedia)

Krejčíková – Ruseová 4:6, 5:7

Barbora Krejčíková ukončila nedávno ve Wimbledonu dlouhou krizi zaviněnou i zdravotními problémy a na US Open se řadila k černým koňům, plnila roli nasazené osmičky a byla největší českou nadějí na postup do závěrečných kol. Úřadující šampionka nejslavnějšího turnaje však ztroskotala už ve druhém kole.

Zatímco s Marinou Bassolsovou si nakonec poradila ve dvou setech, proti další kvalifikantce Eleně-Gabriele Ruseové se jí nedařilo zvládat kritické momenty a se skvěle hrající Rumunkou neuhrála ani jeden set.

V úvodním dějství tahala za kratší konec a nepomohl jí ani odvrácený setbol a snížení skóre na 4:5. Vzápětí totiž znovu zaváhala na servisu a Ruseová v pořadí třetí setbol využila. Ve druhé sadě byla naopak Krejčíková dlouho lepší a za stavu 5:4 si mohla na vlastním podání vynutit pokračování. V posledních třech gamech však uhrála jen jeden fiftýn a duel zakončila sérií 11 prohraných bodů.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Pro Krejčíkovou letošní ročník US Open ještě nekončí, hrát bude mix po boku Australana Matthewa Ebdena. V únoru začala bojovat se zraněním a také těžkou nemocí a dva měsíce vůbec nehrála. Pak během antukového jara prohrála všechny čtyři zápasy a znovu se chytla až ve Wimbledonu.

Na US Open se jí až na jednu výjimku vůbec nedaří. Po pěti nezdarech v kvalifikaci si odbyla debut v hlavní soutěži až v roce 2021 a došla do čtvrtfinále. Při posledních třech startech včetně toho letošního však skončila vždy nejpozději ve druhém kole.

Ve dvouhře žen absolvují druhé kolo ještě Karolína Muchová, Marie Bouzková a Karolína Plíšková, které nastoupí v rámci čtvrtečního programu.

Bývalá 51. hráčka žebříčku Ruseová zapsala svůj teprve druhý kariérní skalp TOP 10 a poprvé si zahraje ve třetím kole grandslamových podniků. Rumunská kvalifikantka, jež v pěti letošních zápasech v New Yorku ztratila dohromady jen jeden set, vyzve Paulu Badosaovou.

Badosaová je ve třetím kole US Open poprvé v kariéře. Bývalá světová dvojka potvrzuje letos v New Yorku skvělou formu z posledních měsíců a set nepovolila ani domácí Taylor Townsendové, kterou zdolala 6:3, 7:5. Na všech letošních grandslamech postoupila do třetího kola a jejím maximem je osmifinále ve Wimbledonu.


Výsledky ženské dvouhry na US Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Liverpool22
Vika uffff tak nakonec to silou vůle urvala. Vika měla super nástup do zápasu, ale za stavu 6:1 a 1:2 se jí začala motat hlava, ztratila servis a bylo to 1:3, pak slzičky, měření tlaku a vše vypadalo na skreč. Jenže Vika se kousla a Burel úplně odešla z kurtu, nebyla schopná trefit kurt - už se Slůnětem "uhaluzila" výhru. Celkově zvláštní zápas hlavně díky exotce Burel, která je cca půl hodinu úplně mimo, pak tam cca 5minut střílí neskutečný údery a pak zase úplně odejde - neskutečný vlny Vika měla kliku, že Burel minule vykostila Slůně - holt nikdy se to takhle v pavouku sejde ve prospěch jedné hráčky
Reagovat
frenkie57
Pro Krejčíkovou letošní ročník US Open ještě nekončí, hrát bude mix po boku Australana Matthewa Ebdena.

Kateřina Siniaková vypadla na US Open hned v prvním kole dvouhry, ale chuť si může spravit v deblových soutěžích. Ve středu úspěšně vstoupila do smíšené čtyřhry, s Australanem Matthewem Ebdenem deklasovali 6:2, 6:1 brazilskou dvojici Luisa Stefaniová, Rafael Matos.

Ebden stíhá nastupovat a hrát ve dvou párech, jako borec fakt, klobouk dolů...
Reagovat
frenkie57
Vlastně ve třech, k tomu má ještě mužský debl.
Reagovat
Mantra
A bude hrát i proti sobě?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Naši dělají rádi charitu
Reagovat
Fransoas
Barbora Krejčíková.
Měl jsem pocit,že Bára nemá potřebnou energii. Tim by se dalo vysvětlit,proč Rumunka převzala iniciativu a do toho zápasu šla s plným rizikem jako buldog.Její údery byly razantnější a přesnější.To co jsem mohl vidět,tak to byla větší dominance než u Báry.Dá se říci,že některé hráčky se chtějí předvést proti favoritkám
a hrají na maximum svých možností.Dnes se mi to opět potvrdilo.Je škoda,že Bára poměrně brzy skončila než jsme všichni očekávali.

Jiří Lehečka.
Dá se naprosto říci,že z beznadějného začátku se stal trochu zázrak a podařilo se
Jirkovi vybojovat tuto bitvu nad nepříjemným Američanem.Opět to byl zápas na hraně infarktu,ovšem se šťastným koncem pro našeho mladého hráče. Bezpchyby velká gratulace za bojovnost a postup do třetího kola.
Reagovat
baba
jak tady probíhaly komentáře typu Bára je největší nadějí, favoritkou, má lehký los, hned jsem věděla, že to je špatně...většinou musí někdo překvapit, favoritky zklamou a Bára není výjimkou
Reagovat
Kandinsky1
Lehečka si ve druhém setu odskočil na párek nebo co?
Krejčíková má sice letos nahráno, ale zrovna s kvalifikantkou vypadávat nemusela
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Řekněme, že měl druhý set na párku respektive na salámu, vlastně na háku. Věděl co dělá, i za cenu pár infarktů na TP.
Reagovat
com
Ted je vlastne nejvetsi ceskou nadeji podle zebricku Karolina smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nenakládej na ni takovou zodpovědnost, nebo se z toho složí
Reagovat
Stybnat
To bylo keců A prd
Reagovat
tommr
Bára dneska předvedla ostudnej výkon nehodnej GS šampionky. Vrcholem marnosti byl závěr druhého setu který nedopodávala a prohrála 11 bodů v řadě ...
Ukazuje se že vynechat debl bylo velmi špatný rozhodnutí. Ted nemá nic - ani singla ani debla a může se ještě stát že příjde o TM v obou kategoriích ...
Reagovat
gugu
O TM v singlu fakt asi nepřijde, pokud platí to zmiňované pravidlo 7+GS.
Reagovat
com
Karolina vyhraje US Open a preskoci Krejču smile
Reagovat
tommr
pokud ale USO vyhraje někdo mimo top-4 - což je docela možný - tak bude mít smůlu ...
Reagovat
gugu
Třeba se ta vítězka dostane do Top 8 výš než na 8.místo
Reagovat
Carter
Hocikto z top 30 by sa dostal momentálne do top 7. Samozrejme, čím vyššie postavená hračka vyhrá, tým lepšie ale aj tak má Bára ten TM takmer istý
Reagovat
Liverpool22
Ohledně TM nyní musí Bára fandit holkám co jsou vysoko v Race - tedy Iga, Aryna, Rybka, Coco.....Pokud to vyhraje některá z nich, tak už bude mít Bára TM jistý. Na druhé straně venku už je Danča, Penko takže případně může ještě o TM zabojovat.
Jinak Bára si touto prohrou zkomlikovala i boj o sportovce roku. Těžko říct kdo to vyhraje - asi Pepík Dostál, který vyhrál zlato a dlouhodobě vozí placky z OH. Bára bude možná zase druhá
Reagovat
Sinuhet1
no pral bych ji to, ale nejspis ji to nedaji.....
Reagovat
Sinuhet1
Leda by vyhrala turnaj mistryn
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Když nevyhraje sportovce roku, tak to pořád ještě může zkusit na Slavíkovi
Reagovat
tommr
Sportovce roku vem čert - to je jen bezcenná anketa. TM ale bude mít letos mimořádně velkou dotaci a případná neúčast bude hodně bolet ...
Reagovat
Liverpool22
Za sportovce roku taky dostávají nějaké odměny, ale je to v korunách a pro tenisty jsou to drobáky
Reagovat
Soptik
Ať jde k šípku koza jedna
Reagovat
com
Jasna favoritka, ktera to s ni mela 2:0.
No a stejne prohrala az se 122 hrackou
Ted muzes zase regenerovat Tož běž, běž, běž, val, val. Už se nevracej
Reagovat
hanz
Ale comčo, ta už má GS titulů, že v nich může plavat (na rozdíl od někoho jinčího, viď? )
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist